26.10.2008

پهنای باند کل ایران به اندازه ۲ دانشگاه سوئد!

پیک ایران: ايسنا : اين روزها صحبت از سرعت كم اينترنت کشور به موضوعي تکراري تبديل شده و كاربران ايراني برخلاف کشورهاي نه‌چندان پيشرفته‌ي ديگر هم‌چنان از سرعت پايين اينترنت حتا از نوع پرسرعت آن ناراضي‌اند؛ ترفندها و نرم‌افزارهاي افزايش سرعت اينترنت هم در عمل افزايش سرعتي را به بار نمي‌آورند و مي‌توان گفت كه آب از سرچشمه گل‌آلود شده است به طوري كه شركت‌هاي اينترنتي تقصير را به گردن مخابرات انداخته و مخابرات هم معمولا ريشه‌ي اين بحث را در شاهراه‌هاي ارتباطي بين‌المللي و بروز اختلال در اين مسيرها عنوان مي‌كند و يا معتقد است كه يكي از دلايل اين است كه شركت‌هاي مخابرات استاني تاكنون وارد بحث اينترنت پرسرعت نشده‌اند.
به گزارش ايسنا، بخش خصوصي يكي از دلايل عمده‌ي كندي سرعت اينترنت در كشور را ورود انحصاري و از طرفي گران پهناي باند توسط بخش دولتي مي‌داند.
به گفته‌ي رييس انجمن شرکت‌هاي اينترنتي، شركت ارتباطات زيرساخت پهناي باند را به كشور وارد مي‌كند و گران در اختيار مردم قرار مي‌دهد بنابراين نمي‌توان انتظار داشت سرعت اينترنت در كشور زياد باشد.
مسعود رياضيات در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا تاكيد كرد: بهتر است شركت ارتباطات زيرساخت‌ به جاي درآمدزايي از مردم و گران فروختن پهناي باند به آن‌ها اين پول‌سازي را از ديگر كشورها داشته باشد.

پهناي باند اينترنت اندك و گران به كشور وارد مي‌شود
به گفته‌ي وي پهناي باند اندكي كه به كشور وارد مي‌شود برابر با پهناي باند دو دانشگاه در كشور سوئد است، بنابراين اشكال اصلي اين است كه شركت ارتباطات زيرساخت انحصار را در دست خود گرفته و به ميزان كمي پهناي باند وارد كشور مي‌كند و از سويي وقتي از شاهراه اصلي و ريشه كمبود داشته باشيم به طور حتم در مسيرهاي نهايي نيز با كمبود سرعت مواجه خواهيم شد.
رياضيات با اشاره به اين كه اينترنت مهمترين عامل توزيع و نشر دانش در جهان است گفت: در حالي ‌كه يك دانشگاه در يكي‌ از روستاهاي سوئد داراي حداقل يك ترابيت پهناي ‌باند اينترنت است، دانشجويان ما حتي در بهترين دانشگاه‌ها به دليل سرعت پايين به زحمت مي‌توانند از امكانات آموزش مجازي و الكترونيكي استفاده كنند.
به عقيده‌ي ديگر كارشناسان اينترنت مانند يك جاده است كه تبادل اطلاعات از آن صورت مي‌گيرد و صرف ادعاي ايجاد كردن اين جاده نمي‌تواند به معناي فراهم كردن پهناي باند مناسب براي كاربران باشد و اكنون كه دولت تامين پهناي باند را در انحصار خود دارد بايد پهناي باند مناسبي در شان كشورمان تامين كند.
با وجودي كه همه به كاهش و پايين بودن سرعت اينترنت اعتراض دارند؛ چند ماه پيش وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات با رد کاهش سرعت اينترنت در کشور گفته بود: سرعت اينترنت در کشور پايين نيامده است و شرکت‌هايي که خواستار ارايه خدمات بيش‌تري به مشترکان هستند، بايد پهناي باند خود را افزايش دهند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates