انتقادات بیسابقه کرباسچی از خاتمی
خُسن آقا: حتما کرباسچی می خواهد خودش رئیس جمهور شود!
شهاب نیوز: غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران در تازهترین موضعگیری خود، انتقادات بیسابقهای را از سید محمد خاتمی مطرح کرد و از جمله تعللهای او برای اعلام کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش شهابنیوز، کرباسچی امروز شنبه در گفتگو با روزنامه اعتماد با اشاره به دیداری که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 80 با سید محمد خاتمی داشته است، میگوید: «آقای خاتمی از من خواست تا نظرم را بگوییم، گفتم من میخواهم حرفهایی بزنم که میدانم بی تاثیر است و سپس گفتم شما در دور دوم رای خوبی میآوید. ولی واقعیت این است اگر میخواهید که در حافظه مردم و در تاریخ به صداقت از شما یاد شود باید بیایید و صادقانه با مردم صحبت کنید و بگویید که در این چهار سال چه کارهایی میخواستهاید بکنید و چه کارهایی را پس از چهار سال کردهاید و به کجا رسیدهایم و بعد از آن توضیح دهید که در چهار سال آینده چه میخواهید بکنید.»
وی افزود: انتقادهایی هم از سیستم اداری و مدیریتی دولت و وزارت خانهها کردم و گفتم مدیریت کلی اجرایی، اشراف و شناخت لازم را بر اموراجرایی ندارد و خیلی از کارها آنطور که باید، انجام نمیشود و برخی وزرا گلایه دارند که نامهها و گزارشهایشان به رئیس جمهور خوانده نمی شود یا اگر هم خوانده میشود در تصمیمات نهایی اثر چندانی ندارد.
کرباسچی با بیان اینکه مخالف کاندیداتوری خاتمی در دور دوم بوده و حتی در انتخابات ریاست جمهوری سال 80 شرکت نکرده است، در ادامه گفته کهاین سخنانش موجب گله و پاسخ تند خاتمی و تلخی جلسه شده است به گونهای که هر چند قرار بوده جلسات به صورت هفتهای ادامه یابد اما به همان یک جلسه ختم شده است.
وی در ادامه درباره ارزیابی انتقادی خود از خاتمی، با بیان اینکه امروز در دنیا سیاست مدرن حاکم است، افزوده است: اصلاً در کجای دنیا و در کدام سیاست ورزی مدرن و کدام حزب جدی سیاسی شما سراغ دارید که ماهها بنشینند و مدام بحث کنند که فلان فرد میآید یا نمی آید و ندانند که او کاندیدا میشوند یا نه! فال و تفال متعلق به زمانی است که مبادی تصمیم از اختیار شما خارج باشد. وقتی شما خودتان تصمیم بگیرید که کاندیدا بشوید یا نشوید، تفال دیگران به حافظ چه دلیل و فایدهای دارد؟
کرباسچی در پاسخ بهاین سوال که ممکن است به طول کشیدن اعلام نظر خاتمی یک تاکتیک سیاسی آگاهانه باشد، گفت:«اصلا حرف من این است که نباید مردم و افراد را در وضعیت صبر و انتظار نگه داشت و این رفتار با سیایت ورزی مدرن همخوان نیست. بالاخره دیگران هم میخواهند برنامه ریزی کنند که کاندیدا بشوند یا نشوند یا از فلان فرد حمایت کنند یا نکنند. نباید اینقدر فرد محور بود و به دیگران اهمیت نداد. آیا اگرخدای نکرده به هر دلیل آقای خاتمی کاندیدا نشود، نباید این فرصت باقی باشد که جایگزینی به جای ایشان به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان مطرح شود؟»
وی با بیان اینكه نباید اینقدر با وضعیت و انتخاب دیگران، تحقیرآمیز برخورد كرد اظهار داشت: «اینكه به جز یك كاندیدا، بقیه كاندیداها را تحقیر كنیم و دیگران را میان زمین و آسمان در تعلیق نگه داریم، با هیچ اصول انسانی و سیاسی همخوانی ندارد. بالاخره شرایط مشخص است. شما یا كاندیدا میشوید و یا نمیشوید. امام زمان(عج) كه قرار نیست به ایشان نامه بنویسد و بگوید كاندیدا شوید یا نشوید. این نوع برخورد آقای خاتمی، صرف نظر از اینكه به روحیات ایشان بر میگردد یا نه، به لحاظ سیاسی قابل نقد است. این سیاست ورزی مدرن نیست».
وی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرده است: من كه در عمق آن حلقه رده اول مشاوران و نزدیكان ایشان (خاتمی) نیستم ولی آنچه میشنویم، این است كه ایشان از یك طرف نگران مدیریت فعلی حاكم بر جامعه است و میخواهد بیاید و كمكی به مردم و كشور كند و از طرف دیگر موانعی را در مقابل خودش میبیند كه وقتی این موانع را با تواناییهای خودش میسنجد به تردید میافتد.
وی افزوده است: من كاری ندارم كه چرا ایشان تردید دارد یا این تردیدها چقدر جدی است. حرف من این است كه اصلا این نوع سیاستورزی، قابل قبول در جهان مدرن نیست. ما یا كار فردی میكنیم و یا كار جمعی. اداره یك دولت كه كار فردی نیست، پس باید تصمیم جمعی گرفت.
دبیرکل کارگزاران دربارهاینکه آیا آقای کروبی در مقایسه با خاتمی ایستادگی بیشتری در برابر مشکلات خواهد داشت؟ با بیان اینکه پیش بینی نمی شود کرد، گفت: تحلیل من این است که ما برای دورهای مدیریت آقای خاتمی را تجربه کردهایم و امروز شرایط نشان میدهد که در چارچوب ظرفیت قانون اساسی و شرایطی که وجود دارد، صرف برخورداری از یک رفتار و اعتقاد دموکرات مآبانه و روشنفکرانه و مونتسکیویی نمی تواند حلال مشکلات باشد. در مقابل ما یک انتخاب دیگر داریم و آن این است که فردی معتقد به ارزشهای انقلاب و اسلام که همه ما هم به آن معتقدیم، تا حدودی بتواند توجه نیروهای مختلف را برای حل و فصل مسائل به خودش جلب کند.
وی در ادامه با مقایسه خاتمی و کروبی پرداخته و گفته است: آقای خاتمی برای حل معضلی، برای شهردار یا وزیر که هیچ ، برای برادرشان هم شاید حاضر نباشد از کسی خواهش کند. اما دیدهایم که آقای کروبی گاهی اوقات برای ملاقات یک زندانی، به نگهبان زندان هم زنگ میزنند و چون فکر میکنند که یک خدمت است، انجام آن برایشان سنگین نیست.
وی درباره کروبی و در پاسخ بهاین توضیح که آقای کروبی هم گفته اند که در مورد آزادی مطبوعات نمی توانم وعده و تضمین بدهم، گفت: این خیلی خوب است که یک فرد بگوید من قول آزادی احزاب را میدهم ولی آزادی مطبوعات را نمی دهم. آیا این پسندیده است بگوییم میخواهیم همه دنیا را با گفت و گو به تفاهم برسانیم اما در کشور خودمان نتوانیم با آقای جنتی که هیچ، با آقای کروبی هم گفت و گو و تفاهم داشته باشیم؟
کرباسچی اضافه کرد: به نظرم اینکه با مردم شفاف و صادق باشیم بهتر از این است که کاریزمایی از خود بسازیم و بخواهیم مردم را به جای وعده و برنامه مشخص، جذب این کاریزمای خود ساخته بکنیم. چرا مردم نباید بدانند که اگر شما دیروز معتقد بودید هر 9 روز یک بحران در مقابل شما ایجاد کرده اند، امروز که میخواهید دوباره کاندیدا شوید آیا شرایط تغییر کرده واز آن بحرانها خبری نیست یا شما تغییر کردهاید و میخواهید با آن بحرانها مقابله کنید یا باز هم همان آش است و همان کاسه.
کرباسچی با بیان اینکه بحث معاون اولی او در کابینه احتمالی کروبی در حد یک پیشنهاد درون حزبی میان اعضای حزب اعتماد ملی بوده و تا کنون چنین پیشنهادی به وی نشده است، درباره احتمال رای آوردن کروبی، گفت: آقای احمدی نژاد در شرایط مناسبی به لحاظ اجتماعی قرار ندارد. اگر آقای کروبی یک برنامه قابل قبول و جدی و غیر شعاری را ارائه کند که مردم واقعا اعتقاد پیدا کنند کهایشان میخواهد تغییری صورت بدهد، احتمال پیروزی ایشان کم نیست.
کرباسچی در بخش دیگری از این مصاحبه به یادآوری خاطرات خود از دوران محاکمه و زندان پرداخته و با انتقاد از برخوردهای خاتمی گفته است: به آقای عطریانفر گفتم که بلاخرهاین همه میگفتند اتفاقی نمی افتد و ماجرا حل میشود؛ اما فعلا ما در زندان هستیم و گویا قرار است دو سال هم در اینجا بمانیم. از عطریانفر پرسیدم بلاخره آقای خاتمی میخواهد چه کار کند؟ آقا عطریانفر جوابی داد که برای من خیلی جالب و البته نا امید کننده بود. گفت که« فعلا شما در آنجا خیلی بهاین مساله فکر نکن.» آقای خاتمی اینقدر گرفتاری دارد که مساله شما برای ایشان مساله صدم هم نیست.
کرباسچی ادامه داده: تحلیل من این بود که برخورد با من به نوعی تست کردن آقای خاتمی است و میتواند بعد از آن اتفاقات دیگری بیفتد که همینطور هم شد. با همین تست نحوه مدیریت و برخورد آقای خاتمی را شناختند ولی مشخص نشد کهایشان در قبال اتفاقاتی از این دست حداکثر یک اظهار تاسف انجام میدهند و این مقدمهای شد برای خیلی حوادث دیگر مثل برخورد با وزرا و …
پیام برای این مطلب مسدود شده.