تنش در نشست دانشجویان با رئیس مجلس
سرمایه: حضور علی لاریجانی رئیس مجلس در مجمع تشکل های دانشجویی دانشگاه شیراز در شرایطی صورت گرفت که اعتراض برخی دانشجویان منتقد به این جلسه باعث شد این نشست شکلی انتخاباتی به خود گرفته و دانشجویان حاضر با شعار های انتخاباتی به نفع سیدمحمد خاتمی، دولت و مجلس اصولگرا را به نقد کشیدند. سر دادن شعار «خاتمی پاینده؛ رئیس جمهور آینده» توسط دانشجویان باعث شد لاریجانی نیز قبل از شروع سخنان خود بگوید: «تعدادی از دانشجویان در همین ابتدای کار با شعارهای خود تکلیف انتخابات ریاست جمهوری را مشخص کردند» که دانشجویان دوباره شعار دادند: « خاتمی پاینده؛ رئیس جمهور آینده.»رئیس مجلس در این نشست در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره اقدام عملی دولت در برابر کنترل تورم 30 درصدی کشور اظهار کرد: «یکی از مسائلی که ما تاکید می کنیم آن است که فضای تورمی در کشور ایجاب می کند طرح ها و لوایحی ارائه شود که مشخص شود مشکل چیست.» وی یادآور شد: «می توان آرام آرام وضعیت یارانه ها را سامان داد و فشار تورمی را یکدفعه ایجاد نکرد.» لاریجانی با اشاره به اینکه هنوز مجلس درباره 40 یا 50 هزار تومانی که اعلام شده به مردم ماهانه داده می شود تصمیمی نگرفته اما باید بررسی کنیم اگر این کار اتفاق افتاد چقدر تورم افزایش خواهد یافت، افزود: «اگر یادتان باشد مجلس با لایحه 15 هزار میلیارد تومانی دولت برای جبران بدهی به بانک ها موافقت نکرد و علت آن هم همین مساله بود چون ما فکر می کنیم استقراض از حساب ذخیره ارزی تورم زا است وگرنه مخالف هدف این لایحه نبودیم اما فکر می کردیم راه های دیگری برای جبران بدهی به بانک ها وجود دارد.»
در قضیه 100 میلیون تومان دنبال پنهان کاری نبودیم
لاریجانی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در توضیح 100 میلیون تومان که به «فقیرترین مسوولان کشور» پرداخت می شود، اظهارکرد: «در این قضیه منصفانه فکر کنید. ما دنبال مخفی کاری نبودیم. من خود حتی یک ریال هم از مجلس دریافت نکردم.» وی پرداخت این پول را برای تهیه مسکن نمایندگان شهرستان عنوان کرد که یکی از دانشجویان در بین سخنان رئیس مجلس، حل این مشکل را احداث خانه های سازمانی عنوان کرد و لاریجانی در پاسخ به وی گفت: «ایراد شما درست است.»
درباره پالیزدار نمی توانیم قضاوت کنیم
لاریجانی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر اینکه پرونده پالیزدار چه وضعیتی دارد ما شنیده ایم که قاضی پرونده برای توضیحاتی به مجلس آمده است، خاطرنشان کرد: «قاضی پرونده به مجلس احضار نشده بلکه یک پیشنهادی بود که چند روز گذشته در مجلس مطرح شد. ما درباره پالیزدار نمی توانیم قضاوت کنیم فقط می دانم در اعترافاتی که داشته نکاتی را بیان کرده که با حرف های اولیه وی که در دانشگاه گفته بود متفاوت بوده و محکمه در این مورد نظر خواهد داد و ما نمی توانیم نظری بدهیم. منتظر می مانیم تا محکمه نظر خود را بیان کند.»
کسی از مساله مدرک کردان خبر نداشت
وی همچنین در انتقاد دانشجویان به عملکرد دولت در قبال مدرک کردان که عنوان می کردند آیا کسی که به راحتی برای مدرک تحصیلی اش سرش کلاه می رود صلاحیت صیانت از کشور را دارد یا خیر؟» و شعار سر می دادند که «کردان مدارکت کو؟، مجلس نظارتت کو؟» اظهار کرد: «اولین مساله ای که ما نیاز داشتیم این بود که در مجلس مساله مدرک کردان را مشخص کنیم که مباحث پیرامون این موضوع صحت دارد یا خیر.» لاریجانی خاطرنشان کرد: «بررسی ها نشان داد صحبت ها درباره مدرک وزیر کشور درست بوده و پس از قرائت گزارش در مجلس و چاپ آن در روزنامه ها، وزیر کشور با من ملاقاتی داشتند که من گفتم لازم است شما خود در این مورد تصمیم بگیرید و اگر این موضوعی است که اشتباهی در آن پیش آمده، شما باید تصمیم خود را اتخاذ کنید.» وی یادآور شد:«کسی از مدرک وی اطلاع نداشت نه نمایندگان و نه رئیس جمهور و نه بنده. ما مدرک نمی بینیم و اصل بر اعتماد است.»
دانشجویی در این بین به لاریجانی گفت: «کردان معاون خود شما هم بود» که لاریجانی پاسخ داد: «اگر کسی استاندار شد و گفت من دکترا دارم باید به او اعتماد کنید و او نباید خلاف بگوید. موضوع این بود که کسی از مساله مدرک کردان خبر نداشت. ما که مدرک نمی بینیم، اصل بر اعتماد است. آن لحظه اشکال از مجلس نبود و ایشان اشکال داشت که باید رفع می کرد.» رئیس مجلس افزود: «با توجه به اینکه بررسی ما نشان می داد مدرک دکترای کردان برای ما واقعی نیست، ما به ایشان توصیه کردیم خودش تصمیم بگیرد. مجلسی ها هم روی این مساله نظر دارند.»
مجلس حق دارد از میزان ذخیره ارزی مطلع باشد
لاریجانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا حق مجلس است که از میزان حساب ذخیره ارزی مطلع باشد یا خیر، یادآور شد: «بله حق مجلس است که از میزان ذخیره ارزی مطلع باشد چرا که برداشت از آن با تصویب مجلس و زیر نظر هیات امنای حساب انجام می شود.» وی در پاسخ به سوال دیگری که به تاخیر در تصویب لایحه قانون مجازات اسلامی برمی گشت، گفت: «این قانون در حال بررسی در مجلس است و شور اول آن به تصویب رسیده است.»
رئیس مجلس درباره پس گرفتن استیضاح وزارت آموزش و پرورش از سوی نمایندگان یادآور شد: «زمانی که استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس مطرح شد وزیر با حضور در مجلس و در دیدار با نمایندگان، برخی ایرادات را پذیرفت که رفع کند بنابراین توافق کردند اشکالات از جمله کمبود منابع مربوط به معلمان رفع شود پس نمایندگان نیز استیضاح را دنبال نکردند.»
ورود مجلس به موضوعات کشور دخالت نیست
رئیس مجلس همچنین در ادامه این سفر در دیدار با روحانیون استان فارس با اشاره به اینکه «مساجد نباید شکل دولتی به خود بگیرند و روحانیت نیز وامدار دولت نیست» طرح تحول اقتصادی دولت را بسیار تورم خیز خواند و بر ضرورت هوشیاری و همکاری برای کنترل تبعات تورمی که برای مردم موجب نگرانی است، تاکید کرد.
لاریجانی در همایش مشترک وحدت و بیداری در شیراز در واکنش به اعتراض یکی از حاضران نسبت به آنچه دخالت مجلس در امور مربوط به دولت می خواند، تاکید کرد: «اقدام مجلس در ورود به مباحثی چون موضوع پذیرش دانشجو به هیچ وجه دخالت در کار دولت نبود و اصلاً بی ربط با وظایف مجلس هم نیست. چرا که مجلس نباید صرفاً وکیل الدوله باشد که تنها به امضای طرح های آن بپردازد؛ نمایندگان باید وکیل ملت باشند و آنجا که دولت خطا می کند به درستی به او اخطار دهند.»رئیس مجلس درباره گرانی ها نیز گفت: « مساله گرانی و تورم بخشی از نتایج کارهایی است که دولت انجام داده است؛ هر چند که در اثر اقدامات دولت محترم در جاهایی امکاناتی برای اشتغال فراهم شده اما در برخی اماکن نیز این اقدامات به افزایش تورم منجر شده است. به هر حال مجلس هر جا که بتواند به تولید کمک می کند و آنجا که اقداماتی تورم زا باشند در برابر آن مقاومت خواهند کرد.»
لزوم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
لاریجانی در جلسه ای با صنعتگران و بازرگانان استان فارس مشکلات موجود در بخش صنعت و بازرگانی را از زبان آنان شنید.وی در پاسخ به انتقاد یکی از صنعتگران مبنی بر اجرایی نشدن اصل 44 قانون اساسی به طور دقیق که آن را نوعی تغییر مالکیت می خواند،تصریح کرد: «ما این اصل را تغییرمدیریت یا مالکیت نمی دانیم بلکه آن را یک راه می دانیم که باید به یک جریان رقابتی در کشور تبدیل شود.»
حاشیه نشست دانشجویان با رئیس مجلس
دیدار روز پنجشنبه گذشته دانشجویان دانشگاه های شیراز با رئیس مجلس با حاشیه هایی هم همراه بود.
این نشست با 10 دقیقه تاخیر ساعت 10:16 دقیقه روز پنجشنبه آغاز شد درحالی که تالار فجر دانشگاه شیراز، محل برپایی نشست دانشجویان با رئیس مجلس، یک ساعت قبل از آغاز برنامه پرشده و بیش از یکصد نفر بیشتر از ظرفیت 450 نفری آن، دانشجو در خود جای داده بود.
در جلسه پرسش و پاسخ یکی از سوالات در مورد مدرک کردان بود و دانشجویان خواستار استیضاح و برکناری علی کردان شده بودند. تعدادی از دانشجویان در این هنگام یکصدا شعار می دادند: «کردان مدارکت کو؟ مجلس نظارتت کو؟» در ادامه کار تعدادی از دانشجویان تقاضای پرسش شفاهی کردند که یکی از آنها توانست با فشار دانشجویان پشت تریبون قرار گرفته و از رد صلاحیت ها و گرفتن حق تصمیم گیری آزادانه از ملت انتقاد کند که این انتقاد با قطع شدن تریبون دانشجوی مورد نظر نیمه کار رها شد.
با قطع تریبون تعدادی از دانشجویان بسیجی شعار می دادند: «مرگ بر منافق» و بقیه دانشجویان هم شعار می دادند: «مرگ بر جیره خور»، «نصر من الله و فتح قریب، ننگ بر و…» لاریجانی واکنشی به سخنان این دانشجو نشان نداد و از دانشجویان خواست که از این دعواها دست بردارند.
در ادامه سوالات کتبی در مورد تفکیک جنسیتی که اخیراً در دانشگاه شیراز صورت گرفته است و کلاس های عمومی پسران و دختران از هم جدا شده است، بحث شد و لاریجانی گفت: « چرا شما دوست دارید همیشه قاطی باشید و دختر و پسر در کنار هم باشند.» که این سخن لاریجانی با واکنش تند دانشجویان رو به رو شد لاریجانی هم در مقابل توهین به دانشجویان از آنان عذرخواهی کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.