در دیدار با دانشجویان اعلام شد: شرط اصلی خاتمی برای ورود به انتخابات ریاستجمهوری
آفتاب: خاتمی به طور تلویحی حضور در انتخابات را رد کرد
این مسأله ثمره تلاشهایی بود که رهبر انقلاب در دوره ریاست جمهوری خود انجام دادند. ایشان تلاش کردند حقوق رئیسجمهوری را احیا کنند که البته اگر این تلاشها نبود و نطفه آن در آن زمان بسته نشده بود تشکیلات کنونی آنرا هم از من میگرفت. ولی معتقدم اینها کافی نیست؛
آفتاب: رئیسجمهور سابق کشورمان اظهار داشت: «اگر کسی میتواند با اختیارات موجود به عنوان رئیسجمهوری در اجرای کامل قانون اساسی موفق باشد، باید وارد صحنه شود وگرنه صلاح نیست که بیاید. شاید کسانی باشند که در حد پایینتری بتوانند کار کنند، بسم الله؛ ما هم برای تغییر و بهبود اوضاع پشت سر آنها خواهیم بود».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، محمد خاتمی در دیداری صمیمانه با جمعی از نمایندگان انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد سراسر کشور گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی فراز و نشیبهای فراوانی داشته و به لطف خداوند از نظر کمی و کیفی امروز در وضعیت مناسبی قرار دارد؛ وجود انجمن اسلامی و تشکلهای صنفی در دانشگاه آزاد، نشانه پویایی سیاسی و فکری دانشگاهیان است».
وی خاطر نشان کرد: «نخستین وظیفه دانشجو علم اندوزی، تحقیق و تلاش برای حل مسأله است، دانشجو باید تفکر حل مسأله داشته باشد؛ هم مسأله را طرح کند و هم قدرت حل آن را به دست آورد».
محمّد خاتمی در ادامه اظهار داشت: «این یک مشکل تاریخی است که در هر مقطع زمانی، جامعه برای بهبود حرکت اجتماعی و افزایش امید به زندگی تنها متوجه افراد میشود. اگر در این سالها در جامعه ما حرکتهایی هم در این رابطه انجام شده، حول محور افراد بوده است، در حالی که باید کوشید محور و مدار حرکت، خود جامعه باشد، جامعه آگاه و با اراده».
رئیس بنیاد باران افزود: «همواره یکی از دغدغههای جدی من این بوده که چرا نباید هویت تحرک بخشی و رهبری به جامعه منتقل شود؟ ما بر آنچه در صد سال گذشته بر این مرز و بوم گذشته آشناییم، به خصوص حادثه بزرگ انقلاب اسلامی که منجر به تحول اساسی در جامعه شد و نظامی را پایهریزی کرد که در سایه آن مردم احساس هویت و شخصیت و درمان بسیاری از دردهای خود را در پناه این انقلاب و نظام یافته و بسیاری از مطالبات تاریخی خود را به دست آورند».
رئیسجمهور سابق کشورمان سپس درباره نقش دین در عرصه سیاسی و اجتماعی گفت: «در اینکه عمق جامعه ما دینی است نباید تردید کرد. ریشه فرهنگ و هویت ما دینی است به همین
” بنده معتقدم رئیسجمهوری باید در اجرای وظیفه خود به عنوان ناظر اجرای قانون اساسی، ضمانت اجرایی لازم را در اختیار داشته باشد…. “
دلیل نمیتوان دین را کنار گذاشت. علاوه بر این دین ما پیروان خود به حضور در عرصه حیات اجتماعی فراخوانده است، لذا نمیشود در عرصه سیاسی و اجتماعی حرکتی بیگانه با دین یا در تقابل با آن انجام شود».
رئیس موسسه بین المللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها خاطر نشان کرد: «مشکل عقب افتادگی و استبداد دردی تاریخی است که مردم با عمق وجودشان آن را لمس کردهاند و ما معتقدیم دین برای حل این مشکلات اجتماعی راهکارهایی دارد».
خاتمی تصریح کرد: «هنر انقلاب اسلامی همسو کردن دو خواست و هویت تاریخی جامعه ایرانی بود؛ دغدغه امروز ما این است که آیا واقعاً به آرمانهای انقلاب دست یافتهایم»؟
وی افزود: «شایسته ایران است که با آن سابقه درخشان تاریخی، اکنون مانند خورشیدی در عرصه جهانی بدرخشد و ایرانیان در جامعه بین الملل احساس بزرگی، وقار و شخصیت کنند».
رئیس بنیاد باران در ادامه گفت: «آنچه ما میخواهیم ایرانی سربلند و پیشرفته است،که مردم در آن احساس امنیت و حرمت کنند؛ اندیشیدن و سخن گفتن برایشان هزینه نداشته باشد و وجود آزادی و امنیت را به راستی احساس کنند. ما خواستار جامعهای اخلاقی هستیم».
خاتمی افزود: «آیا آنقدر که به ظواهر توجه میشود، به باطن جامعه که همانا اخلاق است و به امنیتی که ریشه در اعتماد و رضایت مردم از حاکمان دارد توجه میشود؟ آیا ما در چنین جامعهای به سر میبریم؟ اگر اینگونه نیست باید نگران بود و خواستار تغییر روشها شد».
سید محمد خاتمی با اشاره به اینکه ایران و انقلاب قویتر از آن است که با بعضی انحرافات از بین برود، گفت: «باید واقعبینانه قضایا را دید. البته این وضع، وضع مناسب ایران و جامعه ایرانی نیست و باید تغییر کند. اگر کسی در این رابطه حرف میزند قصد تضعیف ندارد، چه خوب بود کسانی که مورد اعتماد مردم قرار گرفتهاند، خودشان متوجه قضایا باشند و با برنامههای درستتری مسیر را طی کنند. اگر انتقادی از سر دلسوزی میشود یا حرفی به زبان میآید نباید لجاجت کرد. باید اعتماد از دست رفته مردم را مجدداً جلب نمود. بدون شک این امر برای آینده خودشان و جامعه بهتر است».
وی در ادامه افزود: «برای رفع مشکلات همه باید در عرصه حاضر باشند. هر گامی که در زمینه استفاده از منابع مادی و معنوی ایران به نفع آبادانی، پیشرفت و سربلندی کشور برداشته شود و قدمی به سوی پاسخگویی به نیازهای به حق مردم باشد گام مثبتی است که همه ما باید به سمت آن حرکت کنیم».
رئیس بنیاد باران در ادامه درباره کاندیداتوری خود در انتخابات آتی گفت: «در مورد خودم نمیخواهم بگویم که من در انتخابات آتی شرکت میکنم یا خیر؛ بنده دیدگاهها و حرفهایی
” شرط اصلی من که در دوره قبلی نیز مورد استقبال قرار گرفت، این بود که در چارچوب قانون اساسی حرکت کنم…. “
دارم که در این روزها کم و بیش درباره آنها صحبت کردهام و ان شاء الله کم کم مسأله را روشنتر خواهم کرد».
خاتمی تاکید کرد: «قانون اساسی مبنای نظم ماست که کاملاً با مبانی دینی ما سازگار است. قانون اساسی را خبرگانی تدوین کردهاند که منتخب مردم بوده و با اصرار حضرت امام (ره) قانون تدوین شده را به رفراندوم گذاشتند و این از وجوه بارز اختلاف انقلاب ما با انقلاب های بزرگ دنیا است. در دنیای امروز جامعه با خواست و سلیقه یک فرد یا گروه اداره نمیشود، بلکه با یک قرارداد جمعی که پشتوانه اش رأی و نظارت مردم است، مدیریت میشود. آنچه دنیا امروزه بر سر آن توافق دارد این است که مردم حقوقی دارند و حکومت نیز حد و حدودی دارد. گرچه ریشه این امر را در آموزشهای اسلامی و شیوه و سنت پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) هم میتوان یافت».
وی افزود: «قانون اساسی به عنوان دستاورد بزرگ انقلاب ما است. شرط اصلی من که در دوره قبلی نیز مورد استقبال قرار گرفت، این بود که در چارچوب قانون اساسی حرکت کنم. رئیسجمهوری دو وظیفه مهم دارد: «اول اینکه رئیس قوه مجریه است و دوم اینکه مجری قانون اساسی است».
خاتمی خاطر نشان کرد: «یکی از دردهای عمده امروز ما این است که قانون اساسی یا نقض شده یا در بسیاری از موارد به آن بیاعتنایی شده است. بنده معتقدم رئیسجمهوری باید در اجرای وظیفه خود به عنوان ناظر اجرای قانون اساسی، ضمانت اجرایی لازم را در اختیار داشته باشد. من در دوره قبل هم این مسأله را تذکر دادم که ناشی از ضوابطی بود که به طور ناقص درباره حقوق رئیسجمهوری تدوین شده بود».
وی در ادامه گفت: «این مسأله ثمره تلاشهایی بود که رهبر انقلاب در دوره ریاست جمهوری خود انجام دادند. ایشان تلاش کردند حقوق رئیسجمهوری را احیا کنند که البته اگر این تلاشها نبود و نطفه آن در آن زمان بسته نشده بود تشکیلات کنونی آنرا هم از من میگرفت. ولی معتقدم اینها کافی نیست؛ من معتقدم که رئیسجمهوری باید بتواند این وظیفه را به خوبی به انجام برساند؛ البته رئیس جمهوری که خود به قانون اساسی معتقد و پایبند باشد».
سید محمد خاتمی در پایان اظهار داشت: «اگر کسی میتواند با اختیارات موجود به عنوان رئیسجمهوری در اجرای کامل قانون اساسی موفق باشد باید وارد صحنه شود، والّا صلاح نیست که بیاید. شاید کسانی باشند که در حد پایینتری بتوانند کار کنند، بسم الله؛ ما هم برای تغییر و بهبود اوضاع پشت سر آنها خواهیم بود».
پیش از سخنان وی، چند تن از دانشجویان ضمن طرح دیدگاههای خود، دغدغههای جامعه دانشجویی کشور را درباره وضعیت دانشگاهها و فعالیتهای دانشجویان و اوضاع کشور مطرح کردند
پیام برای این مطلب مسدود شده.