27.08.2008

یادداشت جوانفکر درباره کردان و مشایی

وبلاگ جوانفکر: *مدرک تحصیلی آقای کردان وزیر محترم کشور حساسیت های زیادی را در جامعه بوجود آورد و ابهامات مطرح شده در باره صحت و درستی آن ، نگرانی هایی را در میان مردم و بویژه در بین دوستداران رئیس جمهور عزیز برانگیخت . بدون تردید این مساله مشمول مرور زمان نخواهد شد. امیدواریم که ایشان هرچه زودتر تکلیف این موضوع را روشن کنند و با ارائه مستندات لازم ، به سوء ظن ها و ابهامات ایجاد شده ، پاسخ قانع کننده بدهند. چهره این دولت پاک و سالم است و باید همچنان مطهر باقی بماند.

این موضوع همچنین فرصتی را هم فراهم می کند که مسوولان ذیربط ، به بررسی جدی همه مدارک تحصیلی دکترای خارج از کشور که طی دو دهه اخیر به دستگاههای اداری کشور تسلیم شده است، بپردازند و چنانچه حقوق مردم مورد دست اندازی و سوء استفاده قرار گرفته باشد، آن را به فوریت و بدون رعایت هرگونه ملاحظه ای ، به بیت المال مسترد کنند. چنین اتفاقی در دولت نهم ، یاد آور این درس از امام علی(ع) خواهد بود که به خدا سوگند! یاد کرد آنچه از بیت المال مسلمین به ناحق به این و آن بخشیده شده حتی اگر کابین و مهریه زنانشان شده باشد ، بازپس گیرد و آن را به بیت المال باز گرداند.

* آقای باهنر نماینده محترم مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی از احتمال فراخوانی رئیس جمهور به مجلس برای پاسخگویی در باره اظهارات اخیر آقای مشایی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سخن به میان آورده و تاکید کرده که برای پیشگیری از این امر ، رئیس جمهور باید آقای مشایی را برکنار کند.

خطاب به آقای باهنر و همکاران محترمشان در مجلس شورای اسلامی نکاتی را عرض می کنم:

۱- دو کلمه از اظهارات آقای مشایی شبهه دار و مخدوش بود. او بعدا توضیحات کاملی در این زمینه داد که به لحاظ قانونی و عرفی می تواند رافع سوء تفاهمات ایجاد شده باشد.

۲- سوابق فکری و اجرایی آقای مشایی را نمی توان نادیده گرفت و به خاطر یک اشتباه سهوی ، اشد مجازات سیاسی را برای او خواستار شد. مشایی از جنس کسانی نیست که با اظهارات دو پهلو یا معنی دار به بیگانگان چراغ سبز نشان می دهند.

۳- اظهارات آقای مشایی هیچ ارتباطی با حوزه تحت مسوولیت او ندارد و نه تنها سخنان ایشان بلکه اظهارات هر مقام و مسوول دیگری که خارج از حیطه مسوولیتی خود به ایراد سخن بپردازد، به هیچوجه در سیاست های رسمی کشور و دولت موثر نبوده و نیست. بنابراین اعمال فشار بر رئیس جمهور برای برکناری آقای مشایی قابل درک نیست و به نظر خیرخواهانه و نیک اندیشانه نمی آید.

۴- مسوولیت مستقیم هماهنگی ، تبیین و اتخاذ سیاست خارجی دولت برعهده وزارت امور خارجه و دست اندرکاران آن است ، بنابراین اگر یک مقام سیاسی در وزارت امور خارجه چنین اظهارات نادرست و اشتباهی را هرچند سهوی ایراد کند، شایسته برخوردی مشابه آنچیزی است که آقای باهنر خواستار آن شده است اما آیا این اظهارات از سوی سایر مقامات دولتی که هیچ مسوولیت مستقیم و غیرمستقیمی در این زمینه ندارند ، مستوجب همان برخورد است ؟

۵- این سابقه خوبی از عملکرد مجلس هشتم شورای اسلامی نخواهد بود که با فشار بر رئیس جمهور موجب برکناری رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شود آن هم نه به خاطر ضعف یا خطای عملکردی او در حوزه تحت مسوولیتش بلکه به دلیل ایراد یک سخن اشتباه خارج از حوزه مسوولیت او و به رغم توضیحات روشنگرانه اش.

۶- تاکید و تمرکز مجلس شورای اسلامی بر یک سخن اشتباه رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، به معنی برجسته سازی یک مساله کم اهمیت و خارج از حوزه مسوولیت افراد و صرف وقت و هزینه عمومی برای پرداختن به چیزی است که هیچ منفعتی را برای مردم به ارمغان نمی آورد. آنچه باید برجسته شود و مورد پیگیری و نظارت مجدانه نمایندگان محترم مجلس قرار گیرد ، عملکرد مسوولان در حوزه هایی است که قانونا وظایفی برعهده شان گذاشته شده است و به نظر می رسد که با این رویکرد ، نمایندگان محترم به نحو بهتر و موثرتری از منافع مردم حراست خواهند کرد.

۷- همه اعضای هیات محترم دولت ، مقام سیاسی محسوب می شوند و شان و مرتبه آنها حکم می کند که رفتار ، گفتار و عملکرد آنها منطبق با سیاست های پایه ای دولت و نظام اسلامی باشد اما این تعریف از موقعیت سیاسی مقامات دولتی، برکناری آقای مشایی را توجیه نمی کند. ضمن آنکه بنده قصد سرپوش گذاشتن بر اشتباه صورت گرفته را ندارم اما امیدوارم همه حساسیت هایی که در این زمینه ابراز می شود ، برآمده از تعهد به اصول نظام و انقلاب اسلامی و ضدیت با رژیم فاسد و نامشروع صهیونیستی باشد و انگیزه های خاص سیاسی و غیرسیاسی عامل مداخله گر در این امر به حساب نیاید.

۸- ما همواره اعلام کرده ایم که این مسوولیت ها ، متعلق به مردم است و یک امتیاز شخصی محسوب نمی شود. بنده اطمینان دارم که آقای مشایی به مسوولیت خود به عنوان فرصتی برای خدمت به مردم توجه دارد اما در عین حال نگران آن هستم که اصرار ایشان بر عدم استعفا ، برخلاف واقع ، به حساب دغدغه های شخصی او نوشته شود. امیدوارم تصمیم آقای مشایی در این موضوع ، برآیندی از توجه به جمیع جهات باشد و سرانجام آنچه که خیر و مصلحت مردم و دولت اسلامی در آن است، رقم بخورد.

*رهبر عزیز انقلاب در دیدار با اعضای هیات دولت ، حمایت قاطع خود را از دولت نهم اعلام کردند که این امر هرچند مدال افتخاری برای دولتمردان محسوب می شود اما در عین حال مسوولیت آنان را در حفظ این موقعیت ممتاز ، سنگین ترمی کند. ویژگی هایی که رهبر معظم انقلاب در باره این دولت برشمردند بدون تردید در نهاد و سرشت ملت ایران به صورت برجسته و عینی وجود دارد که در عمل نیز به اثبات رسیده است. خصوصیاتی مانند عدالت خواهی ، استکبار ستیزی ، مقابله با فساد، شجاعت و جرات اقدام به انجام کارهای بزرگ ، عزت و استقلال ، معنویت خواهی و ستیز با سکولاریسم از ویژگیهای بارز ملت ایران است که رهبر فرزانه انقلاب ، دولت نهم را به سبب زیبنده بودن به این ویژگیها مورد تشویق و حمایت قاطع خود قرار دادند. این خصوصیات را باید به مطالبه ملی تبدیل کنیم تا هر دولتی که در آینده بر سر کار می آید ، در عمل به آن آراسته باشد.

در همین رابطه

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates