25.11.2008

نابساماني معيشتي و نارضايتي معلمان حق‌التدريس

بازتاب: برخي معلمان حق‌التدريس به جاي دريافت حقوق و دستمزد خويش در پايان هر ماه، به دلايل گوناگون از جمله كمبود بودجه، بايد ماه‌ها منتظر بمانند تا حق خويش را به آنها بدهند. اين در حالي است كه معلمان حق‌التدريس نيز همانند ديگر آموزگاران به تعليم و تربيت آينده‌سازان اين كشور مشغولند.
كد خبر: ۲۶۶۹۳ تاريخ انتشار: ۱۶:۵۸ – ۰۴ آذر ۱۳۸۷ تعداد بازديد: ۳۲۷۵

در حالي که توجه و احترام به معلمان در کشورهاي ديگر به شدت مورد نظر است، اين موضوع در ايران در ساليان گذشته با غفلت و سهل‌انگاري همراه بوده است.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، با كاهش سقف اعتبارات و گزارش آموزش‌وپرورش و در راستاي كوچك‌سازي حجم دولت، فرصت جذب معلمان تمام‌وقت و رسمي به اين وزارتخانه داده نشده و اين در حالي است كه با افزايش جمعيت كشور، نه تنها نياز به معلم اگر افزايش نداشته، كاهش نيز نداشته است. از همين روي، وزارت آموزش و پرورش براي تأمين نيازهاي مدارس، از يك سو با كاهش نسبت مدارس دولتي به مدارس غيردولتي و همچنين افزايش تعداد دانش‌آموزان در هر كلاس و از سوي ديگر، با جذب معلمان حق‌التدريسي، سعي در برطرف كردن مشكلات خود داشته است.

بنا بر اين گزارش، معلمان حق‌التدريس كه حتي از مزاياي اوليه يك كارگر از جمله بيمه محروم هستند، در فصل تابستان و با آغاز تعطيلات مدارس، حقوق آنان نيز قطع مي‌شود.
شنيده‌ها حاكي است، برخي معلمان حق‌التدريس به جاي دريافت حقوق و دستمزد خويش در پايان هر ماه، به دلايل گوناگون از جمله كمبود بودجه، بايد ماه‌ها منتظر بمانند تا حق خويش را به آنها بدهند. اين در حالي است كه معلمان حق‌التدريس نيز همانند ديگر آموزگاران به تعليم و تربيت آينده‌سازان مشغولند.

اين گزارش در ادامه مي‌افزايد: مجلس شوراي اسلامي، استخدام ده هزار نفر از معلمان حق‌التدريس را به تصويب رساند كه متأسفانه تاكنون وزارت آموزش‌وپرورش از اجراي آن خودداري كرده است.

گفتني است، در حالي الگوهاي فرزندان اين كشور در مشقت‌هاي مالي هستند كه همه كشورهاي توسعه‌يافته يا در حال توسعه، با تأمين مسائل مادي معلمان و رفع دغدغه‌هاي زندگي اين قشر، تلاش دارند تا از همه پتانسيل‌هاي آموزگاران براي آموزش‌وپرورش هرچه بهتر نسل آينده خود بهره ببرند.

با نظر به اين‌كه برنامه‌‌هاي سوم و چهارم توسعه آموزش، بهداشت و امنيت در بخش حاكميتي منظور شده است متأسفانه شاهد بي‌توجهي مسئولان به اختصاص بودجه مناسب به بخش آموزش هستيم، به گونه‌اي كه كسري شصت هزار ميليارد ريالي وزارت آموزش‌وپرورش را مي‌بينيم. با اين توصيفات، برخي معلمان حق‌التدريس بايد براي ماه‌هاي آينده خود نيز همچون سال‌هايي كه آن را با استقراض از ديگران گذرانده‌اند، زندگي خود را تأمين كنند به اين اميد كه پس از چند ماه، حقوق معوقه خود را بگيرند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates