02.09.2008

تخریب مدرسه دینی اهل سنت در زابل

بی‌بی‌سی: مدرسه دینی “ابوحنیفه” از مدارس اهل سنت در شهر زابل توسط نیروهای دولتی تخریب شده است.

این مدرسه با ۶۰۰ طلبه دومین مدرسه شورای هماهنگی مدارس اهل‌سنت سیستان و بلوچستان بود و از ۱۷سال پیش‎ ‎طی قراردادی بین مولوی محمد گل و مولوی عبدالحمید مدیر ‏دارالعلوم زاهدان رسماً به عنوان یکی از شعبه‌ های حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان فعالیت می کرد.

مقام های رسمی درباره علت تخریب این مدرسه تاکنون توضیحی نداده اند اما گفته می شود سال گذشته پس از درگذشت مولوی محمد گل، بر سر ارثیه او میان فرزندانش اختلاف می شود که سرانجام با دخالت نیروهای دولتی مدرسه تخریب و زمین آن در اختیار ورثه قرار می گیرد.

کلاس های درس طلاب مدرسه ابوحنیفه از سال گذشته تا روز ششم شهریور که به طور کامل تخریب شد، به طور موقت درخانه‌های قدیمی وقفی – که در اختیار مدرسه ابوحنیف اهل سنت گذاشته ‏شده بود- تشکیل می شد و طلبه ها از این خانه ها و کانکس های اطراف آن استفاده می کردند.

گفتگو با عبدالحمید برهانیان روزنامه نگار در زاهدان

مطابق گزارش ها از ایران، نیروهای دولتی ساعت سه بامداد ششم شهریور ماه، با استفاده از لودر و ماشین‌آلات سنگین، کلیه اتاق‌ها، حجره‌ها و ‏کانکس‌های طلاب را به طور کامل تخریب کردند.

برخی شاهدان عینی گفته اند شماری از افراد محلی حاضر در صحنه که به عملیات تخریب معترض بودند، دستگیر شده اند ولی مشخص نیست که این افراد هنوز در بازداشت به سر می برند یا خیر.

مولوی عبدالحميد‌‏ اسماعيل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در مراسم نماز جمعه هفته گذشته گفته است “حادثه‌ای که در روستای عظیم آباد رخ داد، برای جامعه اهل‌سنت بسیار ناگوار بود و احساسات ما را جریحه‌دار کرد.”

آقای عبدالحمید گفته زمانیکه مسئولان فرمانداری، نیروی انتظامی و سایر ارگانها از مدرسه مذهبی عظیم آباد خواستند، ساخت و سازی در مدرسه جدید صورت نگیرد، مسئولان مدرسه ساخت و ساز جزئی موجود را نیز متوقف کردند تا بهانه ای دست کسی داده نشود.

امام جمعه اهل سنت زاهدان با ابراز تاسف گفته: “چند شب پیش نیروهای بسیار زیادی از زاهدان و زابل منطقه را محاصره کرده و مدرسه را به همراه خانه‌های وقف شده و اماکن محل سکونت طلاب آنجا را به ویرانه ‌ای تبدیل کردند. جای تاسف و حسرت است که برای کتاب و قرآن نیز احترام قایل نشدند.”

مولوی عبدالحمید همچنین گفته: “من با یکی از مسئولان صحبت می‌کردم به وی گفتم شما ما را در اداره کشور و استان سهیم نکردید، در نیروهای مسلح ما را پاکسازی کردید، اما آزادی دینی را از ما نگیرید، سربازان و دانشجویان ما را وادار نکنید که سه وقت نماز بخوانند، زیرا به اعتقاد ما نماز آنها در پنج وقت واجب است، حتی امام راحل نیز می ‌فرمایند اولی ‌تر این است که نماز پنج وقت خوانده شود.”

دولت ایران همواره گفته است که در جهت وحدت ميان شيعه و سنی گام برداشته و در سياستگذاريهای خود تفاوتی ميان اين دو فرقه عمده اسلامی قائل نيست.

قانون اساسی جمهوری اسلامی با اينکه مذهب رسمی ايران را شيعه دوازده امامی تعيين کرده، جز در مورد رئيس جمهور، محدوديت ديگری برای مشارکت اهل سنت در اداره کشور در نظر نگرفته و حتی در اصل دوازدهم خود تصريح کرده که در هر منطقه ای كه اهل سنت اكثريت داشته باشند، مقررات محلی در حدود اختيارات شوراها طبق مذهب اهل سنت وضع می شود.

هيچ آمار رسمی و دقيقی از اينکه چه ميزان از جمعيت ايران را اهل سنت تشکيل تشکيل می دهند تاکنون منتشر نشده اما برآوردها حاکی از اين است که حدود ده درصد از جمعيت اين کشور را سنی هایی که عمدتاً پيرو يکی از دو مذهب حنفی (در شرق) و شافعی (در غرب) هستند تشکيل می دهند.

تقريباً همه بلوچها و ترکمنها در شرق و شمال شرق ايران و جمعيت عمده ای از کردها، تالشی ها و بخشی از خراسانيها، سيستانيها، لارستانيها و ساحل نشينان جنوب ايران را اهل سنت تشکيل می دهند و به دليل اينکه به صورت متمرکز زندگی می کنند اغلب آنها در مناطق سکونت خود دارای اکثريتند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates