در يک درگيري مسلحانه در اطراف زاهدان معاون عمليات قرارگاه فتح کشته شد
روز: طي درگيري مسلحانه اي در منطقه نصرت آباد زاهدان، سرتيپ پاسدار محمد سرگلزايي معاون عمليات قرار گاه فتح و 3 مامور ديگر اين نيرو کشته شدند.
معاون اجتماعي فرماندهي نيروي انتظامي در سيستان و بلوچستان به خبرگزاري فارس گفته است اين درگيري شامگاه پنج شنبه گذشته و در جريان پاك سازي منطقه نصرتآباد زاهدان رخ داده است.
خبرگزاري فارس به نقل از صلاح عسگر پور از طرف مقابل درگيري تحت عنوان کلي “ستيزه جويان مسلح منطقه” نام برده و نوشته: “در اين درگيري كه ستيزه جويان مسلح به محاصره ماموران نيروي انتظامي درآمده بودند با آنان درگير شده و با تنگ شدن عرصه با به جاي گذاشتن تعدادي كشته و مقاديري متنابهي سلاح و مهمات متواري ميشوند.”
اين مقام نيروي انتظامي همچنين خبرداد که طي درگيري هاي چند روز اخير سه مامور ديگر اين نيرو نيز کشته شده اند.
در حالي که نکويي فرمانده نيروي انتظامي استان سيسان و بلوچستان و فرمانده قرار گاه فتح در ساعات اوليه طي گزارشي از درگيري مسلحانه در حوالي زاهدان اعلام کرد: “در اين عمليات سرتيپ دوم پاسدار محمد سرگلزايي معاون عمليات قرارگاه عملياتي فتح به درجه رفيع شهادت نائل شد”، اما مقام فرمانده جان باخته نيروي انتظامي که با درجه سرتيپ دوم سپاه پاسداران معاون عملياتي قرارگاه فتح را بر عهده داشت، ساعتي پس از انتشار از سوي رسانه هاي رسمي کشور سانسور شد.
خبرگزاري فارس، معاون قرار گاه فتح را “يك نفر از عوامل نيروي انتظامي استان” و روزنامه کيهان نيز اين فرمانده را “يكي از فرماندهان” محلي نيروي انتظامي معرفي کرد.
هويت سه مامور ديگر که طي اين درگيري ها که خبرگزاري ايرنا از ادامه آن خبر داده، اعلام نشده است.
درگيري هاي دامنه دار
درگيري هاي مسلحانه از 3 سال پيش تاکنون در استان سيستان و بلوچستان اوج گرفته است. يک گروه مسلح بلوچ به نام جندالله که رهبري آن را عبدالمالک ريگي بر عهده دارد مسووليت بخشي از اين درگيري ها را بر عهده گرفته است. اين گروه، در کنار حملات مسلحانه، اقدام به گروگان گيري نيز مي کند و در مواردي گروگان هاي خود را، با الگوگيري از شيوه هاي تبليغاتي القاعده، در جلوي دوربين سر بريده است.
انفجار بمب در کنار اتوبوس حامل ماموران سپاه پاسداران، و چند درگيري مسلحانه در جاده هاي سيستان و بلوچستان از جمله درگيري هاي مسلحانه گروه ريگي در اين استان است که ده ها کشته برجا گذاشته است.
سپاه پاسداران و نيروي انتظامي با ايجاد دو قرار گاه “رسول اکرم” و “فتح” به اين درگيري ها واکنش نشان داده و در مواقعي با استفاده از جنگ افزارهاي سنگين به عمليات نظامي عليه ناراضيان بلوچ دست زده اند.
مقامات انتظامي و امنيتي به دليل حضور باندهاي قاچاق مواد مخدر در سيستان و بلوچستان تاکنون از عنوان کلي ”اشرار و قاچاقچي” براي ناراضيان بلوچ و گروه مسلح عبدلمالک ريگي را نيز استفاده مي کنند. اين اتلاق، ظاهرا از آنجا در بيانيه هاي نيروهاي مسلح کاربرد يافته که بخش بزرگي از درگيري هاي مسلحانه در سيستان و بلوچستان، ميان باندهاي قاچاق موادمخدر و ماموران حکومتي است.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي چندي قبل به خبرگزاري ها گفت که در 5 ماه اول امسال ” 178 نفر از قاچاقيچان به دست ماموران نيروي انتظامي کشته شده اند، و در اين مدت تعداد عمليات هاي صورت گرفته شده عليه قاچاقچيان 95درصد ،تلفات قاچاقچيان و اشرار 62درصد و تعداد زخمي هاي آنها 47 درصد افزايش نشان مي دهد.”حسين ذوالفقاري همچنين گفته بود “7 نفر از ماموران پليس نيز در اين مدت کشته شده اند.”
مردمي در فقر مي سوزند
استان سيستان و بلوچستان 2ميليون و 742 هزار نفر جمعيت ، و داراي مرزي 1100 کيلومتري با دو کشور پاکستان و افغانستان است.
بخش اعظم جمعيت اين استان سني و بلوچ هستند و فقر و بيکاري در آن از حد هشدار گذشته است. به رغم اين که سيستان و بلوچستان 3 سال پيش به عنوان دومين مقصد سفرهاي استاني احمدي نژاد تعيين شد، اما به گفته نماينده زاهدان در مجلس”بيكاري در استان بيداد ميكند. آمارهايي كه ارائه ميدهند غير واقعي است. نرخ بيكاري در استان بيش از 25 درصد است. اگر قبلا بيكار بيسواد داشتيم، حالا در هر خانواده چندين باسواد بيكار هستند.”
بي توجهي دولت به حل مشکلات سيستان و بلوچستان حتي اعتراضات حاميان دولت احمدي نژاد را نيز برانگيخته است. حسينعلي شهرياري، نماينده زاهدان در مجلس هشتم، هفته گذشته طي نطق پيش از دستور در مجلس خطاب به احمدي نژاد گفت: ” آقاي رييس جمهور سواره از پياده و سير از گرسنه خبر ندارد. به خدا قسم مردم استان ما از فقر و محروميت با مرگ تدريجي دست و پنجه نرم ميكنند. تورم با مردم كاري كرده كه برخي نميتوانند در طول چند ماه يك وعده گوشت مصرف كنند.”
برخي اقدامات انتقام جويانه از سوي مقامات محلي نيز طي ماه هاي اخير استان سيستان و بلوچستان را تا مرز آغاز يک نزاع مذهبي پيش برده است.
تخريب مدرسه مذهبي اهل سنت، بازداشت گسترده فعالان اجتماعي و شماري از روحانيان سني، تلاش دولت براي در دست گرفتن امور مدارس اهل سنت، اعدام يعقوب مهرنهاد فعال اجتماعي و وبلاگ نويس اهل زاهدان و صدور حکم 5 سال زندان براي برادر نوجوان وي، و پيشتازي دادگستري سيستان و بلوچستان در اجراي احکام اعدام از جمله اين موارد است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.