سخنان هاشمي تکذيب شد : طرح دولت وحدت ملي پيشنهاد چه جرياني است؟
پیک ایران: روزآنلاين، نادر کرمي : طرح تشکيل دولت وحدت ملي که برخي صاحبنظران آن را ايده سران جريان اصولگرا براي “عبور از احمدي نژاد” در انتخابات آتي رياست جمهوري توصيف کرده بودند، با اظهارات روز گذشته هاشمي رفسنجاني ابعاد تازه اي به خود گرفت و اين سوال را پيش کشيد که در ميان تکذيب هاي مکرر هر دو جناح، کدام جريان سياسي چنين طرحي را پي گيري مي کند.
هاشمي رفسنجاني روز گذشته در حاشيه همايش علمي كاربردي اصل 44؛ در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که نظر او را در خصوص طرح وحدت ملي جويا شد و پيشنهاد اين طرح را به اصلاحطلبان منتسب کرد، گفت: ”وارونه نزنيد، اصلاحطلبان با طرح وحدت ملي مخالفند؛ زيرا اين طرح به اين معني است كه رييسجمهور اصولگرا و كابينه مشترك باشد. اين طرح آقاي ناطق است؛ آن را وارونه نكنيد”.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اين طرح را به صراحت به اصولگرايان نسبت داد و افزود: “اين طرح را اول آقاي ناطق نوري مطرح كرد كه جزء اصلاحطلبان نيست. بعد هم آقاي لاريجاني مطرح كرد كه او هم جزء اصلاحطلبان نيست. بعد هم جامعه روحانيت مبارز با خواست عسگراولادي، باهنر و حبيبي به ميدان آمد.”
رييس مجلس خبرگان آنگاه ادامه داد: “فقط وقتي آقاي كرباسچي آن را قبول كرد، موج برگشت و گفتند اصلاحطلبان اين را مطرح كردهاند؛ در حالي كه اصلاحطلبان با اين طرح مخالف هستند؛ چرا كه اين طرح به اين معني است كه رييسجمهور اصولگرا و كابينه مشترك باشد.”
اين بحث در شرايطي مطرح شد که طي چند روز گذشته بيشترين انتقادات بابت طرح چنين پيشنهادي را اصولگرايان حامي احمدي نژاد از جمله حسين شريعتمداري انجام داده اند.از سوي ديگر در اقدامي کم سابقه گزارش کاملي از گفته هاي هاشمي در اين خصوص، شب گذشته از بخش خبري 20: 30 شبکه دو سيما پخش شد؛ ادامه اين بخش خبري اما به تکذيب سخنان هاشمي از سوي کساني که وي نامي از آنها به عنوان حاميان طرح به ميان آورده بود، اختصاص يافت.
در همين ارتباط محمد رضا باهنر، چهره متنفذ اصولگرايان و حامي دولت در مجلس که هاشمي نام او رابه عنوان کسي که اين طرح را به جامعه روحانيت پيشنهاد داده است، برده شد، در گفتگويي تلفني با خبرنگار تلويزيون پي گيري چنين طرحي را تکذيب کرد.
اين بخش خبري همچنين به نقل از دفتر علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي که با برگزاري همايش سي سال قانونگذاري و نظارت و دعوت از نمايندگان ادوار هشتگانه مجلس، متهم به اجراي چنين طرحي شده بود، اظهارات هاشمي را تکذيب کرد.
عسگراولادي، از ديگر چهره هاي سرشناس حزب موتلفه اسلامي نيز در همين ارتباط مورد پرسش خبرنگار بخش خبري بيست و سي قرار گرفت که او نيز ضمن تکذيب اظهارات هاشمي رفسنجاني ، گفت که “اطلاعات راغلط در اختيار ايشان قرار داده اند”. وي همچنين به پاسخ حبيبي، دبيرکل موتلفه اسلامي به سرمقاله حسين مرعشي در روزنامه کارگزاران چهارشنبه اشاره کرده و همان پاسخ را کافي دانست.
گفتني است، روز گذشته علاوه بر اظهارات هاشمي، حسين مرعشي، سخنگوي حزب کارگزاران سازندگي در سرمقاله اي با عنوان “ظهور و افول طرح دولت وحدت ملي” اصل ماجرا را به سرکشي احمدي نژاد در انتخابات 84 نسبت داده و همچون هاشمي با نسبت دادن پيشنهاد اين طرح به اصولگرايان پرسيده بود: “آيا اصولگرايان ميتوانند مسووليت دولت نهم را بپذيرند و اساسا چرا بايد چنين مسووليتي را بپذيرند؟”
وي همچنين در بخش ديگري روايتي کاملا مشابه از ديدار سران اصولگرا و جامعه روحانيت مبارز نقل کرده و آورده بود: “آقايان عسگراولادي، باهنر، حبيبي به جامعه روحانيت رفتند و با ارائه گزارش واقعبينانه از اوضاع كشور به اين نكته پافشاري كردند كه نه كشور با اين رئيس جمهور و سياستهاي آن قابل اداره كردن است و نه احمدينژاد قابل اصلاح”.
اما محمد نبي حبيبي، دبير كل حزب موتلفه اسلامي نيز با اشاره به نوشته مرعشي که به نقش او در حمايت از طرح دولت وحدت ملي تاکيد کرده بود به فارس گفت: “نكاتي كه آقاي مرعشي اشاره كردهاند واقعيت ندارد و كذب محض است و نبايد آقاي مرعشي براي جا انداختن تئوري وحدت ملي مطلوب اصلاحطلبان، به چنين گزارش خلافي تكيه كند.”
وي افزود: “حزب مؤتلفه اسلامي در هيچ محفل رسمي يا غير رسمي عبور از احمدينژاد را مطرح نكرده است”.
حبيبي همچنين اضافه كرد: “اصولگرايان آماده يك رقابت سالم، اخلاقي و جدي با دوم خرداديها هستند. پروژه دولت وحدت ملي آنطور كه در ذهن آقاي مرعشي و برخي دوم خرداديها هست به اصل رقابت آسيب وارد ميكند و بازي كردن با رأي مردم است”.
با اين حال به اعتقاد ناظران گرچه تکذيب همزمان اظهارات هاشمي رفسنجاني از سوي چهار تن از سران جريان اصولگرا به نوبه خود امري قابل توجه و کم سابقه است، اما پرداختن تلويزيون دولتي در يکي از پربيننده ترين بخش هاي خبري به اين موضوع و پي گيري و پخش تکذيبيه چهار چهره شناخته شده اصولگريان، خود نشانه تازه اي از تحولات پشت پرده جناح هاي مختلف صاحب قدرت در انتخابات رياست جمهوري دهم است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.