27.10.2008

بازداشت عشا مومنی توسط ایران تایید شد

بی‌بی‌سی: مقام های دولتی ایران برای اولین بار دستگیری عشا مومنی، شهروند ایرانی – آمریکایی را تایید کرده اند.

حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه ششم آبان در جمع خبرنگاران در تهران، گفت: “نهادهای ذیربط پیگیر موضوع بازداشت این فرد هستند، اما هنوز خبر نهایی در این خصوص به وزارت خارجه ابلاغ نشده است.”

در حالی که دوازده روز از بازداشت خانم مومنی می گذرد، هیچ یک از مقام های رسمی ایران تاکنون این موضوع را تایید نکرده بودند.

عشا مومنی، دانشجوی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نورتریج و از اعضای کمپین یک میلیون امضا است ک روز ۲۴ مهر در ابتدا به دلیل تخلف رانندگی در تهران دستگیر شد، اما سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

گفته می شود که خانم مومنی برای تحقیق دانشگاهی خود که موضوعش حقوق زنان بود، به ایران آمده بود.

رضا مومنی پدر عشا، در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی گفته است پس از گذشت ۱۲ روز از بازداشت عشا، از سرنوشت فرزندش و مورد اتهام احتمالی وی هنوز اطلاعی ندارد.

ایالات متحده آمریکا هفته گذشته اعلام کرده بود که پیگیر سرنوشت تبعه بازداشت شده خود در ایران است.

ملیسا وال، استاد راهنمای خانم مومنی، و مدیر بخش ارتباط جمعی دانشگاه کالیفرنیا، می گوید که عشا از خطرات کار خود آگاه بود.

خانم وال گفت: “ما درباره خطرات این کار با هم صحبت کردیم. اما در نهایت این تصمیم او بود. او علاقه مند بود که به آمریکاییان تصویر جامع تری از زنان ایران نشان دهد.”

افزایش فشار به اعضای کمپین یک میلیون امضا

سازمان عفو بین الملل در گزارشی که درباره این موضوع منتشر کرده نوشته که پس از دستگیری خانم مومنی، ماموران او را به خانه اش بردند و کامپیوتر شخصی و نوشته های مربوط به تحقیقاتش را ضبط کردند.

فعالان حقوق زنان در ایران می گویند که فشارهای دولت این کشور بر اعضای کمپین یک میلیون امضا در ماه های اخیر افزایش یافته است.

اخیرا از سفر سوسن طهماسبی از دیگر اعضای این کمپین به آمریکا در فرودگاه امام خمینی تهران، جلوگیری شده است. خانم طهماسبی برای سفری شخصی عازم آمریکا بود.

کمپین یک میلیون امضا، طرحی اجتماعی است که شماری از فعالان حقوق زنان در داخل ایران از روز ۵ شهریور سال ۱۳۸۵ به راه انداخته‌اند.

به گفته آنها هدف این طرح جمع‌آوری دست‎کم یک میلیون امضا در حمایت از رفع تبعیض‎های قانونی علیه زنان است.

سال گذشته غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات ایران، فعالان حقوق زنان را متهم کرد که به “براندازی نرم” کمک می کنند.

اما فعالان این گروه تفسیر مقامات دولت ایران از فعالیت هایشان را قبول ندارند. به گفته آنها هدف اصلی کمپین برای یک میلیون امضا، به دست آوردن حقوق برابر برای زنان در همه زمینه ها از جمله ارث، طلاق، حضانت، دیه، و اعتبار شهادت در دادگاه است.

بنیانگذاران این کمپین معتقدند که قوانین ایران تبعیض آمیز و ناعادلانه است و با کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر که ایران نیز تعدادی از آنها را امضا کرده است، تضاد دارد.

آنها امیدوارند که با جمع آوری دست کم یک میلیون امضا بتوانند مقامات حکومتی ایران را تشویق به بازنگری در قوانین و اصلاح و تغییر آنها کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates