افشاگریهای يك ديپلمات سابق وزارت خارجه ایران
بازتاب:
يك ديپلمات سابق وزارت خارجه كه چندي پيش يك عمل جراحي مغز و اعصاب نيز انجام داده بود، درددلهايي براي روزنامهنگاران انگليسي كرده كه به شدت موجب شگفتي آنان شده است.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، عادل اسدينيا كه چهار سال پيش كنسول ايران در دبي بوده، پس از آنكه در اواخر دوره كمال خرازي، از پست خود كنار گذاشته شده، به شدت دلگير ميشود و از جمله با مشكلات به وجود آمده،جراحي مغز و اعصاب ميكند.
اما اكنون كه گويا او در انگلستان به سر ميبرد، براي خبرنگاران اين كشور مهملبافيهايي كرده كه به شدت موجب شگفتي آنان شده است.
روزنامه «ديليتلگراف» نوشت: به گفته يك ديپلمات سابق ايراني، ايران مجموعهاي از شبكههاي مخفي را در كشورهاي حوزه خليج فارس آموزش داده تا در صورت حمله نظامي به برنامه اتمي خود، منابع آمريكا را در اين كشورها مورد حمله قرار داده باعث ايجاد ناآرامي در اين كشورها شود.
او ادعا ميكند، جاسوساني كه به عنوان معلم، دكتر و پرستار در مدارس و بيمارستانهاي ايراني اين كشورها كار ميكنند، سلولهايي را تشكيل دادهاند كه در صورت بروز نخستين نشانه تهديدات جدي عليه ايران، وارد عمل شوند.
آنان كه در سرويسهاي اطلاعاتي ايران آزمايش شدهاند، در جذب شيعيان اين منطقه نيز كه به طور سنتي توسط خاندانهاي عرب سني حاكم بر كشورهاي خليج فارس به حاشيه رانده شدهاند، فعاليت دارند.
در صورت حمله آمريكا يا اسرائيل به ايران، اين سلولها با ايجاد تنشهاي قومي طولاني و حمله به منافع تجاري مهم آمريكا و اروپا در كشورهاي ثروتمندي مانند امارات و عربستان سعودي، دستورها را اجرا كنند؛ اين سناريو ميتواند منجر به هرج و مرج بسياري در خليج فارس، شود.
اين ادعاها از سوي عادل اسدينيا، ديپلمات سابق ايران، همزمان با سفر احمدينژاد به عربستان مطرح شده كه سركنسول ايران در دبي و مشاور وزارت امور خارجه ايران بوده است.
اسدينيا به اين روزنامه گفته، پس از مبارزه با فساد مالي در ميان مسئولان قدرتمند ايران از كشور خارج شده است، ميافزايد: «دولت ايران بر اين باور است كه براي ثبات، نيازمند پايگاههايي در خاورميانه است. هركس ايران را تهديد كند يا مورد تجاوز قرار دهد، با فعاليتهاي اين شبكهها روبهرو خواهد شد».
اسدينيا پنجاه ساله كه دو سال در كنسولگري ايران در دبي حضور داشته، ميگويد: از اين كنسولگري به عنوان مجرايي براي تأمين مالي حزبالله نيز استفاده ميشده است.
نمايندگان وزارت امور خارجه ايران به طور متناوب با چمدانهايي كه حدود يازده ميليون پوند پول را در بر دارد، به اين كنسولگري ميآيند كه با استفاده از امتيازهاي باري ديپلماتيك گمركي نيز براي آن پرداخت نميكند.
اسدينيا ميگويد: «حجم پولها متفاوت است ولي معمولا دو ماه يك بار منتقل ميشده كه من خود شاهد آن بودهام و تا آنجايي هم كه اطلاع دارم، اين پولها به حزبالله فرستاده ميشده است».
وي ميگويد: كنسولگري او محل مناسبي براي عملياتهاي اطلاعاتي محلي و منطقهاي بوده است، چراكه عده بسياري از ايرانيان در دوبي كار ميكنند؛ يعني مهمترين بندر تجاري خاورميانه. آسمانخراشها و املاك صنعتي دبي، مسكن حدود چهار هزار ايراني است كه پوشش خوبي را براي جاسوسي و جمعآوري اطلاعات فراهم ميكند.
ديگر فعاليتهاي اطلاعاتي عبارت از اداره كلوپهاي شبانه و شبكههاي فاحشهگري است كه مقامات و ديپلماتها براي رشا و ارتشاء اين «دام عسلي» را پهن ميكنند و مهاجران ايراني را سازمان ميدهند تا به عنوان يك جاسوس دوجانبه عمل كنند؛ حدود پانصد هزار مهاجر ايراني در كشورهاي حوزه خليج فارس هستند.
اسدينيا ميگويد: «مردم تشويق ميشدند به اروپاييها بگويند ايران خواستار روابط خوبي با آنهاست، در حالي كه درواقع ايران در تروريسم دست دارد.
وي در پاسخ اين پرسش كه آيا اين كارها با هدف منحرف كردن توجهات از برنامه اتمي ايران است، گفت: «دقيقا».
اما مهمترين نگراني ما ادعاهاي وي درباره تأسيس شبكهاي براي اتحاد با شيعيان حوزه خليج فارس، به ويژه با شيعيان بحرين، ابوظبي، شارجه و عربستان سعودي است.
ايران كه پس از انقلاب 1979 از اين شيعيان حمايت ميكرده، هماكنون ميتواند با انگيزش آنان، به نوعي اسباب آزار حاكمان سني خليج فارس را فراهم آورد تا از حمايت از تلاشهاي آمريكا براي توقف برنامه اتمي ايران، دست بردارند.
اسدينيا بيمارستاني را در دبي نام برد كه پزشكان و پرستاران آن براي اطلاعات ايران كار ميكنند، ولي «سانديتلگراف» به دلايل حقوقي! از ذکر آن معذور است.
وي در سال 2002 سمت خود را ترك كرده و يك سال پس از بازجوييهاي پي در پي اطلاعات در تهران، موفق به گرفتن پناهندگي در اروپا ميشود. او هماكنون ميخواهد، در جلسهاي در همين ماه، جزييات ادعاهايش را به جامعه انگليسي «دوستي اوهازي» بدهد كه در پارلمان، اتحاديه اروپا و سازمان ملل، داراي لابي است. اسدينيا اميدوار است تا افشاگريهاي او ديگر مقامات ايراني را هم به ارايه اين كار تشويق كند.
سخنگوي سفارت ايران در لندن، ادعاهاي اسدينيا را كاملا بيپايه و جعلي خواند. وي حضور ديپلماتيك ايران در خليج فارس را كاملا مشروع دانسته و جامعه دوستي را سازماني غيرقانوني براي ايجاد اختلاف بين ايران و همسايگانش دانست.
در همين حال، «نيوزويك» هم گزارش داد: افزايش تنشها بين واشنگتن و تهران، باعث شده است تا پليس نيويورك، نگران فعاليت نمايندگان ايران براي انجام حملات تروريستي در اين شهر شود. هدف اين حملات ميتواند پلها و تونلها، سازمان هاي يهودي و Wall street باشد. يكي از مقامات سازمان پليس نيويورك ضمن اينكه به علت حساسيت موضوع و محرمانه بودن آن، نخواست نامش فاش شود، گفت: اين سخنان را بنا بر دسترسي به اسناد محرمانه ميگويد.
سازمان پليس نيويورك (NYPD) پس از مجموعهاي از وقايع مربوط به هيأت نمايندگي ايران و سازمان ملل، نگران اين حملات شد. در نوامبر 2003، احمد صفري و عليرضا صفي، دو نفر از پرسنل امنيتي هيأت ايرانيان، به خاطر فيلمبرداري از مسيرهاي مترو از ايستگاه Queens تا منهتن، در ساعت 1:10 دقيقه بامداد دستگير شدند كه البته بعدها نيويورك را ترك كردند.
يكي از سخنگويان هيأت نمايندگي ايران در نيويورك در اينباره گفت، او از اين اتهامات آگاه است، اما فعلا نميتواند اظهارنظر كند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.