ایران، مخالف نرمش فلسطینیها
دویچه وله: روز پنجشنبه ۲۷ نوامبر، سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، در نامهای به روزنامه گاردین، ضمن اعتراض به درج آگهی فلسطینیها اعلام کرد که دولت ایران معترض به رسمیت شناختن اسرائیل حتی در چارچوب کنفرانس اسلامی است.
آنچه سبب اعتراض سفارت ایران شد، چاپ آگهی یک صفحهای تشکیلات خودگردان فلسطین بود که از جمله پرچم جمهوری اسلامی ایران را بر پیشانی خود داشت. این آگهی، علاوه بر گاردین، در بسیاری از روزنامههای معتبر جهان غرب و اسرائیل منتشر شد و هدف آن جذب افکار عمومی اسرائيل و جهان به طرح صلح سال ۲۰۰۲ عربستان سعودی بود.
ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی در سال ۲۰۰۲ به کشورهای عربی پیشنهاد کرد که در صورت بازگشت اسرائیل به پشت مرزهای سال ۱۹۶۷، این کشور را به رسمیت بشناسند. اتحادیه عرب، در نشست سال ۲۰۰۲ خود این طرح را مورد تایید قرار داد و در سال ۲۰۰۷ نیز بار دیگر بر درست بودن آن تاکید ورزید.
همه موافق، ایران مخالف
به گزارش گاردین، سازمان کنفرانس اسلامی نیز که ایران عضو آن است، بر طرح ملک عبدالله مهر تایید زده است. فلسطینیها اخیرا با چاپ آگهی در روزنامهها خواستار همان چیزی شدند که ملک عبدالله در طرح خود مطرح ساخته بود، یعنی خروج اسرائیل از مناطق اشغالی در جنگ ۱۹۶۷ و شناسائی این کشور از سوی کشورهای عربی. بر فراز متن این آگهی، تصاویر پرچم کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی چاپ شده بود که ایران نیز یکی از آنها است.
سفارت ایران در لندن با لحنی شدید به گاردین اعتراض کرد و در نامه خود نوشت: «جمهوری اسلامی ایران به هر حرکتی از سوی برخی کشورهای عربی برای به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر صهیونیستی، از جمله در قالب کنفرانس اسلامی، معترض است».
در نامه سفارت جمهوری اسلامی، اسرائیل رژیمی نامشروع و جعلی خوانده شده و به ویژه چاپ تصویر پرچم ایران بر پیشانی آگهی فلسطینیها مورد اعتراض قرار گرفته است. به گزارش گاردین، درج آگهی فلسطینیها، در جهان عرب نیز با مشکلاتی روبرو شده است. برخی از روزنامههای عربی، به این دلیل که نقش ستاره داوود بر روی پرچم اسرائیل وجود دارد، از چاپ این آگهی خودداری کردهاند.
راهحل عادلانه برای آوارگان
تشکیلات خودگردان فلسطین در آگهی خود علاوه بر بازگشت اسرائیل به پشت مرزهای ۱۹۶۷، خواستار تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی اورشلیم شرقی شد و اعلام کرد که برای حل مشکل آوارگان باید راهحلی عادلانه یافت. آنچه فلسطینیها در این آگهی اعلام کردند، با استقبال شیمون پرز، رئیسجمهور و اهود باراک وزیر خارجه اسرائیل روبرو شد.
فلسطینیها و اسرائیلیها ظرف یک سال گذشته بارها بر سر صلح مذاکره کردهاند اما به نتیجه ای نرسیدهاند. بازگشت به طرح عربستان سعودی، در واقع برآیند ناامیدی از بهثمر نشستن مذاکرات اخیر است.
رادیو دویچه وله
پیام برای این مطلب مسدود شده.