21.11.2008

ایران به دنبال دریافت وام فاضلابی از بانک جهانی است

بی‌بی‌سی: پرویز فتاح وزیر نیروی ایران اعلام کرده که این کشور سرگرم گفتگو با بانک جهانی برای گرفتن وامی جدید است و توافق اولیه آن را نیز به دست آورده است.

آقای فتاح به خبرگزاری فارس گفته است:”رابطه ما با بانک جهانی به خوبی پیشرفت کرده و در حال توافق برای گرفتن وام جدید از بانک جهانی هستیم.”

توسعه فاضلاب شهرهای شیراز، اهواز، ساری، رشت و تهران، مهمترین طرح های دردست اجرا در ایران است که با وام جهانی در دست ساخت است.

برای توسعه فاضلاب تهران 145 میلیون دلار و برای بقیه شهرها نیز 65 میلیون دلار وام اختصاص یافته است.

در میان طرح هایی که با وام بانک جهانی در حال اجراست طرح فاضلاب تهران از همه قدیمی تر است. این طرح از سال 1381 آغاز شده و مراحل پایانی خود را می گذراند.

به گفته آقای فتاح، ایران در صدد است برای توسعه فاضلاب چند استان دیگر از بانک جهانی وام دریافت کنند و توافق اولیه آن نیز انجام شده است.

ایران همچنین 220 میلیون دلار برای بازسازی شهر زلزله زده بم در استان کرمان، 180 میلیون دلار برای بازسازی مناطق زلزله زده استان های غربی ایران و 20 میلیون دلار نیز برای برنامه توسعه محیط زیست دریافت کرده است.

سال گذشته نیز این کشور درخواستی به مبلغ یک میلیارد دلار به بانک جهانی برای اجرای پروژه های آموزشی و بهداشتی ارائه کرده بود اما گزارشی در این باره منتشر نشده است.

این درخواست، هشت طرح جدید را دربر می گرفت که فاز دوم فاضلاب تهران، آموزش فنی و حرفه ای و ایمنی راهها از جمله مهمترین آنها بود.

افزایش همکاری ها
روابط بانک جهانی با ایران بعد از دو دهه رکود در چند سال گذشته بهبود قابل ملاحظه ای یافته و این بانک علاوه بر پرداخت وام با چند سازمان دولتی همکاری داشته است.

بررسی وضعیت صندوق بازنشستگی ایران که گزارش آن سال ۱۳۸۲ منتشر شد نمونه ای از این همکاری هاست.

نمایندگان بانک جهانی پس از بازدید و بررسی صندوق بازنشستگی ایران با ارائه گزارشی به مسئولان ایرانی هشداردادند که این صندوق ها تا ده سال دیگر زیان ده خواهند شد.

بانک جهانی با اشاره به نرخ بازنشستگی در ایران اعلام کرده بود: روند رشد بازنشستگی در ایران ۹ درصد در سال است در حالی که نرخ افزایش شاغلین تنها به ۴ درصد رسیده است، به همین جهت منابعی که به صندوق ها داده می شود کمتر از هزینه ها است و تعداد مستمری بگیران از صندوق های بازنشستگی در حال افزایش است.

همچنین در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار بعد از انقلاب ۱۹۷۹ تفاهم نامه ای بین IFC (موسسه تامین مالی بین المللی وابسته به بانک جهانی) و بانک خصوصی کارآفرین امضا شد تا یک شرکت لیزینگ ماشین آلات و حمل و نقل ساختمانی با سرمایه مشترک ایجاد شود.

در این شرکت حدود ۳۰ میلیون دلار سرمایه گذاری پیش بینی شده بود و بانک کارآفرین با تاسیس یک شرکت لیزینگ ماشین آلات حمل و نقل و ساختمانی، آنها را به صورت اجاره و فروش در اختیار شرکت های پیمانکاری و حمل و نقل قرار می دهد.

آمریکا همواره از مخالفان پرداخت وام در ایران بوده است با این حال، ایران توانسته هیات مدیره بانک جهانی را متقاعد کند تا اعتباراتی را در اختیار این کشور قرار دهد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates