رئيس دولت هم دنبال مدارک جعلي: مدرك كردان تاييد و سپس تكذيب شد
روز: جنجال بر سر جعلي بودن مدرك تحصيلي وزير كشور، روز گذشته بار ديگر بالا گرفت و اين بار پاي احمدي نژاد را نيز به ماجرا باز كرد؛ به طوري كه چند ساعت پس از انتشار خبر تاييد نشدهاي در خبرگزاري مهر كه حاكي از تاييد مدرك علي كردان از سوي دانشگاه آكسفورد بود، وزير علوم اين خبر را تكذيب كرد.به فاصله چند ساعت بعد هم محمود احمدينژاد به وزير علوم ماموريت داد مدارك تحصيلي همه مديران مربوط به سالهاي پس از 1364 را بررسي و گزارش آن را ارائه كند.
مدرك تحصيلي علي كردان كه پس از سالهاي حضور وي در مديريتهاي كلان كشور از جمله معاونت اداري و مالي صداوسيما و نيز قائممقام وزير نفت، از زمان معرفي او به مجلس به عنوان وزير پيشنهادي كشور، به شكلي جنجالي زير سؤال رفته،همچنان براي او دردسرساز است. كردان ادعا ميكند كه او از دانشگاه معتبر آكسفورد در انگليس دكتراي افتخاري گرفته ، اما اين دانشگاه چنين چيزي را تكذيب كرده است.
بدين ترتيب، با افشاگري نمايندگان و پيگيري سايتهاي اينترنتي، اين جنجال ادامه يافت و در نهايت كار به دخالت دستگاه قضايي و تعطيلي سايت خبري وابسته به احمد توكلي، نماينده شاخص اصولگرا كشيد. اما از سوي ديگر رئيس مجلس هشتم نيز با دستور به كميسيون آموزش عالي براي بررسي صحت اين مدرك، كاري كرد كه پرونده اين موضوع جنجالي همچنان باز بماند.
اكنون محمود احمدينژاد هم خطاب به وزير علوم دستوري صادر كرده كه ميتواند بهاي سنگيني براي وزير تازه كشور داشته باشد؛ هرچند به نظر ميرسد احمدينژاد با حكم اخير خود قصد دارد به اين بهانه، باب پروندهسازيهاي جديد براي منتقدان خود را نيز بگشايد.
در متن دستور احمدينژاد به زاهدي آمده است: “متأسفانه تعداد قليلي از افراد در دوره مديريت خود بدون رعايت ضوابط آموزشي و خارج از مقررات جاري در داخل و يا خارج از كشور مدرك تحصيلي اخذ و از عناوين و مزاياي آن بهره بردهاند و همين، فرصت و بهانه لازم براي خدشهدار كردن حيثيت اكثريت قريب به اتفاق انسانهاي شريف و خدوم را فراهم آورده است.”
اين تعبيرات، افكار عمومي را به طور مشخص به سوي ماجراي مدرك تحصيلي علي كردان سوق ميدهد كه اين روزها متهم اصلي جعل مدرك تحصيلي است. اما از ديدبرخي کارشناسان ازعباراتي كه در اين نامه استفاده شده، برميآيد كه احمدينژاد خواستار پيگيري اتهاماتي است كه حاميان او در خصوص نحوه اخذ بورس تحصيلي و مسائل نظير آن، به احمد توكلي و برخي متحدان وي در مجلس از جمله زاكاني، وارد كردهاند.
در اين حال احمدينژاد دستور داده كه: “بررسي جامعي از چگونگي ادامه تحصيل، اخذ مدرك، استفاده از بورسهاي تحصيلي در داخل و خارج و چگونگي ارزيابي آن به ويژه از سالهاي 1364 به بعد توسط مديران” انجام شود و گزارش آن نيز به وي ارائه شود.
ناظران سياسي مي گويند تاكيد بر آغاز بررسيها از سال 1364 را ميتوان نشاندهنده اين امر تلقي كرد كه احمدينژاد نوعي مچگيري از مديران دولتهاي پيش از خود را نيز مد نظر دارد؛ چرا كه بررسي مدارك مديران همه اين سالها به معناي بررسي پروندههاي مربوط به پنج دولت گذشته است كه ظاهرا احمدي نژاد از هيچيك از آنها دل خوشي ندارد.
تاييدوتكذيب
شب گذشته، خبر دستور احمدينژاد به وزير علوم در شرايطي صادر شد كه محمدمهدي زاهدي ساعتي پيش از آن، به تكذيب خبر چند ساعت قبل خبرگزاري مهر در مورد تاييد مدرک کردان پرداخته بود.
اين خبرگزاري ظهر ديروز از قول يك منبع آگاه گزارش داد كه “مدرک تحصيلي دکتراي افتخاري علي کردان وزير کشور از سوي دانشگاه آکسفورد تاييد شده” ولي ادعا كرد كه: “تمام آثار صدور مدرک دکتراي افتخاري آقاي کردان در همه سايت هاي دانشگاه آکسفورد حذف و معدوم شده” و با اين حال سفارت ايران تاييديه مدرك را براي وزارت كشور ارسال كرده و وزير علوم نيز به زودي اين موضوع را به طور رسمي اعلام خواهد كرد.
با اين حال زاهدي وزير علوم ساعتي بعد با همين خبرگزاري گفتوگو كرد و ضمن تكذيب خبر قبلي منبع آگاه خبرگزاري مهر، گفت: “به هيچ عنوان مدرک وزير کشور تا اين لحظه تاييد نشده است.” وي در عين حال با تكرار اظهارات پيشين خود مبني بر ارائه نشدن اصل مدرك ادعايي كردان به وزارت علوم، گفت: “همانگونه که گفته بودم طي نامه اي خواستار ارائه اصل مدرک کردان شده بوديم که هنوز اصل مدرک براي بررسي به وزارت علوم ارائه نشده است و ما منتظر مدارک هستيم.”
تكذيب ادعاي كردان توسط رحيمي
جنجال درباره مدرك جعلي علي كردان، ديروز در ابعاد ديگري نيز ادامه يافت و اظهارات رحيمي معاون حقوقي احمدينژاد در دو مصاحبه، بر ابهامات و تناقضات موجود در اين ماجرا افزود. وي صبح ديروز در حاشيه جلسه پرحاشيه دولت با جوانان نخبه، مصاحبهاي با خبرنگاران كرد كه ساعتي بعد براي رفع و رجوع سخنانش مجبور شد با خبرگزاري دولتي ايرنا گفتوگو كند و توضيحات جديدي درباره ماجراي مدرك جعلي كردان بدهد.
وي صبح به خبرنگاران گفته بود كه برخلاف ادعاي كردان، معاونت حقوقي رياستجمهوري شكايتي از سايت الف ندارد و شكايت خود را پس گرفته و هماكنون خود وزير كشور و واحد حقوقي وزارت كشور شاكي اين سايت خبري هستند. اين در حالي است كه كردان در روزهاي گذشته صراحتا گفته بود از هيچ سايت و رسانهاي شكايت ندارد.
رحيمي همچنين زاكاني را كه ادعا كرده بود مدرك رحيمي نيز مانند مدرك كردان جعلي است، تهديد كرد كه در صورت تكرار اين ادعا، دادگاهي خواهد شد. وي همچنين گفت: “اصلا مدرك ارزشي ندارد. شما را در ارزيابي از كارهايتان در آخرت با مدركتان ارزيابي ميكنند يا خدمتتان به مردم؟ مردم من را 30 سال است به عنوان خدمتگزار و نوكر خود ميشناسند و هرگز از من نپرسيدهاند كجا درس خواندهاي و چه مدركي داري؟ اصلا كجاي اين مدرك به داد خدمت من رسيده؟”
با اين حال معاون حقوقي احمدينژاد بعدازظهر ديروز با ايرنا مصاحبه كرد و به اعلام خبر ارسال مدرك كردان توسط احمدينژاد براي وزير علوم پرداخت؛ خبري كه در تناقض با اظهارات همزمان زاهدي در مصاحبه با خبرگزاري مهر بود.
رحيمي در اين حال در گفتوگو با ايرنا، ادعاهايي مشابه خبر منبع آگاه خبرگزاري مهر را مطرح كرد؛ با اين تفاوت كه منبع آگاه قبلا ادعا كرده بود دانشگاه آكسفورد صحت مدرك كردان را تاييد كرده، اما رحيمي اين تاييد را به وكيل انگليسي كردان نسبت داد: “وکيل انگليسي بعد از مراجعه به مقامات قضايي مراتب صحت مدرک را تاييد کرد و از طريق سفارت ايران براي آقاي کردان فرستاد که اين مدرک شنبه گذشته به دست وي رسيد و من شخصا مدرک را ملاحظه کردم.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.