04.11.2008

وزير کشور برکنار شد: راي قاطع نمايندگان به حيثيت نظام

خُسن آقا: حیثیت نظام مطرح است! اگر حیثیت نظام مطرح نبود حتی اگر کردان آدم هم کشته بود بر اریکه قدرت می ماند!
الف: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با اکثریت قاطع آرای خود، به وی برای ادامه فعالیت در وزارت کشور رای اعتماد ندادند.

به گزارش الف در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی در پی اظهارات موافقان استیضاح کردان و دفاع وزیر کشور از خود،‌ رای‌گیری با ورقه به عمل آمد که بر اساس آن از مجموع 247 رای نمایندگان 188 نماینده به استیضاح کردان رای موافق، 45 نماینده مخالف و 14 نفر نیز رای ممتنع به گلدانهای رای‌گیری ریختند.

بنا بر این گزارش 256 کارت رای گیری در جلسه توزیع شده بود.

بدین ترتیب علی کردان اولین وزیر کابینه نهم است که با استیضاح مجلس شورای اسلامی از سمت خود برکنار می شود.

علي لاريجاني نيز در پايان خطاب به نمایندگان، رسانه‌ها و مردم گفت: که آقای علي کردان با توجه به رای عدم اعتماد نمایندگان مجلس دیگر وزیر کشور نیست.

لاریجانی: استيضاح كردان كاملا قانوني است

رئيس مجلس گفت: استيضاح مطابق نص صريح آئين‌نامه داخلي مجلس حق نمايندگان است و هيچ اشكال قانوني بر اين استيضاح نمي‌بينيم.

به گزارش فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي پيش از آغاز بررسي استيضاح علي كردان گفت: دوستان بحثي را در مجلس مطرح كردند كه اين بحث در بيرون هم مطرح شد و آن اينكه آيا استيضاح مبناي قانوني دارد يا نه كه بايد بگويم اين موضوع خيلي روشن است و استيضاح مبناي قانوني دارد.
وي افزود: مطابق اصل 89 قانون اساسي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مي‌توانند در مواردي كه لازم مي‌دانند هيئت وزيران يا هر يك از وزرا را استيضاح كنند و استيضاح وقتي قابل طرح در مجلس است كه با امضاي حداقل 10 نفر از نمايندگان به مجلس تقديم شود.
لاريجاني تصريح كرد:‌ هيئت وزيران يا وزير مورد استيضاح بايد ظرف مدت 10 روز پس از طرح آن در ملجس حاضر شود و به آن پاسخ گويد و از مجلس راي اعتماد بخواهد در صورت عدم حضور هيئت وزيران يا وزير براي پاسخ نمايندگان مزبور درباره استيضاح خود توضيحات لازم را مي‌دهند و در صورتي كه مجلس مقتضي بداند اعلام راي اعتماد خواهد كرد.
وي افزود: اگر مجلس راي اعتماد نداد ، هيئت وزيران يا وزير مورد استيضاح عزل مي‌شود در هر دو صورت وزراي مورد استيضاح نمي‌توانند در هيئت وزيراني كه بلافاصله بعد از آن تشكيل مي‌شود عضويت پيدا كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: با توجه به اين اصل قانون اساسي استيضاح وزير مطابق نص صريح قانون اساسي و آئين‌نامه داخلي مجلس قانوني بوده و حق نمايندگان است.
وي ادامه داد:‌نمايندگان مي‌توانند در جلسه استيضاح راجع به كارآمدي و مشروعيت وزير نظرات خود را بيان كنند.
لاريجاني در پايان تصريح كرد: هيچ اشكال قانوني بر اين استيضاح نمي‌بينم .

نطق مطهری:

طراح اصلی استیضاح وزیر کشور با تاکید بر اینکه تصور دولت از مجلس غلط است،تاکید کرد: استیضاح علی کردان کار سیاسی نیست بلکه از سر درد است و ما از سر درد دین، اررزش ها و فطرت انسانی طرح استیضاح وزیر کشور را آماده کرده ایم.

به گزارش مهر، علی مطهری که به عنوان اولین ناطق جلسه استیضاح وزیر کشور و به عنوان موافق استیضاح سخن می گفت، تصریح کرد: استیضاح وزیرکشور را باید یک استیضاح ایدئولوژیک و فکری نامید وترکیب نمایندگان امضا کننده این طرح نیز همین موضوع را نشان می دهد چون در بین استیضاح کنندگان کرد، ترک، لر، اهل سنت و … دیده می شود و به هیچ عنوان در بین استیضاح کنندگان افراد سیاسی وجود ندارد و شاید از یک جهت بتوان استیضاح را سیاسی دانست و شاید استیضاح کنندگان به دنبال ترمیم دولت برای کمک به دولت هستند.

نماینده مردم تهران درخانه ملت افزود: اعتماد مردم زمانی جلب می شود که مشاهده شود با متخلفان برخورد می شود وباید با افراد فارغ از اینکه چه قشری هستند و به چه کسی وابستگی دارند، سپاهی هستند یا روحانی و یا اینکه فرزند شهید و … در صورت تخلف به همان نام با آنان برخورد شود و ما آنقدر در این رابطه مسامحه کرده ایم که روزگار ما به این گونه است.

وی اضافه کرد: از سیره امام فاصله گرفته ایم و این فرمایش را که حفظ نظام بالاتر از هر چیزی است را به نحوی معنی می کنیم که برای حفظ نظام باید تخلف مسئولان را بپوشانیم.

مطهری خاطر نشان کرد: آیا بهتر نبود در مسئله میراث فرهنگی خود دولت مشکل را حل می کرد و در مسئله آقای کردان نیز همین طور. چرا وقت دولت و مجلس را تلف می کنیم تا درباره بدیهیات بحث کنیم. در همه جای دنیا اگر کسی تخلفی مرتکب شود استعفا می دهد و کنار می رود و آیا در این مسائل حتما باید با ورود رهبری و مجلس موضوع حل شود و دولت نمی تواند بدون ملاحظه دوست و رفیق ماجرا را حل و فصل کند؟

نماینده تهران با تاکید براینکه اعتماد ملی زیر سئوال رفته و باید جبران شود تصریح کرد: برخورد جدی با متخلفان در جهت سیره پیامبر است و برخورد با تخلف مسوولان باید جدی تر باشد..

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نگاه مسئولان دولتی به مجلس نادرست است و برخی فکر می کنند نماینده استقلال رای ندارد وحتی به من می گفتند خیال نکن که نمایندگان پشت سر تو هستند بلکه با یک قول سفر 8 تا 8 تا امضاهای خود را پس می گیرند و حتی من شک کردم و سئوال کردم اما خوشبختانه حتی یک نفر هم امضای خود را پس نگرفت و به اعتقاد من تصور دولت از نمایندگان تصوری عجیب و غریب است. در مسئله توضیح چک پولها هم به همین صورت فکر می کردند با چک ها رای نمایندگان عوض می شود در حالی که تجربه من در مجلس هشتم نشان می دهد نمایندگان این دوره در مسائل مهم استقلال رای دارند.

مطهری ادامه داد: نگاه دولت به مجلس باید عوض شود و در قضیه چک پول ها نیز درست است با یک نفر برخورد شد اما کسی که دستور این کار را داده باید مجازات شود.

وی افزود: روش غلطی در برخورد با استیضاح وجود دارد و برخی می گفتند اگر کسی مانند علی مطهری دنبال استیضاح نبود ما پرونده او را رو می کردیم در حالی که این نگاه غلط است نمایندگان حق دارند طبق آیین نامه و قوانین وزرا را استیضاح کنند و اگر قرار باشد در مقابل هر بحثی بحث پرونده های دیگران را وسط بکشیم دیگر حرفی باقی نمی ماند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هیچ سابقه دشمنی و کینه بین او و علی کردان وجود ندارد، یادآور شد: خود من بجز روز اعتماد به ایشان فقط در سال 84 یک بار در مشهد آقای کردان را دیدم و در آنجا او از من خواست از یکی از نامزدهای ریاست جمهوری حمایت کنم و من این موضوع را رد کردم و گفتم موضوع بحث من در این سخنرانی این نیست ضمن اینکه من از کسی در انتخابات حمایت نمی کنم بنابراین طرح استیضاح آقای کردان به خاطر دشمنی و کینه نیست و حتی برخی از کسانی که استیضاح او را امضا کرده اند از دوستان نزدیک کردان هستند.

مطهری خاطر نشان کرد: بعد از رای اعتماد مجلس به کردان من مخالف بودم که بحث مدرک ایشان دنبال شود و معتقد بودم کردان از نظر قانونی وزیر است و بهتر است این موضوع دنبال نشود اما بعدها صلاح دیده شد که موضوع پیگیری شود و احساس شد مجلس فریب خورده و اغوا شده است و زمانی که کمیسیون آموزش مجلس در رابطه با مدرک کردان گزارش داد مسئله عوض شد و دیگر نمی شد ما سکوت کنیم. به همین دلیل 3 تز استعفا، عزل و استیضاح را مطرح کردیم و امیدوار بودیم کار به اینجا کشیده نشود وخود من ملاقاتی طولانی با رئیس جمهور داشتم و وی توصیه کرد که با کردان نیز جلسه ای برگزار شود اما کردان گفت به دلیل اینکه این موضوع رسانه ای شده ملاقات نمی کند و به عبارت دیگر ما همه راه ها را برای اتمام حجت طی کردیم تا کار به استیضاح کشیده نشود.

وی با بیان اینکه در رابطه با استیضاح وزیر کشور دو مغالطه مطرح شده گفت: یک مغالطه این است که مطرح شده نمایندگان با علم به این مسائل به کردان رای اعتماد داده اند و موضوعات استیضاح چیز جدیدی نیست. نمایندگان در جلسه رای اعتماد به این موضوعات یقین نداشته اند و امروز مسئله طور دیگری است و خود کردان اعتراف کرده که مدرکش جعلی است.

مطهری تاکید کرد: همچنین می گویند موضوع قلابی بودن مدرک مسئله مهمی نیست چون مدرک قلابی زیاد است ،‌ در حالی که این هم اظهار نظر درستی نیست چون هرکس که مدرک قلابی دارد با او نیزباید برخورد شود ضمن اینکه بحث ما و کردان مسئله مدرک نیست بلکه مسئله عدم صداقت است و خطای بزرگی صورت گرفته و این خطا برای عزل کافی است.

نکونام: اعتماد مجلس به سخره گرفته شد

یکی از موافقان استیضاح وزیر کشور در جلسه امروز مجلس با بیان اینکه اعتماد مجلس به سخره گرفته شده است ،‌ رای عدم اعتماد نمایندگان را پاسخ به جفایی خواند که به نمایندگان انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد ابراهیم نکونام نماینده گلپایگان در جلسه امروز مجلس با دستور کار استیضاح وزیر کشور به عنوان موافق استیضاح سخن گفت.

وی در آغاز سخنان خود با بیان اینکه خدایا تو شاهد باش که برای تو سخن می گویم و تلاش می کنم به دوراز هوا و هوس سخن بگویم به سوابق دوستی و رفاقت خود با کردان سخن گفت و اظهار داشت: برای من سخت است که در مخالفت با کردان سخن بگویم ، اما وظیفه حکم می کند این کار را انجام دهم.

وی اضافه کرد : آن روزی که بنای رای اعتماد به ایشان بود با خواهش و تمنا از ایشان خواستیم در مناصب دیگر بمانند و خدمت کنند بعد از رای اعتماد هم مصمم بودیم به احترام رای مجلس و حرمت دموکراسی وزارتش را به جان بخریم اما زمانی که با ارجاع رئیس محترم مجلس گزارش کمیسیون آموزش عالی قرائت شد و رسما عدم صداقت کردان برملا گردید موضوع متفاوت شد.

نکونام افزود : در این مقطع ما خود را بر سر دو راهی سکوت یا فریاد دیدیم. اعتماد مجلس به سخره گرفته شده بود ما فریاد را انتخاب کردیم و سکوت و سیاست و مصلحت را کنار گذاشتیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مجلس به گزارش کردان در مورد مدارک خویش در روز جلسه رای اعتماد اطمینان کرده بود گفت: چه ایرادی داشت که همان روز کردان صادقانه می گفت مدرک ندارم در حالی که حتی وی گفت که اگر نمایندگان مدرک فوق لیسانس را هم می خواستند آن را با خود می آوردم این در حالی بود که ایشان حتی لیسانس هم ندارد.

نماینده گلپایگان گفت: متاسفانه معادله موجود معادله عدم صداقت وی شد. وی با طرح این سئوال، مگر پست های مادی وزارت و صدارت چقدر می ارزد که سعی کنیم با هر قیمتی در آن بمانیم ، مقام صداقت با ناراستی حاصل نمی شود و نمی توان صادق نبود و در جایگاه صادقین قرار گرفت.

نکونام اظهار داشت: من نمی گویم لازمه تعالی انسان مدرک است اما لازمه تعالی انسان صداقت است.

وی با دعوت از نمایندگان برای دادن رای عدم اعتماد به کردان گفت: رای عدم اعتماد پاسخ به جفایی است که به نمایندگان انجام شد.

نکونام در پایان سخنانش به برابر بودن همگان در برابر قانون اشاره کرد و گفت: خیلی ها به جرم استفاده از سند مجهول محاکمه شده اند.

نماینده ملایر: رئیس جمهور برای مجلس تعیین تکلیف نکند

نماینده مردم ملایر در مجلس با اشاره به مصاحبه اخیر رئیس جمهور درباره استیضاح وزیر کشور گفت: بهتر است رئیس جمهور برای مجلس تعیین تکلیف نکند.

به گزارش مهر، حسن وفایی در آغاز جلسه علنی امروز مجلس در تذکر شفاهی اظهار داشت: رئیس جمهور نباید جایگاه قانونی مجلس را زیر سئوال ببرد.

وی همچنین خطاب به لاریجانی رئیس مجلس گفت: نظارت کنید برخی دوستان در جلسه امروز مجلس به نقل از رهبر انقلاب مطالبی را مطرح نکنند چون همه ما تابع ولایت فقیه هستیم و ممکن است برخی مطالب مطرح شود که بعد مشخص شود صحت نداشته است.

عباسپور : به کسی که صداقت ندارد نباید مسئولیت داد

نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی گفت: نمی توانیم به کسی که در مجلس شورای اسلامی از دایره صداقت و امانت داری منحرف می شود، مسئولیت بسپاریم.

واحد مرکزی خبر: روح الله جانی عباسپور به عنوان سومین موافق استیضاح وزیر کشور گفت: با بررسی های انجام شده رئیس کمیسیون اموزش و تحقیقات مجلس نیز در گزارش خود اعلام کرده است که کردان حتی مدرک لیسانس و فوق لیسانس نیز ندارد.

وی افزود: در نامه وزیر علوم به مجلس نیز اصالت نداشتن مدرک دکترای کردان قید شده و در بخشی از این نامه امده است: هیچگونه سابقه ارزشیابی مدرک دکترای کردان موجود نیست.

وی به اذعان کردان درخصوص فریب خوردن از آموزشگاهی که برای وی مدرک دکتری از دانشگاه اکسفورد تهیه کرده است، اشاره کرد و افزود: چگونه می توان به کسی که پس از 30 سال فعالیت اجرایی از یک مسئول اموزشگاه فریب می خورد اعتماد کرد و مسئولیت نظارت و هماهنگی دستگاههای اجرایی کشور را به وی سپرد.

جانی عباسپور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ادعای کردان درباره مدرک لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاه ازاد اسلامی گفت: مسئولان این دانشگاه نیز در پاسخ به مجلس اعلام می کنند که کردان تاکنون هیچ مدرک تحصیلی از این دانشگاه نگرفته است.

این نماینده موافق استیضاح وزیر کشور تصریح کرد: اقای کردان در سمت معاون اداری مالی سازمان صدا و سیما نخست مدرک خود را کارشناسی و بعد دکتری اعلام می کند در صورتی که به افتخاری بودن ان اشاره نمی کند.

جانی عباسپور همچنین به قانون مجازات اسلامی درباره کسانی که از مدارک جعلی استفاده می کنند و برخورد قانونی با برخی افراد در دهیاری ها اشاره کرد و افزود: براساس این قانون چنین افرادی علاوه بر جبران خسارت به یک تا سه سال حبس محکوم هستند.

دستغیب : هدف ؛ جلوگیری از نشر بی اعتمادی است

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کسی نمی تواند رابطه خوب مجلس و دولت را برهم بزند.

واحد مرکزی خبر: دستغیب (نام پدر: علی اصغر) به عنوان موافق استیضاح وزیر کشور گفت: قرار نیست این جلسه به بدگویی درباره کسی بگذرد و قرار هم نیست کسی سفسطه کند و راز حقیقت را مخفی نگاه دارد.

وی افزود: امروز رأیی که مجلس می دهد رأی به اختلاف نخواهد بود، رأی به اعتماد، امانتداری، صداقت و جلوگیری از نشر بی اعتمادی و التهاب در جامعه خواهد بود.

دستغیب گفت: نکته اول من این است که عملکرد وزیر و سوابق مدیریتی ملاک است، اما چیزی که عمل ما را شکل می دهد، تفکر و نیت ماست.

وی با بیان اینکه پایة همه رفتارها، صداقت است، تصریح کرد: چه عملکردی مهمتر از صدق حدیث و امانت در حقیقت است، این ملاک ارزیابی ما درباره وزیر کشور است.

دستغیب گفت:‌ اگر قرار بود ما فقط به دنبال مدیران خوبی باشیم، در سراسر دنیا مدیران برجسته وجود دارند؛ شایسته نظام اسلامی، مدیر اخلاق محور است، پس عمل کفایت موضوع نیست.

نماینده مردم شیراز افزود: نکته دوم این است که برخی مطرح می کنند در روز رأی اعتماد همه موارد گفته شد؛ کسی آن روز نگفت مدرک جعلی است و گزارش رسمی نیز داده نشد.

وی اضافه کرد.. آن روز شبهاتی بود، منتها توجیه مستندی برای نمایندگان ارائه نشد، بنابراین نمایندگان بر اساس وظیفه عمل کردند و حمل بر صحت گذاشتند.

دستغیب گفت: انتظار ما هم این نبود که کسی که قرار است در مسند وزارت کشور بنشیند بر خلاف واقع نکته ای را بیان کند اما الآن حجت بر همة نمایندگان تمام شده است.

وی نکته سوم خود را اینگونه آغاز کرد: برخی تلاش دارند وانمود کنند کسانی استیضاح را خط می دهند، من باید بگویم این کاملاً درست است؛ در روزهای اخیر این دغدغه عده زیادی از نخبگان، طلاب حوزه و دانشجویان دانشگاه ها بوده است.

دستغیب گفت: نکته چهارم اینکه عده ای می خواهند هر روز برای مجلس مسئله درست کنند، بدون تردید بسیاری از مشکلاتی را که مطرح می شود می توان با تدبیر صحیح از وقوع آن جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه این استیضاح، شر ضرور است، تصریح کرد: اما می شود هم دولت و هم دیگران با تدابیر شایسته، به مجلس کمک کنند.

دستغیب با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور گفت: ما هم علاقه مند نیستیم به موارد حاشیه ای بپردازیم.

وی همچنین افزود: کسانی که استیضاح کنندگان را تهدید کرده اند، این عمل آنها غیرقابل ارزش است.

دستغیب گفت: شأن مجلس و دولت فراتر از آن است که عده ای آتش بیار روابط این دو نهاد باشند، و کسی نمی تواند رابطه خوب مجلس و دولت را بر هم بزند.

وی افزود: برخی ها دغدغه هایی مطرح کردند به عنوان مثال برخی گفتند باید حفظ آبرو کرد و یا برخی دیگر گفتند در این ماجرا سر و سری وجود دارد.

دستغیب گفت: ما با آقای کردان نه رفیق شفیق بودیم و نه همراه حمام و گلستان وی.

نماینده مردم شیراز با تأکید بر اینکه نباید شخصیت افراد تخریب شود، افزود: اما حساسیت وزارت کشور ایجاب می کند آقای کردان در جای دیگری به ایفای مسئولیت بپردازد، آبروی نظام مهمتر از هر چیز دیگری است.

كرمي‌راد: استيضاح كردان عليه دولت نيست

ششمين موافق استيضاح علي كردان با انتقاد از عدم صداقت وزير كشور با مجلس گفت: انتظار اين بود كه كردان از ابتدا نسبت به مجلس با صداقت رفتار مي‌كرد.

به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس، محمد كرمي‌راد نماينده كرمانشاه در مجلس بعنوان ششمين موافق استيضاح در جلسه علني امروز مجلس در سخناني با بيان اينكه طرفداري از دولت اصولگرا بعنوان يك فرد اصولگرا از افتخارات اينجانب است، گفت:‌ براي پيروزي دولت اصولگرا در انتخابات نذر كردم و سوگند مي‌خورم كه امروز هدفم جز اداي تكليف براي دولت اصولگرا نيست.
وي با تاكيد براينكه بر اساس آموزه‌هاي ديني وظيفه داريم تا در جامعه اسلامي با عقل رفتار كنيم گفت: استيضاح كردان عليه دولت نيست و هدف هم فضاسازي نيست و فضاسازي را آن‌هايي انجام مي‌دهند كه براي جلب نظر نمايندگان اقدام مي‌كنند.
اين موافق استيضاح با تاكيد بر اينكه ما دولت را از آن خود مي‌دانيم، اظهار داشت: انتظار اين است كه تصميم منطقي و اصولي گرفته شود.
كرمي‌راد گفت: اين استيضاح سياسي و خطي نيست و كسي پشت پرده اين موضوع را هدايت نكرد.
وي با بيان اينكه راي قبلي به كردان براي تصدي مسئوليت وزارت كشور راي اعتماد به دولت اصولگرا بود اظهار داشت: آقاي كردان بايد از ابتدا با خانه ملت با صداقت رفتار مي‌كرد، اما وقتي ايشان در مجلس بخصوص در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس حاضر شد در خصوص مدارك تحصيلي خود يك كلمه هم صحبت نكرد و از صحبت كردن در اين زمينه طفره مي‌رفت.
نماينده كرمانشاه با اشاره به اظهارات كردان در جلسه راي اعتماد مبني بر اينكه اگر مي‌دانستم، در خصوص مدرك تحصيلي فوق ليسانسم شك وجود دارد، آن را هم همراه خود مي‌آوردم با در دست داشتن برگه‌اي و در حالي كه آن را به نماينده‌‌ها نشان مي‌داد، گفت: بر اساس حكم استخدامي كه در سال 79 وجود دارد ايشان در جلوي مدرك تحصيلي اين حكم هيچ چيزي نوشته شده است، اما 13 ماه بعد يكدفعه مدرك تحصيلي ايشان دكترا مي‌شود.
كرمي راد افزود: اگر آقاي كردان در خصوص مدرك تحصيلي خود صادقانه صحبت مي‌كرد، امروز در اين جلسه من از وي حمايت مي‌كردم اما متاسفانه اينگونه نشد.
اين موافق استيضاح كردان با اشاره به شعار عدالت محوري دولت اظهار داشت: نبايد در برخورد با هرگونه تخلف سياسي و يا حزبي، برخورد كنيم.
كرمي راد با اشاره به برخورد مسئولين وزارت آموزش و پرورش و دادگستري استان كرمانشاه با جاعلان مدرك گفت: بر اساس قانون يك تا سه سال يك جاعل مدرك به زندان محكوم مي‌شود و فردي در همين راستا در كرمانشاه به يك سال زندان محكوم شد و اين فرد با خواهش‌هاي زياد خواستار تخفيف بود كه زندان وي 9 ماه شد و اين فرد گفت اگر من بجاي كردان بودم آيا اينگونه برخورد مي‌كرديد؟
وي افزود: 7 نفر از افرادي كه در آموزش و پرورش مدرك جعل كردند برخورد قاطعي با آنها صورت گرفت و اخراج شده‌اند آيا آنها خانواده نداشته‌اند.

لاريجاني: اگر به كسي توهين شود جلوي آن را مي‌گيرم

رئيس مجلس در پاسخ به اعتراض يكي از نمايندگان در مورد “بيان توهين از سوي موافقين استيضاح”، گفت: اگر جايي توهين صورت گيرد جلوي آن را مي‌گيرم و لازم نيست كسي دستور دهد.

به گزارش فارس علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي صبح امروز سه شنبه در حين جلسه استيضاح كردان در پاسخ به اعتراض يكي از نمايندگان در مورد بيان توهين از سوي موافقين استيضاح، گفت: يك مختصر عقلي براي بنده كه جلسه علني اداره مي‌كنم، قائل باشيد و اگر جايي توهين صورت گيرد جلوي آن را مي‌گيرم و لازم نيست كسي دستور دهد.

قنبری: کردانیزه کردن انتخابات باعث کاهش مشارکت عمومی خواهد شد

یک نماینده مجلس که به عنوان موافق استیضاح وزیر کشور در مجلس سخن می گفت، کردانیزه کردن انتخابات را باعث کاهش مشارکت عمومی در انتخابات ریاست جمهوری دهم خواند.

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش قنبری نماینده ایلام وعضو فراکسیون اقلیت مجلس هشتم دردفاع ازاستیضاح علی کردان وزیر کشور اظهار داشت: رای دادن به این استیضاح مقابله با تفکر کردانیستی وماکیائولیستی است چرا که وی از دین ، اصولگرایی و اخلاقیات در راستای ادامه وزارت خود استفاده ابزاری کرده است.

وی با بیان اینکه کردان نبایستی به خود اجازه حضور در جلسه استیضاح را می داد، افزود: این مسئله باید قبل از اینکه کار به انجام استیضاح بکشد حل می شد و رئیس جمهور باید تکلیف این قضیه را تا به امروز روشن می کرد .

قنبری با اشاره به کنار گذاشتن افرادی همچون حجت الاسلام پور محمدی ، طهماسب مظاهری و داوود دانش جعفری از دولت توسط رئیس جمهور تصریح کرد: این کار نشان داد بر خلاف آنچه به عنوان شعار شایسته سالاری مطرح می شد دولت تنها به دنبال این بود که افرادی که صادقانه کار می کردند را از بدنه کابینه حذف کند.

وی ادامه داد: اقدامات اخیر دولت در معرفی کردان به عنوان وزیر کشور و حذف عناصری که صادقانه کار می کردند نشان داد که بحث اطاعت محض از رئیس جمهور مطرح است و هیچ گونه شایسته سالاری در کارنیست .

این نماینده اصلاح طلب با اشاره به پیامدهای حضور کردان در وزارت کشور خاطر نشان کرد: وزیری که با مدرک جعلی وارد وزارت کشور شده است هیچ بعید نیست که در انجام کارها با این مشکل مواجه شود، از سویی کردانیزه کردن انتخابات به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری باعث می شود که کسی حاضر به حضور در انتخابات نشود.

وی سوء استفاده از اعتماد مجلس را از دیگر آثار حضور کردان در پست وزارت کشور عنوان کرد و گفت: عدم اقتدار وزیر کشور به خاطر نقطه ضعفی که دارد و ترویج افکار متقلبانه و از بین رفتن زشتی چنین کارهایی از دیگر پیامدهای حضور کردان در وزارت کشور است.

این نماینده مجلس درپایان خاطر نشان کرد: بحث اصلی ما سلب اعتماد و اعتمادی است که از بین رفته است چگونه می توان بودجه وزارت کشور و استانها را به دست چنین فردی سپرد .

کردان: چگونه محاکمه نکرده اتهام می زنید؟/نتیجه استیضاح چیزی جز وفاق نیروهای انقلاب نیست

وزیر کشور از آنچه بی مهری برخی نمایندگان به خود می خواند انتقاد کرد و گفت: من توقع این بی مهری ها از برخی نمایندگان را نداشتم؛ از نمایندگان محترم استیضاح کننده می پرسم که چگونه محاکمه نکرده اتهام جعل مدرک را متوجه من کرده اند؟

به گزارش خبرنگار مهر، علی کردان وزیر کشور که برای دفاع از خود در جلسه امروز استیضاحش در مجلس شورای اسلامی سخن می گفت، علت عدم حضور اعضای هیئت دولت در این جلسه را تقاضای خود عنوان کرد.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود : پیش از ورود به سخنم باید عرض کنم که مقام معظم رهبری در هفته دولت و دردیدار با اعضای هیئت دولت فرمودند “وزرا به دلیل اخذ رای اعتماد ازمجلس شورای اسلامی ازاستقلال عمل برخور دارند.” و لذا بنده از رئیس جمهور محترم درخواست کردم که هیئت دولت در این جلسه حضور نیابند و مزاحمتی را ایجاد نکنند تا وزیر کشور خود به تنهایی در خانه ملت حضور یابد و به تکلیف الهی خود عمل نماید.

کردان به روح امام امت و شهیدان مطهری و بهشتی درود فرستاد و ضمن تقدیر و تشکر از رئیس مجلس و اعضای هیئت رئیسه، نمایندگان و استیضاح کنندگان خود، ادامه داد: لازم می دانم با توجه به فضایی که در طول این مدت ایجاد شده در ابتدای سخنانم شهادتین را جاری و با توکل به ذات اقدس او و توسل به زهرای اطهر و فرزند صالحش امام زمان (عج) به عنوان خادم امام رضا (ع) میلاد پیش روی این امام بزرگوار را تبریک بگویم.

وزیر کشور پس از بیان شهادتین، اظهار داشت: ای خداوند بزرگ! ای قادر متعال! تو را خاضعانه سپاسگزارم که مرا در معبر بی تعارف آزمون سخت قرار داده ای و امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی فرزند این ملت و سرباز کوچک نظام در معرض سنجش و عیار انصاف وجودی نمایندگان عزیز قرار گرفته تا در ترازوی ایمان دینی حق و باطل و سره از ناسره مشخص و جدا گردد.

وی همچنین گفت: ای خدای بزرگ! هدف من تنها رضایت و عزتمداری و اقتدار ایران عزیز بوده و هست و تو شاهدی که بیش از 30 سال از عمر انقلاب اسلامی را همواره در پایداری و استقامت بر ارزش های انقلابی و دینی تاکید کرده و از هیچ مجاهدت خالصانه ای به منظور اشاعه ارزش های دینی در راستای تحکیم اصولگرایی فروگذار نکرده ام.

کردان افزود: در این مدت دشنام ها و تمام تخریب ها را به جان خریده ام؛ البته انقلاب پرشکوه اسلامی ما نیز این دست مظلوم کشی ها را فراوان دیده است؛ روزهایی که چپ و راست قامت شهیدی چون بهشتی را نشانه رفته بود را به یاد داریم. فضا آنقدر سنگین بود که دوستان وهمرزمانش نیز که پاکی و سلامت و پایداری او را با گوشت و پوست حس کرده بودند دچار شک بودند.

وزیر کشور ادامه داد: امروز آن روزهای سخت و دشوار را در اذهان ما تداعی می شود؛ من هرگز خود را با آن راست قامت تاریخ مقایسه نمی کنم بلکه تنها به آن شهید مظلوم می گویم که امروز اگر یک نفر در ایران مدعی باشد که آن روزها را خوب می فهمد آن فرد کسی جز علی کردان نیست.

وی همچنین گفت: نمایندگان و ملت شریف ایران! از زمانی که عهده داری مسئولیت وزارت کشور را با رای اعتماد شما بزرگواران و حمایت های جناب احمدی نژاد به دست گرفتم فضاسازی سنگین رسانه ای خارج از مرزهای این کشور با محوریت جریان رسانه ای نظام سلطه علیه این جانب نمود یافته است.

کردان ادامه داد: اوج این جریان سازی های خبری یک سویه به گونه ای بوده که بیش از 10 هزار خبر منفی علیه این جانب و نظام مقدس جمهوری اسلامی در فضای کشوری که بارها از هوشیاری ملت آن و مسئولان نظامش سیلی خورده اند به امید ایجاد تزلزل و تفرقه در صفوف نیروهای انقلابی صورت گرفته غافل از آنکه این قبیل شیطنت ها هیچ گونه خدشه ای بر وحدت و یکپارچگی نیروهای دلسوز و وفادار انقلاب اسلامی ایجاد نخواهد کرد.

وزیر کشور با هدف آنچه که رمز گشایی این جریان یکسویه خبری می نامید به قرائت بخش هایی از اخبار رسانه های غربی از جمله رادیو رژیم صهیونیستی، رادیو فردا، اعلامیه های گروهک رجوی و سایت هایی چون روز آنلاین پرداخت که این اقدام کردان با تذکر رجایی و شجاعی مواجه شد.

این نمایندگان بر لزوم پاسخگویی کردان به مسائل مطرح شده در دستور استیضاح به جای طرح این قبیل موارد تاکید داشتند.

کردان در ادامه سخنانش گفت: این هجوم بی امان و هیاهوی بی حاصل خبری که به بهانه استیضاح وزیر کشور شکل گرفت نمونه ای از اقدامات غرب وتلاش آنها برای آب درهاون کوبیدن است که امروز نتیجه ای جز وحدت نیروهای انقلاب و هوشیاری نیروهای سیاسی نداشته است.

وزیر کشور تصریح کرد: باید به کسانی که می خواستند از این کلاه برای خود نمدی ببافند بگوییم زهی خیال باطل! باید به این مدعیان دروغین دموکراسی و آزادی بگوییم که روح حاکم بر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مردم سالاری دینی است و استیضاح در آن در جریان فرآیندی قانونی صورت می گیرد ضمن آنکه نتیجه این استیضاح هر چه باشد جز همبستگی و وفاق نیروهای انقلاب نخواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش از آنچه بی مهری برخی نمایندگان به خود می خواند انتقاد کرد و اظهار داشت: من توقع این بی مهری ها از برخی نمایندگان را نداشتم؛ از برخی نمایندگان محترم استیضاح کننده می پرسم که چگونه محاکمه نکرده اتهام جعل مدرک را متوجه من کرده اند؟

کردان مجددا استیضاح را حق مسلم نمایندگان دانست و سخنان خود را ادامه داد.

تذکر دو نماینده به کردان برای سخن گفتن در موضوع استیضاح

دو نماینده مجلس در تذکر شفاهی به هیئت رئیسه نسبت به سخن گفتن علی کردان در جلسه استیضاح در خارج از موضوع اعتراض کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در جلسه روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی که به منظور بررسی استیضاح وزیر کشور برگزار شد، حجت الاسلام اکرمی نماینده تهران و عباس رجایی نماینده اراک در مجلس نسبت به خارج شدن علی کردان از موضوع استیضاح تذکر دادند.

لاریجانی نیز در واکنش به این تذکرات از کردان خواست: مقدمات را کوتاهتر کند تا به بحث اصلی پرداخته شود.

عثماني: حضور كردان در دولت موجب لطمه به مجلس و رئيس‌جمهور شد

نماينده مردم بوكان در مجلس تأكيد كرد: حضور كردان به عنوان وزير كشور موجب لطمه به نظام و جايگاه مجلس و نمايندگان و رئيس‌جمهور شده است.

به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس، محمد قسيم عثماني نماينده بوكان كه در جلسه علني صبح امروز مجلس در موافقت با طرح استيضاح علي كردان وزير كشور سخن مي‌گفت، با بيان اينكه يكي از وظايف اصلي نمايندگان نظارت است تا هر جا مفسده‌اي و خلاف قانوني ديدند جلوي انتشار فساد و كار غير قانوني را بگيرند، خاطر نشان كرد: استفاده از ابزارهاي قانوني هرگز به منزله مقابله قوا با يكديگر نيست، بلكه اين امر موجب تعديل و اصلاح قدرت مي‌‌شود و تعادل نظام و حفظ حد و حدود قانوني هر يك از قوا را در پي دارد.
وي با بيان اينكه استيضاح كردان از مواردي است كه مجلس نه از سر مقابله با دولت، بلكه از سر همراهي و دلسوزي به نظام انجام مي‌دهد، خاطرنشان كرد: تا جايي كه دولت در جهت مصالح نظام و مردم حركت كند، از ابزارهاي قانوني خود براي حمايت از دولت استفاده مي‌كنيم، ولي هر جا ببينيم دولت خواسته يا نخواسته در جهت استحكام نظام گام بر نمي‌دارد، از ابزارهاي قانوني پيشگيرانه خود با اقتدار استفاده مي‌كنيم.
نماينده مردم بوكان، حاصل حضور علي كردان به عنوان وزير كشور را تضعيف نظام و نارضايتي مردم عنوان كرد و گفت: عدم صداقت كردان نه از روي شواهد و قرائن، بلكه از همين جا و به همين صراحت براي ما اثبات شده و وجود او به عنوان وزير كشور لطمه به نظام و موجب بي‌اعتمادي مردم به نظام شده است.
عثماني افزود: ما استيضاح را به عنوان آخرين و پر هزينه‌ترين راه براي كنار رفتن كردان انتخاب كرديم كه آن نيز ناشي از اصرار كردان به حضور در پست وزارت كشور بود، ولي اگر كنار گيري مي‌كرد هزينه اضافي متحمل نمي‌شديم.
وي با بيان اينكه هر گاه مجلس دست به اقدام قانوني براي استيضاح فردي مي‌زند، برخي كارگزاران، خود استيضاح و يا استيضاح‌كنندگان را تحت فشار قرار مي‌دهند كه دادند، تصريح كرد: ما خدمات شايسته دولت را تائيد مي‌كنيم و به صداقت رئيس جمهور معتقديم و اكثريت همكاران‌شان را صادق مي‌دانيم، اما وجود علي كردان به عنوان وزير كشور كليات كابينه دولت نهم زير سئوال برده و مخدوش ساخته است.
وي تأكيد كرد: ادامه حضور كردان در وزارت كشور بعد از نظام، مجلس و نمايندگان و شخص رئيس جمهور را متضرر خواهد كرد.
نماينده مردم بوكان با تاكيد بر اينكه زيان و آسيب رفتن كردان به مراتب كمتر از ماندنش است، خاطر نشان كرد: بايد تصميمي بگيريم كه بتوانيم در مقابل خدا و ملت پاسخگو باشيم.
عثماني در ادامه با بيان اينكه رأي به استيضاح كردان آثار معدودي دارد تصريح كرد: با استيضاح كردان استقلال مجلس و شان نمايندگان مجددا احيا مي‌شود و شخص صالحي در وزارت كشور كه به گل نشسته، قرار مي‌گرفت و از طرف ديگر ثابت مي‌شود كه دلسوزان نظام بر سر مصالح و نظام صادقانه موضوع را با مردم مطرح كرده و اشتباه خود را جبران مي‌كنند. اشتباهي كه دولت در معرفي كردان مرتكب شد و ما و من در راي اعتماد مرتكب شديم.
وي تأكيد كرد: اين برخورد صادقانه ما را در برابر دشمن استوار و راسخ نگه مي‌دارد.
نماينده مردم بوكان همچنين رأي به استيضاح كردان را موجب حفظ شان و منزلت علم و تحصيل و دانشگاه آن هم در شرايطي كه به شدت آسيب ديده، دانست و گفت: اين راي و استيضاح قدرت بازدارندگي ايجاد مي‌كند تا آيندگان به فكر جعل مدرك نيفتند و به كساني كه مي‌خواهند راه يك صد ساله را يك شبه بپيمايند تذكر جدي مي‌دهد.
عثماني همچنين با اشاره به آثار ماندن كردان در وزارت كشور، خاطر نشان كرد: ماندن كردان در وزارت كشور موجب تنزل جايگاه مجلس هشتم در نزد افكار عمومي و افت شديد جايگاه تك تك نمايندگان در حوزه‌هاي انتخابيه‌شان خواهد شد.
وي تاكيد كرد: ماندن كردان در وزارت كشور اين شبهه را در ميان مردم ايجاد مي‌كند كه بسياري از ما نمايندگان نيز مدرك تحصيلي‌مان را به روش مشابه روش آقاي كردان به دست آورده ايم.
نماينده بوكان، ماندن كردان در وزارت كشور را موجب ايجاد بستر لازم براي تبليغات دشمنان داخلي و خارجي عليه مجلس و همچنين تشديد تهديد و تطميع نمايندگان دانست و تاكيد كرد: عدم راي به استيضاح كردان بستر لازم را براي مخالفان مردم‌سالاري و آراي مردم كه شعار تحريم انتخابات را سر مي‌دهند، ايجاد خواهد كرد.
عثماني افزود: ماندن كردان در وزارت كشور موجب زير سئوال رفتن جايگاه علم، دانشگاه، فلسفه تحصيلات و به خصوص تحصيلات دانشگاهي خواهد شد؛ كما اينكه من به عنوان هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي اين روزها از طرف دانشجويان تحت فشار هستم كه چرا ما بايد زحمت كشيده و تحصيل علم كنيم و ديگران مناصب و پست‌ها را در اختيار بگيرند.
وي با بيان اينكه ماندن كردان حاشيه امني براي مدارك جعلي و باز شدن باب آن ايجاد خواهد كرد، گفت: اين امر همچنين موجب كاهش حضور مردم در انتخابات به دليل ترديد در حفظ آراء خواهد شد. چرا كه مردم از خود مي‌پرسند چگونه كسي كه كه از يك كارمند آموزشگاه زبان فريب خورد، مي‌تواند از آراي آنها صيانت كند.
نماينده بوكان تاكيد كرد: ماندن كردان موجب ريختن قبح جعل مدرك و همچنين لطمه به حيثيت رئيس جمهور خواهد شد، لذا بايد سبك و سنگين كرده و خداوند را ناظر بدانيم و تصميم بگيريم كه از آن سربلند بيرون بيايم و به نظرم اين امر جز با راي به استيضاح كردان ممكن نيست.
عثماني در ادامه با اشاره به اينكه كردان براي سرپوش گذاشتن به موضوع خود و خوشايند موقت نمايندگان و آب از آسياب افتادن از طريق معاون پارلماني خود اقدام به صدور بخشنامه‌اي مي‌كرد كه سيستم مديريت استان‌ها و شهرستان‌ها را با چالش مواجه كرده، خاطر نشان كرد: اين بخشنامه از اين جهت بود تا استيضاح اتفاق نيفتد، در حالي كه اين تصميم و بخشنامه موجب انحصار قدرت در دست نمايندگان و كم شدن اختيارات نمايندگان دولت شد.
وي افزود: ماندن كردان در وزارت كشور اين شبهه را در ميان مردم ايجاد مي‌كند كه شايد اصرار بر ماندن كردان به اين دليل است تا در انتخابات پيش رو دينش را ادعا كند.
نماينده بوكان همچنين ماندن كردان را مترادف با ريختن آب به آسياب دشمن توصيف كرد و افزود: انتخاب كردان همان قدر ضرر داشت كه كنار نرفتنش از اين پست به نظام ضرر زد و باقي ماندنش و عدم رأي به استيضاح او چندين برابر رأي به استيضاح ضرر خواهد داشت.
وي با تأكيد بر اينكه مخاطب استيضاح نه كردان بلكه منش و روشي است كه وي پايه گذاري كرد و بوي اين قبيل اقدامات ما به مشام مي‌رسد، گفت: راي مخالف به استيضاح راي به تنزل شان و جايگاه مجلس و نمايندگان است.

ستادكل نيروهاي مسلح سخنان كردان را تكذيب كرد

نماينده مردم بويراحمد و دنا گفت: ستادكل نيروهاي مسلح سخنان كردان را در مورد گرفتن جانشيني فرماندهي كل قوا در بخش نيروي انتظامي تكذيب كرد.

به گزارش خبرنگار امور مجلس خبرگزاري فارس، ستار هدايت خواه نماينده مردم بويراحمد و دنا در مجلس طي سخناني كه در موافقت با استيضاح كردان مطرح شد، گفت: ستادكل نيروهاي مسلح مطالب عنوان شده از سوي علي كردان در دفاعيات خود را تكذيب كرده است .
وزير كشور در سخنان خود با اشاره به اينكه دو شبهه وجود دارد كه بايد به آنها پاسخ دهم، خاطرنشان كرد: در بعضي از محافل گفته شد كه از آنجا كه مقام معظم رهبري به كردان جانشيني فرماندهي كل قوا را نداده‌اند بنابراين او را قبول ندارند؛ در حالي كه در اين رابطه من با جناب آقاي حجازي از مسئولان دفتر مقام معظم رهبري صحبت كردم و به او گفتم كه نحوه گرفتن جانشيني فرماندهي كل قوا چيست؟ آقاي حجازي گفتند اين امر از حوزه من نمي‌گذرد و بايد با سرلشكر فيروز‌آبادي گفتگو كنيد.
كردان تصريح كرد: پس از اين ماجرا، در يك جلسه سه ساعته با آقاي فيروز‌آبادي گفتگو كرده و به ايشان عرض كردم كه چرا شما در اين رابطه اقدام نكرديد؟ آقاي فيروزآبادي گفت ما نبايد اقدام كنيم بلكه خودتان بايد درخواست كنيد. من به فيروز‌آبادي گفتم در حكم اختياراتي كه به نيروي انتظامي داده شده شبهه‌اي براي جامعه ايجاد شده است كه چرا وزير كشور از اين اختيارات بي‌بهره است و آقاي حجازي گفت ‌اختياراتي كه به نيروي انتظامي داده شده مطلقاً اضافي‌تر از اختياراتي نيست كه در دوران پورمحمدي داده شده بود.
وزير كشور در ادامه توصيف اين موضوع گفت: آقاي فيروز‌آبادي در نهايت گفت شما درخواستتان را بفرستيد تا مراحل اداري را طي كنيم و حكم جانشيني براي شما صادر شود ولي من تا امروز به دليل مسايل مطرح شده اين درخواست را نفرستادم تا خداي نكرده اين درخواست زمينه فشار را در جايي مطرح نكند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates