07.10.2008

رمان زندگی عایشه در آمریکا منتشر شد

بی‌بی‌سی: یک ناشر آمریکایی رمان جواهر مدینه در مورد زندگی عایشه، همسر پیامبر اسلام را پیش از موعد مقرر منتشر کرده است.

شرکت انتشاراتی بیوفورت بوکس Beaufort Books در حالی تصمیم به انتشار و پخش این اثر گرفته است که پیش از این شرکت انتشاراتی رندوم هاوس Randon House در آمریکا از بیم واکنش خشونت آمیز مسلمانان از انتشار آن خودداری ورزیده بود.

در ماه سپتامبر نیز دفاتر یک شرکت انتشاراتی بریتانیایی که در صدد چاپ این رمان بود دستخوش حریق شد و پلیس لندن سه نفر را به اتهام آتش سوزی عمدی بازداشت کرد.

در پی این حادثه، که مرتبط با تصمیم به انتشار رمان جواهر مدینه دانسته شده بود، ناشر بریتانیایی پخش این اثر را به تعویق انداخت.

همچنین، در ماه اوت پخش کننده جواهر مدینه در صربستان تصمیم گرفت این اثر را از کتابفروشی های این کشور جمع کند.

در آن زمان، این رمان تنها در صربستان منتشر و پخش شده بود.

مدیر شرکت بیوفورت بوکس گفته است که منظور از انتشار پیش از موعد این رمان این است که خوانندگان بتوانند براساس آن را ارزش ادبی مورد ارزیابی قرار دهند.

این رمان تاریخی، که برخی از مسلمانان آن را اهانت آمیز دانسته اند، به قلم شری جونز، نویسنده سی و هفت ساله آمریکایی، نوشته شده و ماجرای زندگی عایشه را از شش سالگی تا زمان وفات پیغمبر اسلام بازگو می کند.

خانم جونز اتهام اهانت به اعتقادات مسلمانان را رد کرده و گفته است که این رمان را براساس سال ها مطالعه تاریخ عرب نوشته است.

ستایش از نقش زنان

شری جونز گفته است که محتوای کتاب در واقع به منزله ستایش از نقش زنان از جمله همسران پیامبر اسلام در شکل دادن به تاریخ بوده است.

مدیر انتشاراتی بیوفورت بوکس گفته که تا کنون این شرکت یا نویسنده کتاب هدف تهدید قرارنگرفته اند و ابراز امیدواری کرده است که انتشار این اثر بتواند، به گفته او، موضوع بحث را از تهدیدات تروریستی به مجرای مباحث ادبی تغییر دهد.

با اینهمه، خبر انتشار جواهر مدینه به بحث هایی در میان ناظران و همچنین وبلاگ نویسان دامن زده است.

برخی از آنان این اثر را با آثار دیگری که نسبت به اسلام توهین آمیز دانسته شده مقایسه کرده و در مورد احتمال بروز واکنش خشونت آمیز برخی از مسلمانان علیه انتشار آن هشدار داده اند.

در سال 2006، انتشار کاریکاتوری از پیامبر اسلام در یک نشریه دانمارکی به تظاهرات خشونت آمیز در شماری از کشورهای اسلامی منجر شد که طی آنها، سفارتخانه های دانمارک هدف حمله قرار گرفت.

تظاهرات اعتراضی سال 2006 دست کم پنجاه کشته و دهها زخمی برجای گذاشت.

در سال 1988 نیز انتشار کتاب آیات شیطانی به قلم سلمان رشدی عامل بروز خشونت در شماری از کشورهای اسلامی شد و آیت الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، فتوای قتل نویسنده را صادر کرد.

نویسنده آیات شیطانی از بیم اجرای این فتوا برای چند سال در اختفا زندگی می کرد.

با اینهمه، شماری از نویسندگان و روشنفکران در کشورهای مختلف این نظر را بیان داشته اند که انتشار هر نوع اثری به معنی برخوردار نویسنده از حق آزادی بیان است و مخالفان چنین آثاری هم به جای توسل به خشونت، باید از این حق برای انتقاد و نفی چنین مطالبی استفاده کنند.

برای خریدن کتاب به این آدرس مراجعه کنید.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates