از تجمع به مناسبت روز جهانی زن در تهران جلوگيری شد
بیبیسی: چهار روز پيشتر، شماری از زنان به تجمع در مقابل دادگاه انقلاب پرداختند که سی و سه تن از آنان بازداشت شدند
مأموران انتظامی مانع از برگزاری تجمعی شدند که قرار بود به مناسبت روز جهانی زن در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی ايران برگزار شود.
اين تجمع با فراخوان شماری از افراد و گروههای فعال در زمينه حقوق زنان قرار بود تحت عنوان “همبستگی برای آزادی، برابری، عدالت جنسيتی” برگزار گردد اما پيش از آغاز تجمع و در حالی که جمعيت شرکت کننده رفته رفته اطراف ايستگاه مترو ميدان بهارستان گردمی آمدند تا به سمت ساختمان مجلس حرکت کنند، مأموران يگان ويژه نيروی انتظامی جمعيت را متفرق کردند.
شيوا نظرآهاری، عضو کميته دانشجويی گزارشگران حقوق بشر که در محل تجمع حضور داشته است می گويد مأموران انتظامی ابتدا با تذکر شفاهی وارد عمل شدند و سپس بزور به متفرق کردن جمعيت پرداختند که در اين ميان چند نفر را نيز دستگير کردند و مورد ضرب و شتم قرار دادند.
خانم نظرآهاری می گويد قرار بود تجمع به صورت آرام و بدون دادن شعار برگزار شود و هنگامی نيز که مأموران پليس به متفرق کردن تجمع کنندگان می پرداختند شعاری داده نشد و کسی پلاکاردی در دست نداشت.
گفتگو با شيوا نظرآهاری، از شرکت کنندگان در اين تجمع
به گفته وی، هنگام حمله پليس به تجمع کنندگان عده ای به هو کردن مأموران پرداختند اما ديگر تجمع کنندگان سعی می کردند مانع از هو کردن شوند تا بهانه ای برای سرکوب تجمع به پليس داده نشود.
شرکت در اين تجمع منحصر به زنان نبود و شماری از شرکت کنندگان را فعالان دانشجويی تشکيل می دادند.
پليس در حالی مانع از تجمع به مناسبت روز جهانی زن در تهران می شود که سی و سه تن از زنانی که يکشنبه گذشته (چهارم مارس) به تجمع و برگزاری تظاهرات در برابر دادگاه انقلاب پرداخته بودند، طی روزهای اخير بازداشت و سپس آزاد شدند.
اين گروه در اعتراض به بازداشت تعدادی از مدافعان حقوق زن و آنچه برخورد با فعاليتهای مسالمت آميز مدنی در دفاع از حقوق زنان می خواندند در برابر دادگاه انقلاب اجتماع کردند اما به دست مأموران بازداشت و زندانی شدند.
گفته می شود مأموران با مراجعه به خانواده های بازداشتيان از آنان خواسته بودند تعهدنامه هايی امضا کنند مبنی بر اینکه در روز جهانی زن در هيچ تجمعی شرکت نخواهند کرد.
‘مبارزه با تبعيض’
فعالان حقوق زن در ايران خواستار تغيير و لغو قوانينی اند که نسبت به زنان تبعيض روا می دارد.
برخی از فعالان حقوق زن گفته اند که با اجرای برنامه هایی مانند تصميم به گردآوری يک ميليون امضا در حمايت از تغيير قوانينی مانند حق مردان در داشتن بيش از يک همسر و سرپرستی کودکان، فشار بر آنان شدت گرفته است.
از اوائل قرن بيستم و همزمان با فعاليت زنان غربی برای دستيابی به حقوق سياسی، برگزاری مراسمی در هشتم مارس به عنوان روز جهانی زن رواج يافت.
اين روز بيشتر در کشورهای اروپای شرقی و جمهوريهای بازمانده از شوروی سابق و بنابه سنت باقيمانده از دوران کمونيستی مهم شمرده می شود.
اما اين روز بويژه از سالهای دهه 1930 ميلادی اهميت خود را در غرب از دست داده و بيشتر در محافل فمينيستی مورد توجه قرار می گيرد.
در ايران، روز زن در سالگرد تولد حضرت فاطمه، دختر پيامبر اسلام بر مبنای تقویم قمری برگزار می شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.