گزارش به شدت منفی دبیر کل سازمان ملل علیه ایران
شهاب نیوز: «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته با ارایه تازهترین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تصویر بسیار نامناسبی را از وضعیت حقوق بشر در ایران ارایه کرد و به انتقاد و ابراز نگرانی پرداخت.
به گزارش خبرنگار بینالملل شهابنیوز، گزارش جدید دبیر کل سازمان ملل که در آستانه اجلاس کمیته سوم حقوق بشر ارایه شده از طرح ارتقای امنیت اجتماعی، آن چه که نقض مداوم حقوق زنان، دانشجویان، کارگران خوانده و همچنین بدرفتاری با بهائیان ابراز نگرانی میکند. این گزارش مدعیاتی را نیز درباره اعدام در ملاء عام، اعدام نوجوانان، سنگسار، قطع دست و پا، مرگهای مشکوک، شکنجه، تعرض به دانشجویان و فعالان مدنی و … مطرح کرده است.
بان کی مون در این گزارش مفصلاً به وضعیت بهائیان در ایران پرداخته و به مدعیاتی مانند «بازداشتهای بیدلیل»، «مصادره اموال»، «امتناع از استخدام»، «اعمال خشونت»، «حمله به مغازهها و خانهها»، «شکنجه و بدرفتاری» و نهایتاً «ممانعت از تحصیل» بهائیان در ایران اشاره کرده است. دبیرکل سازمان ملل در بخش مربوط به بهائیان که بخش اعظم گزارش او درباره ایران را شامل میشود ادعا کرده است که «اعمال خشونت علیه بهائیان و شکنجه و بدرفتاری با آنان در بازداشتگاه ها در سراسر ایران افزایش چشمگیری یافته است».
دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از گزارش خود به مجازات اعدام در ایران از جمله اعدام نوجوانان، سنگسار و اعدام در ملاء عام پرداخته و از این مسایل انتقاد کرده است. این بخش از گزارش آقای مون در حالی است که ریاست قوه قضائیه در بخشنامههای متعدد هرگونه سنگسار، اعدام در ملاء عام و اعدام نوجوانان زیر 18 سال را ممنوع کرده است. بانکی مون در همین زمینه نوشته است: «به رغم تلاشهای مقامات، طی یک سال گذشته چند مورد سنگسار، اعدام در ملاء عام، و مسایلی مانند شلاق زدن و قطع کردن دست و پا در ایران گزارش شده است».
گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل از آن چه که «بازداشت مداوم زنان به دلیل استفاده از روسریهای آزاد و لباسهای خیلی تنگ» خوانده، ابراز نگرانی کرده و برخورد با همجنسگرایان را مورد انتقاد قرار داده است. این گزارش همچنین «تبعیض علیه زنان در ایران» و برخورد با «جنبشهای زنان» را موجب نگرانی جدی دانسته است.
گزارش بان کی مون در عین حال، پیشرفتهای ایران در زمینه آموزش و پرورش و فراهم کردن خدمات بهداشتی برای مناطق محروم را مورد تحسین قرار داده و از طرحهایی که مجلس شورای اسلامی برای اعطای حقوق بیشتر به زنان در دست بررسی دارد، استقبال کرده است. دبیرکل سازمان ملل طرح مربوط به ایجاد دادگاههای ویژه اطفال را نیز یک تحول مثبت خوانده، هر چند که نهایتاً وضعیت حقوق بشر در ایران را مجموعاً نگرانکننده خوانده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.