دو پيام عبدالله نوري به محمد خاتمي؛ بدون ايستادگي شکست مي خوريد
خُسن آقا: بابا شما و کل جمهوری اسهالی شکست خورده اید آثارش را خواهید دید.
روز: عبدالله نوري در ديدار با برخي از جوانان حامي نامزدي سيد محمد خاتمي گفته است: “اگر آقاي خاتمي اهداف مشخصي را تعيين نكند و يا آمادگي ايستادن بر سر آرمان ها، برنامه ها و اهداف خود را نداشته باشد، شکست مي خورد و به نظرم بهتر است نيايد.”
بر اساس گزارشي که روز گذشته منتشر شد، عبدالله نوري، که از سوي برخي گروه هاي سياسي به عنوان کانديداي رياست جمهوري مطرح شده و مدتي ست سکوت چندين ساله خود را شکسته، در مورد مسايل و بحران هاي روز کشور نيز گفته است: “عليرغم اطلاعات محدود و عدم دسترسي به منابع قابل اعتماد به دليل گزارشات ضد و نقيض در مسايل گوناگون كشور و پيچيدگي شرايط، آنچه مسلم به نظر ميرسد اين است كه كشور به سمت و سوي خوبي حركت نميكند و اگر كسي بتواند در جهت تغيير وضعيت نامطلوب و نامساعد موجود كشور گام بردارد، بايد به وظيفه ملي خود عمل كند”.
وزير کشور دولت اول محمد خاتمي در مورد شرايط حضور مجدد رييس جمهور پيشين در عرصه انتخابات نيز گفته است: “به نظرم آقاي خاتمي تنها در شرايطي مناسب است بيايد كه قاطعانهتر اقدام کند و از پيش اعلام نمايد كه به فلان تعداد اهداف، و لو حداقلي، ميخواهد دست بيابد و بر سر اين اهداف ايستادگي و پايداري خواهد كرد و از آنها عقب نخواهد نشست و همينگونه نيز عمل کند.به عنوان نمونه حرکت درجهت رسيدن به دموکراسي واقعي و اجتناب از پذيرش يک شبه دموکراسي تحميلي.”
وي افزوده است: “به باور من آقاي خاتمي ميتواند اينگونه باشد و با ايستادگي و قاطعيت بيشتر ميتواند به اهداف تعيينشده خود برسد، اگر آقاي خاتمي بيايد و محكم بايستد ان شاء الله در انتخابات و پس از آن موفق خواهد شد”.
نوري همچنين تصريح کرده است: “من هم مثل بسياري ديگر فکر مي کنم آقاي خاتمي رأي لازم را دارد. تنها نگراني من مثل خود آقاي خاتمي مربوط به بعد از انتخابات است. مسأله اصلي آقاي خاتمي بايد اين باشد كه آيا حاضر است براي دستيابي به برنامه ها و اهدافش ايستادگي كند يا نه، وگر نه به باور من ديگر نگرانيها و دغدغهها از اهميت كمتري برخوردارند”.
عبد الله نوري در پايان نيز اظهار داشته: “اما اگر آقاي خاتمي اهداف مشخصي را تعيين نكند و يا آمادگي ايستادن بر سر آرمان ها، برنامه ها و اهداف خود را نداشته باشد احتمال ناکامي ايشان حتي پس از پيروزي در انتخابات افزايش مييابد و به نظرم بهتر است نيايد”.
حتي با همين قانون اساسي
گفته هاي عبدالله نوري در ديدار با جوانان حامي نامزدي خاتمي که دومين اظهارنظري است که طي هفته جاري از سوي اين چهره سياسي اصلاح طلب منتشر شده، مباحث پيرامون کانديداتوري وي در انتخابات آتي رياست جمهوري را بيشتر دامن زده است.
در اين هفته همچنين هفته نامه شهروند امروزدر ادامه پرونده هاي ويژه خود در مورد نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري به سراغ عبدالله نوري رفت و پرونده “عبدالله نوري، بيايد يا نيايد” را با تعدادي از تحليلگران سياسي و روشنفکران، از جمله احمد زيدآبادي، عباس عبدي، مصطفي تاجزاده، خسايار ديهيمي، محمد علي ابطحي، ابراهيم يزدي، عزت الله سحابي و… گشود.
در عين حال روز گذشته نيز، روزنامه کارگزاران، يکي از صفحات سياسي خود را به انتشار مطالبي در حمايت از “عبدالله نوري” اختصاص داد.
شماره اين هفته شهروند امروز هم حاوي گزارشي از ديدار برخي نويسندگان و روزنامه نگاران اصلاح طلب با عبدالله نوري و گفته هاي او در اين جمع بود؛ گزارشي که با اين نقل قول از وي که ” چك سفيد امضا نميدهم” بر روي جلد اين نشريه ديده مي شد.
به گزارش شهروند، نوري در اين ديدار ضمن تحليل وضعيت فعلي کشور به بحث انتخابات رياستجمهوري رسيد و يادآور شد كه: “ترديدي وجود ندارد، افرادي كه ميتوانند در مقام رياستجمهوري قرار بگيرند و به صلاحيتهاي خود نيز آگاهي دارند، بايد شرعا و عقلا خود را به مردم عرضه كنند و ابا نداشته باشند كه در اين ميدان نخبگان و مردم را به سوي خود جلب كنند.”
اين گزارش افزوده است: “از نظر عبدالله نوري مقام رياستجمهوري، نهتنها كماهميت نيست بلكه تعبير آن به «تداركاتچي» نيز درست نيست. رئيسجمهور ميتواند حتي در وضعيت فعلي و با همين قانون اساسي، نقش تاثيرگذاري داشته باشد و از اين مقام استفاده احسن را ببرد. كافي است فردي كه در اين مقام قرار ميگيرد از حقوق و وظايف خود آگاه باشد و بر آنها استوار بماند. اينگونه نباشد كه از حداقل حقوق خود براي جلب رضايت رقيبان استفاده ببرد. بلكه بايد از حداكثر حقوق خود به عنوان منتخب و نماينده مردم استفاده كند حتي اگر مجبور شود كه در عمل سختيها و ناملايماتي را تحمل نمايد.”
به نوشته شهروند نوري حتي از احمدي نژاد ياد مي کند و مي گويد: “اين اواخر محمود احمدينژاد، قدرت خود را به رخ مخالفانش كشيد. در حالي كه مجلس و مراجع و بسياري از روحانيون و متدينين از اظهارات رحيم مشايي، معاون او در خصوص دوستي ايران با مردم اسرائيل ناخرسند و جمعا به دنبال بركناري مشايي بودند، محمود احمدينژاد، مقابل آنها تمام قد ايستاد و از معاون خود دفاع كرد و حتي سخنان او را سخنان دولت خواند، اتفاقي كه در دوران اصلاحات در حمايت و اصرار بر مواضع به حق و دفاع بر سر نيروهاي مؤثر دولت رخ نداد و وزيران خاتمي با اندک انتقاد، يا فشار، مجبور به ترك كابينه شدند.”
بخش ديگر سخنان عبدالله نوري در اين ديدار نيز به مساله حضور متفاوت اصلاحطلبان در انتخابات مربوط مي شود. جايي که نوري مي گويد: “اگر قرار است آنها پا به عرصه انتخابات بگذارند، تجربيات ساليان پيش را مدنظر قرار دهند و از نتايج تجارب و آزمونها، درس گيرند و خطاها را تكرار نكنند و با رويكردي جديد به صحنه درآيند”.
عبدالله نوري البته تاکيد مي کند که اين سخنان را به خاتمي نيز گفته و به او توصيه کرده است که: “اگر ميخواهد در انتخابات حضور يابد، بايد بهگونهاي متفاوت ظاهر شود.”نکته اي که او پيش از اين نيز در جمع ديگري از روزنامه نگاران بر آن تاکيد کرده بود. عبدالله نوري اما اين بار نيز خطاب به خاتمي گفته است: “اگر كسي ميخواهد رئيسجمهور شود بايد به فكر تنظيم روابط خود با مردم باشد نه اينكه روابط خود را در سطح جناح رقيب تنزل دهد و به خواست آنها كابينه تعيين كند. اگر ميخواهد به هر قيمت در قدرت بماند، خب كابينهاي معرفي كند كه رقيب بپسندد. اما اگر ميخواهد كاري به نفع مردم انجام دهد بايد «مردان» خويش را به همكاري فراخواند و هراسي از اين حيث به دل راه ندهد”.
پیام برای این مطلب مسدود شده.