رحیممشایی: این سده، سده ظهور است، اكنون اسرائیل مرده، تنها تشییع جنازهاش عقب افتاده است
کارگزاران: این سده، سده ظهور است گروه اجتماعی- امیرهادی انواری: صبح دیروز محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیممشایی در مراسم ثبت ملی آیینهای ماه رمضان و روز قدس در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی با حضور معاونان سازمان میراث فرهنگی و نمایندگان چند كشور اسلامی سخنرانی كردند. رحیممشایی سخنرانی خود را با ستایش ماه رمضان و اشاره به مقام امامعلی(ع) آغاز كرد و بعد از آن بهطور مفصل درخصوص روز قدس، فلسفه به وجود آمدن صهیونیسم و مسائل مربوط به آن پرداخت و در انتها با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس نسبت به این حركت ادای احترام كرد. مشایی در این جلسه ابتكار نامگذاری روز جهانی قدس را، نشانههایی از ظهور دانست و گفت: «این ـ روز قدس ـ تنها یك ابتكار معنوی، سیاسی یا دینی نبود، این روز یك ابتكار جامعالاطراف الهی بود، یك هدیه الهی است در واپسین دهههای هزاره دوم، كه ما را در آستانه یك سده جدید قرار میدهد. كه میتوانیم آن را ـ این سده را ـ با تمام علائم و نشانههایش سده ظهور بنامیم.» وی كه پیش از این اظهاراتی را مبنیبر دوستی با مردم اسرائیل كرده بود كه موجب واكنش علما و مجلس نیز شده بود در ادامه گفت: «اكنون اسرائیل مرده، تنها تشییع جنازهاش عقب افتاده است.»
آخرین سخنران جلسه محمود احمدینژاد بود كه ضمن تشكر از تلاشهای سازمان میراث فرهنگی و تجلیل از معاون خود اسفندیار رحیممشایی، سخنانی را درخصوص ماه رمضان، اتحاد جهان اسلام و بحث فلسطین ایراد كرد. محمود احمدینژاد با اشاره به سخنان اخیر ایهود اولمرت ـ نخستوزیر مستعفی رژیم صهیونیستیـ كه رویای اسرائیل بزرگ را رویایی مرده قلمداد كرده بود گفت: او ـ اولمرت ـ گفت (رویای) اسرائیل بزرگ مرده، خبر ندارد اكنون اسرائیل كوچك هم یك رویای مرده است، اما آنها ـ صهیونیستها ـ عقب افتادههای سیاسی هستند و خبر ندارند.»
همچنین در این مراسم فریبرز دولتآبادیـ معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگریـ توضیحاتی را درخصوص ثبت سرشاخههای آیینهای ماه رمضان و روز جهانی قدس بهعنوان میراث ناملموس ارائه كرد. پس از او صلاح زواوی ـ سفیر فلسطین در ایرانـ در سخنانی با قدردانی از حضور رئیسجمهور اسلامی ایران در مراسم ثبت ملی روز قدس به اهمیت ماه رمضان در بین مسلمانان جهان، همچنین نقش كشورهای اسلامی در مسئله فلسطین اشاره كرد.
روز قدس، روز افشای دندانهای دراكولاست
اسفندیار رحیممشایی ـ رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ در سخنانی ماه رمضان را ماهی برای همه مسلمانان دانست و گفت: آیینهای رمضان بهعنوان میراث ارزشمند ملت ایران به ثبت میرسند تا زمینه استفاده و بهرهمندی از این ذخیره ارزشمند برای دیگر ملتهای مسلمان فراهم شود. وی با بیان اینكه ملت ایران در طول سدههای گذشته از ابتدای تشرف به اسلام، حقیقت رمضان را ارزشمند یافته و آن را همواره حفظ كرده است، اظهار داشت: آیینهای رمضان بهدلیل گستردگی جغرافیایی ایران و انواع ادبیات، گویشها و احساسهای متنوع به شكلهای مختلفی در مرز و بوم ایرانزمین بروز پیدا كردهاند. به همین دلیل، رمضان و آیینهای آن در ایران بسیار متنوع و گستردهاند و همین تنوع و گستردگی نیز در میان مسلمانان سراسر جهان دیده میشود. او رمضان را میراث معنوی جهانیان دانست و ادامه داد: اگر به ابعاد مختلف میراث معنوی توجه كنیم و فلسفه وجودی رمضان را در میان یكی از مبانی این میراث مورد نظر قرار دهیم، میفهمیم كه رمضان همه انسانهای جهان را دربرمیگیرد. به همین دلیل، در آینده نزدیك تلاش میكنیم با همكاری كشورهای اسلامی به ثبت جهانی میراث بزرگ رمضان و آیینهایش برای مردم مسلمان جهان دست پیدا كنیم.
رحیممشایی گفت: ثبت رمضان و آیینهای آن جامعه، دولت و نخبگان را موظف میكند تا بستر لازم را برای پاسداری همیشگی از این میراث بزرگ فراهم كنند و خطرهای فراموشی، روزمرگی و گذر زمان را از این میراث بزرگ دور كنند. معاون رئیسجمهور همچنین به ثبت جهانی روز قدس اشاره كرد و افزود: روز جهانی قدس فقط در ایران پدیدهای منحصربهفرد نیست و به همه جهان اسلام تعلق دارد. وی با بیان اینكه روز قدس مرزهای جغرافیایی را پیموده است، آن را برآمده از انس، عدالت و مهرورزی انسانهای ظلمستیز دانست و با اشاره به نامگذاری این روز به وسیله امامخمینی گفت: گمان نكنید كه روز قدس یك ابتكار سیاسی، معنوی یا دینی است، اینـ روز قدسـ تنها یك ابتكار معنوی، سیاسی یا دینی نبود، این روز یك ابتكار جامعالاطراف الهی بود، یك هدیه الهی است در واپسین دهههای هزاره دوم، كه ما را در آستانه یك سده جدید قرار میدهد. كه میتوانیم آن را ـ این سده را ـ با تمام علائم و نشانههایش سده ظهور بنامیم.
او ادامه داد: با وجود اینكه كمتر از 30 سال از عمر روز جهانی قدس میگذرد، اما این روز در میان مسلمانان جهان چنان ریشه دوانده است كه هیچكسی نمیتواند سودای نابودی آن را در فكر بپروراند و هیچ ظالمی نیست كه جمعه پایان هر ماه مبارك رمضان با مفهوم روز قدس بهعنوان یك نماد جهانی مواجه نشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینكه روز قدس تیری بر قلب صهیونیسم جهانی بود، گفت: با نامگذاری این روز روزشماری نابودی سیاستهای توسعهطلبانه صهیونیسم آغاز و به روزی برای همه آزادیخواهان جهان و مهرورزان تبدیل شد. به گفته او، روز جهانی قدس به همه آزادیخواهان جهان تعلق دارد و قوه محركی بزرگ است كه نهضت مردم فلسطین و مبارزههای حقطلبانه آنها را برای همیشه محقق میسازد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاكید كرد: همه قدرتهای بعدی باید اذعان كنند كه روز جهانی قدس روزی بسیار دموكراتیك است و روز تجلی آرمانهای مردم محق و زمان بازشناسی و پیوستن جوامع انسانی به حلقههای جهانی است. وی اظهار داشت: بازستانی سرزمینهای اشغالشده، بازستانی مكانی نیست، بلكه نشانگر آن است كه ستمگران باید بدانند، مرگشان حتمی است و كاروان حقطلبان و آزادیخواهان فقط با بازپسگیری خانههای آوارههای فلسطینی بهپایان نمیرسد و تا بازپسگیری همه جهان از سیطره ظلم و فساد ادامه مییابد. رحیممشایی روز قدس را روز افشای همه تلاشهای مذبوحانه برای سازش ازسوی قدرتهای ظالم دانست و افزود: این روز در واقع روز بازشناسی منطق سازش و عقبزدن پردهها از چهره كریه نفاق است و روز افشای دندانهای دراكولاست و بار دیگر تاكید میكند كه اسرائیل مرده و فقط تشییع جنازه آن به تاخیر افتاده است.
صهیونیستهای سراسر جهان دو هزار نفر هستند
محمود احمدینژاد طی سخنانی در مراسم ثبت ملی روز قدس و آیینهای ماه مبارك رمضان اظهار كرد: رمضان یكبار عام الهی است برای همه بشریت و یك فرصت طلایی برای بازگشت به خود و خدا و طی مسیر كمال با سرعت نور است. اینكه یك شب در این ماه بهتر از هزار ماه است، یعنی طی كردن ره صدساله در یك شب و این از لطف و رحمت خداست كه برای انسان یك مسیر جهش بزرگ قرار داده است. وی افزود: آیینهای رمضان آیینهایی است كه شور و نشاط و عشقبازی مومنان با خدا در آن است و به اندازه رمضان زیباست و امیدوارم ثبت ملی این آیینها به ترویج و معرفی هرچه بیشتر این آیینها تعمیق فرهنگ حضور در ماه مهمانی خداوند منجر شود و به الگویی برای همه ملتها مبدل شود. وی در ادامه با اشاره به روز قدس نیز گفت: روز قدس روز تجلی صفبندی تاریخی مومنان و پاكان و آزادیخواهان در مقابل ناپاكیها و قدرتطلبانی است كه به سمت فساد و خودخواهی میروند.
رئیسجمهور افزود: روز قدس با ابتكار الهی امام(ره) پایهگذاری شد تا بشریت فرصت تاثیرگذاری و انتخاب را در مناسبات عالم پیدا كند. روز قدس پنجرهای برای رسیدن به حق و آزادی برای كل بشریت است. وی ادامه داد: اندیشه صهیونیستها عصارههای همه زشتیها و خودخواهیهاست و پایه آن بر دروغ نهاده شده است و ادامه حیات آن بر جنایت، ترور، تجاوز و اشغالگری است. رژیم صهیونیستی نمونه همه جنایتكاران تاریخ را در خود به نمایش گذاشته است و زشتترین و ضدانسانیترین اعمال در دوران حیات این رژیم به وقوع پیوسته است. آنها امروز مراكز اصلی قدرت و ثروت و سیاست و رسانه را در جهان به تسخیر خود درآوردهاند و نه تنها ملت فلسطین اسیر اندیشه سیاه صهیونیستهاست بلكه قریب به اتفاق ملتها امروز اسیر اندیشههای غیرانسانی صهیونیستها هستند. صهیونیستیهایی كه یك اقلیت محض در حدود دو هزار نفر هستند و با تسلط بر مراكز قدرت، ثروت و رسانه همه ملتهای دنیا را به بند كشیدهاند. آنها زمینهها و ابزارهای سلطه قدرتهای بزرگ هستند و كشورهای دوری همچون آفریقا، آمریكای مركزی نیز وقتی میخواهند با قدرتهای بزرگ رابطه برقرار كنند، موظف میشوند كه با رژیم غاصب اسرائیل همراهی و همیاری كنند. احمدینژاد گفت: روز قدس گرچه از مسیر آزادی فلسطین خواهد گذشت اما متعلق به همه انسانها و محل تلاقی و مواجهه همه پاكان با ظالمان و قدرتطلبان است و امیدوارم همه ملتها روز قدس را ثبت كنند و به زودی این روز ثبت جهانی شود و با آزادی خود ریشه صهیونیستها و فساد و اندیشه فسادگر در جهان بركنده شود. وی خاطرنشان كرد: ملت ایران قدر خود و آرمانهای الهی خود را میداند و امیدوارم روز قدس امسال پرشورتر از هر سال برگزار شود و ملتهای دیگر هم در روز قدس به میدان بیایند و روز قدس روز نمایش اقتدار ملتها و اندیشههای پاك در برابر فساد و ظلم باشد. وی گفت: دوران صهیونیست رو به پایان است و آن كسی كه گفت اندیشه اسرائیل بزرگ مرده است هنوز نفهمیده كه اندیشه اسرائیل كوچك هم مرده است. اینها مثل همیشه عقبافتادههای سیاسی هستند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.