12.10.2008

حمایت افکار عمومی ایران از رویکرد دولت در اعلام آمادگی برای مذاکره با آمریکا

خُسن آقا: وقتی که صدام افلقی برادر صدام شد و آقای هاشمی دخترش را پیش کش صدام افلقی سابق کرد چرا بوش و احمقی نژاد برادر جون جونی نشوند!؟ آخوند برای در قدرت ماندن حاضر است مادر خودش را هم بفروشد در بقل بوش خوابیدن که جای خود دارد.
عصرایران: بنا به دلایلی و از جمله مداخلات لابی های خارج از دولت – که در قالب اقداماتی از قبیل حمله به اتوبوس حامل توریست های آمریکایی در ایران تبلور می یافت – گفت و گوی خاصی میان ایران و آمریکا شکل نگرفت.در آن مقطع سیاسی، حتی اظهارنظر در باره مذاکره با آمریکا به حدی حساسیت برانگیز شد که اعلام شد حتی طرح این مساله نیز می تواند موجب پیگرد قضایی شود. حتی عباس عبدی نیز به دلیل انتشار نتایج یک نظرسنجی که از تمایل مردم ایران برای مذاکره با آمریکا خبر می داد،به اتهام نظرسازی و تشویش اذهان عمومی محاکمه شد.
عصرایران- رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران در اعلام آمادگی برای گفت و گو با آمریکا، از حمایت مردم ایران برخوردار است.

نظرسنجی عصرایران که هفته گذشته انجام گرفت نشان می دهد بیش از 83 درصد از ایرانی هایی که به اینترنت دسترسی دارند( و عمدتاً قشر تحصیل کرده جامعه محسوب می شوند) از گفت و گوی ایران و آمریکا حمایت می کنند.
در این نظرسنجی پرسیده شده بود، با رویکرد دولت ایران در اعلام آمادگی برای گفت و گو با آمریکا موافق هستید یا مخالف؟ که در آن 9088 رای ثبت شده که بیش از 83 درصد آرا (83 و 52 صدم درصد)متعلق به گزینه “موافق” بود و تنها حدود 16 درصد (16 و 48 صدم درصد) نیز با چنین رویکردی مخالف بوده اند.

روابط ایران و آمریکا در پی وقوع انقلاب اسلامی در ایران پس از تنش های مربوط به گروگان گرفته شدن دیپلمات های آمریکایی در سفارتخانه این کشور در تهران توسط دانشجویان قطع شد و با حمایت امریکا از صدام در طول جنگ هشت ساله و تحریم ایران از سوی آمریکا تیره تر شد.
از آن پس، بارها مساله تجدید روابط به میان آمد که همگی ناکام ماندند که معروف ترین آنها قضیه مک فارلین بود.

در زمان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی نیز تمایلاتی هم از سوی دولت ایران و هم از سوی آمریکایی ها برای کاستن از دیوار بلند بی اعتمادی بین دو کشور مطرح شد.
از جمله مادلین آلبرایت، وزیر خارجه پیشین آمریکا از بابت دخالت آمریکا در سرنگونی دولت مردمی دکتر مصدق در جریان کودتای 28 مرداد، ابراز تاسف کرد و خاتمی نیز چنین تاسفی را درباره تسخیر سفارت آمریکا در تهران ابراز داشت.

با این حال، بنا به دلایلی و از جمله مداخلات لابی های خارج از دولت – که در قالب اقداماتی از قبیل حمله به اتوبوس حامل توریست های آمریکایی در ایران تبلور می یافت – گفت و گوی خاصی میان ایران و آمریکا شکل نگرفت و این در حالی بود که تهران بیشترین کمک را به واشنگتن کرد تا دولت مورد حمایتش را در کابل بر سر کار آورد.

در آن مقطع سیاسی، موضوع مذاکره با آمریکا و حتی اظهارنظر در باره آن در داخل ایران به حدی حساسیت برانگیز شد که رسما اعلام شد حتی طرح این مساله نیز می تواند موجب پیگرد قضایی شود. حتی عباس عبدی نیز به دلیل انتشار نتایج یک نظرسنجی که از تمایل مردم ایران برای مذاکره با آمریکا خبر می داد، به اتهام نظرسازی و تشویش اذهان عمومی محاکمه شد.

اما پس از روی کار آمدن دولت نهم به ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، نه تنها وی برای نخستین بار مستقیما به جرج بوش، رییس جمهور آمریکا نامه نوشت بلکه برای اولین بار دیپلمات های دو طرف در قالب مساله عراق چندین دوره گفت و گوی مستقیم را تجربه کردند. این مذاکرات پس از آن صورت گرفت که آمریکایی ها از طریق سفارت سوییس تهران -که حافظ منافع ایالات متحده در ایران است- تقاضای کتبی مذاکره دادند.
در این مدت همچنین، آمریکا نیز به جمع طرف های مذاکره ایران در پرونده هسته ای پیوست.

در همین حال ، در این سه سال، رییس جمهور و وزیر خارجه کشورمان بارها بر آمادگی تهران برای مذاکره بدون پیش شرط با آمریکا که مبتنی بر احترام متقابل باشد، تاکید و تصریح کردند و به علاوه موضوع افتتاح دفتر دیپلماتیک آمریکا در تهران به صورت جدی مطرح شد.

نظرسنجی عصرایران و همچنین بسیاری از افکار سنجی های مستقل نشان می دهد اکثریت مردم ایران از موضع دولت ایران در اتخاذ رویکرد اعلام آمادگی برای گفت و گو با آمریکا حمایت می کنند.

حال باید دید رییس جمهور آینده آمریکا از بستر مناسبی که هم در دولت و هم در میان افکار عمومی ایران فراهم است، تا چه اندازه در راستای حرکت به سوی رفع تنش ها بهره خواهد برد؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates