09.03.2007

«آمريکا بر سر پرونده حقوق بشر ايران معامله نخواهد کرد»هومن سیسان

رادیوفردا: صبح روز سه شنبه، ششم مارس، وزارت امور خارجه آمريکا، گزارش سالانه نقض حقوق بشر در جهان را منتشر کرد.

بر اساس اين گزارش ايران به همراه کشورهايی همچون سودان ، چين، روسيه، افغانستان و کره شمالی از بدترين سابقه نقض حقوق بشر در جهان برخوردارند.

آيا معامله ای بر سر پرونده حقوق بشر ايران در ازای توافق ها در زمينه برنامه اتمی ايران صورت خواهد گرفت؟ البته که نه! اينها دو موضوع متفاوتند

اريکا بارکس راگلز ، معاون دفتر وزارت امور خارجه آمريکا در امور دموکراسی و حقوق بشر،
خبرنگار راديو فردا در گفت وگو با اريکا بارکس راگلز ، معاون دفتر وزارت امور خارجه آمريکا در امور دموکراسی و حقوق بشر، از وی درباره وضعيت حقوق بشر در ايران طی سال گذشته سوال کرد.

خانم راگلز با اشاره به وضعيت نا مناسب حقوق بشر در ايران می گويد: «وضعيت حقوق بشر در ايران طی سال گذشته بدتر شده است. ما اين امر را در زمينه های وسيعی از نقض حقوق بشر مشاهده می کنيم. برای مثال ما شاهد بسته شدن مطبوعات در ايران هستيم. در ضمن موانعی در استفاده از ماهواره وجود دارد … به طور واضح دولت ايران سعی دارد دسترسی ايرانيان را به منابع مستقل اطلاعات محدود کند.»

خانم راگلز با ارجاع به گزارش وزارت امور خارجه آمريکا همچنين به «افزايش آزار و اذيت اقليت های قومی و مذهبی شامل صوفی ها، بهايی ها و مسيحيان»، «گسترش لحن ضد يهودی دولت ايران»، «ادامه سرکوب فعاليت زنان» و«سرکوب اعتراض های دانشجويان» اشاره می کند.

گزارش وزارت امور خارجه آمريکا تنها به مصاديق عينی نقض حقوق بشر در ايران اشاره ندارد. اين گزارش به ساختار حقوقی و سياسی ايران که يکی از اصلی ترين موانع تحقق دموکراسی و هماهنگی با معيارهای جهانی حقوق بشر در ايران است هم اشاره می کند.

خانم راگلز در اين رابطه گفت:«اگر به انتخاباتی که دسامبر سال گذشته برگزار شد توجه کنيم،(خواهيم ديد) روندی که طی سه سال گذشته شاهد بوده ايم همچنان ادامه دارد. دولت ايران مردم ايران را از داشتن حق انتخاب گسترده محروم کرده است؛ اين حق که مردم فرد مورد دلخواهشان را به نمايندگی از خود در مسئوليت های مختلف دولتی انتخاب کنند؛ در شورای شهر،در مجلس خبرگان، در مجلس نمايندگان و يا رياست جمهوری.»

او افزود:«شورای نگهبان که نهادی غير انتخابی است اکثريت نامزدها را در تمامی اين انتخابات حذف کرده است و برای مردم ايران انتخاب اندکی باقی گذاشته است.»

دولت ايران همواره انتقادهای بين المللی در زمينه نقض حقوق بشر در ايران را سياسی دانسته است. گزارش وزارت امور خارجه آمريکا در شرايطی منتشر می شود که ايران با يکی از سخت ترين چالش های سياسی اش، يعنی فشارهای بين المللی برای توقف برنامه اتمی خود، روبروست.

خانم راگلز با تاکيد بر غير سياسی بودن گزارش وزرات امور خارجه آمريکا می گويد: «آيا معامله ای بر سر پرونده حقوق بشر ايران در ازای توافق ها در زمينه برنامه اتمی ايران صورت خواهد گرفت؟ البته که نه! اينها دو موضوع متفاوتند.»

معاون دفتر وزارت امور خارجه آمريکا در امور دمکراسی و حقوق بشر افزود: «ما مسائل متعددی با دولت ايران داريم. صادقانه بگويم هر يک از اين موضوعات بسيار بغرنج است ولی اينها موضوعات مختلفی هستند.»

اريکا بارکس راگلز گفت: «نکته ای را که می خواهم تاکيد کنم اينست که اينها مسایل سياسی نيست که يکی به نفع ديگری معامله شود. اينها مسایلی است بر اساس واقعيت، انتخاب های غلطی که دولت ايران انجام داده است. و ما به همراه هم پيمانان بين المللی مان سعی کرده ايم به دولت ايران نشان دهيم که گزينه های ديگری هم دارند؛ گزينه های بهتر. و ما فکر می کنيم مردم ايران شايسته آن هستند که دولتشان تصميم های بهتری بگيرند.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates