02.01.2009

کشته شدن یک رهبر حماس در غزه

بی‌بی‌سی: مقامات حماس گفته اند که نزار رایان، از مقامات ارشد حماس در یکی از حملات هوایی اسراییل کشته شده است.

آقای رایان که ارشدترین مقام حماس است که از سال 2004 تاکنون کشته می شود، از حامیان حملات انتحاری علیه اسراییل بود.

حماس آقای رایان را یک مقام سیاسی می داند، اما آقای رایان اغلب لباس نظامی بر تن داشت و از افراد نزدیک به شاخه نظامی حماس بود.

تاکنون هیچ یک از رهبران سیاسی کشته نشده اند.

به گفته خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس، این حادثه می تواند عزم حماس برای مقابله با حملات اسراییل را تقویت کند.

اما از طرفی کشته شدن آقای رایان می تواند بدین مفهوم باشد که اسراییل می تواند هریک از رهبران حماس را مورد هدف قرار دهد.

روز چهارشنبه (31 دسامبر 2008) آقای رایان گفته بود که حماس در مقایسه با گذشته “عمیقتر” اسراییل را هدف قرار خواهد داد.

مذاکرات بی نتیجه شورای امنیت
در همین مذاکرات شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد بحران خاورمیانه به نتیجه نرسیده است.

جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به منظور مذاکره و تصویب قطعنامه ای حاوی درخواست برقراری آتش بس در عملیات نظامی بین اسرائیل و فلسطینیان تشکیل شده بود به دلیل بروز اختلاف نظر اعضای شورا در مورد پیش نویس قطعنامه بدون نتیجه خاتمه یافت.

پیش نویسی که لیبی با کمک مصر و حمایت کشورهای عرب برای طرح در شورای امنیت مطرح کرده بود از اسرائیل می خواست تا فورا حمله نظامی به نوار غزه را متوقف کند.

این پیش نویس با محکومیت آنچه که استفاده نا متناسب و کورکورانه اسرائیل از قدرت نظامی علیه فلسطینیان خوانده شده، خواستار رعایت آتش بس از سوی اسرائیل می شد.

نمایندگان آمریکا و بریتانیا محتوای قطعنامه را ناکافی و فاقد بیطرفی خواندند و گفتند که در آن، به اقدامات حماس به خصوص خودداری این گروه از تمدید آتش بس ششمانه و آغاز موشک پرانی به داخل خاک اسرائیل اشاره ای نشده است.

این دو کشور تاکید ورزیدند که اقدامات حماس عامل آغاز دور جدید خشونت در منطقه بوده و قطعنامه شورای امنیت باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد.

پیشتر مقامات اسرائیلی گفته بودند که تنها در صورتی آتش بس در عملیات کنونی را خواهند پذیرفت که به موشک پرانی از داخل نوار غزه به سوی هدف هایی در داخل خاک اسرائیل خاتمه دهد.

برخی ناظران گفته اند که در حالیکه انتخابات عمومی اسرائیل برای ماه فوریه سال جاری برنامه ریزی شده است، حزب کادیما، که رهبری دولت ائتلافی را در دست دارد، مایل نیست بدون دستیابی به نتیجه ای ملموس از عملیات جاری، از جمله تضمین امنیت مناطق جنوبی اسرائیل در برابر موشک پرانی فلسطینیان، به حملات کنونی خاتمه دهد.

در مقابل، به نظر می رسد که جنبش حماس، که از ماه ژوئن سال 2007 و با اخراج تشکیلات خودگردان فلسطینی، اداره امور باریکه غزه را در دست داشته، امیدوار بوده است تا نتیجه جنگ لبنان در تابستان سال 2007 را تکرار کند که از آن با عنوان ناکامی ارتش اسرائیل در برابر جنبش حزب الله یاد شده است.

جنگ لبنان در واکنش به اقدام چریک های حزب الله در ربودن یک نظامی اسرائیلی آغاز شد و طی آن، ارتش اسرائیل، پس از بمباران هوایی مناطق تمرکز حزب الله در لبنان، نیروی زمینی خود را وارد آن کشور کرد اما، در حالیکه حزب الله مناطق شمالی اسرائیل هدف موشک پرانی شدید قرار داده بود، دولت اسرائیل آتش بس پیشنهادی شورای امنیت را پذیرفت و از لبنان خارج شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates