05.01.2009

به دنبال برگزاری انتخابات برای انجمن جعلی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز فضای این دانشگاه به شدت متشنج شد

خبرنامه امیرکبیر: دانشجویان تجمع کننده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به برگزاری انتخابات انجمن جعلی در دانشکده پزشکی توسط نیروهای حراست معترض بودند، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند.

در پی نصب اطلاعیه ای غیرقانونی از سوی هیات نظارت دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر برگزاری انتخابات فرمایشی برای انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی، روز یکشنبه همزمان با برگزاری این انتخابات، تعداد زیادی از دانشجویان معترض به این اقدام در دانشکده پزشکی دست به تجمع و برپایی تریبون آزاد زدند.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر ساعت ۷ صبح درب های دانشکده پزشکی بسته شده بود و تا ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه به هیچ دانشجویی اجازه ورود به دانشکده پزشکی شیراز داده نشد، و پس از آن فقط به دانشجویان دانشکده پزشکی و با چک کردن کارت و تطابق اسامی با لیست اجازه ورود داده می شد و به دانشجویان دیگر رشته های این دانشگاه اجازه ورود داده نمی شد. به دنبال این اقدام جمعیتی حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان در پشت درب این دانشکده تجمع کرده و خواستار ورود به دانشکده بودند که با ضرب و شتم و ممانعت نیروهای حراست مواجه شند به نحوی که به پای یکی از دانشجویان آسیب جدی وارد شد. اما در نهایت با افزایش تعداد دانشجویان و فشارهای وارد شده درب باز شده و دانشجویان وارد دانشکده شدند.

همزمان با آغاز انتخابات فرمایشی دانشجویان اقدام به برگزاری تجمع و تریبون آزاد در صحن دانشکده پزشکی نمودند گفتنی است برگزار کننده این انتخابات دبیر هیات نظارت و چند تن از نیروهای حراست بودند که کاملا برخلاف بند ۲ ماده ۴ آئین نامه تشکل های اسلامی و نیز بند ۱ ماده ۷ شیوه نامه اجرایی آیین نامه تشکل های اسلامی می باشد که بیان می دارد: “هیات نظارت وظیفه نظارت بر حسن اجرای انتخابات را بر عهده دارد.”

دانشجویان پلاکاردهایی در اعتراض به اقدام غیرقانونی هیات نظارت دانشگاه در دانشکده پزشکی نصب و نیز در دست گرفته بودند که نیروهای حراست با هجوم به سمت دانشجویان، پلاکاردها را پاره نمودند. بر روی برخی پلاکاردها جملات زیر به چشم می خورد: “انجمن ساخته دست مدیران دانشگاه نمی خواهیم”، “از نظر مدیران دانشگاه تشکل منتقد باید حذف شود، حتی به غیرقانونی ترین شیوه ممکن”، “دانشگاه زنده است”، “دانشگاه پادگان نیست”، ” انتخابات فرمایشی محکوم است”، “جناب آقای دکتر ایمانیه: آیا حفظ صندلی ریاست به قیمت حذف تنها تشکل منتقد دانشگاه؟!”، “ریاست محترم دانشگاه، نقاب بر چهره زدن تاکی؟!”، “سنگر آزادی را با جان و دل حفظ خواهیم کرد”.

در این هنگام حراست با رفتارهای خود از جمله توهین و فحاشی به دانشجویان و حمله به سیستم صوتی، سعی در تحریک آنان داشت که با هوشیاری دانشجویان ناکام ماند. گفتنی است در پی حمله حراست، سیستم صوتی قطع گردید. دانشجویان شعارهایی بر علیه حراست و مدیران دانشگاه سر می دادند که برخی از این شعارها بدین قرار است: “حراست،حراست، خجالت، خجالت”، “مرگ بر دیکتاتور”، “هیهات مناالذله”، “دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد”، “انجمن جعلی نمی خواهیم، نمی خواهیم”، “حراست،کو شرافت”، ” ای عاملان سرکوب از ظلمتان به خشمیم”.

دانشجویان با حضور در پشت تریبون، اعلام داشتند که انتخابات قانونی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی در خردادماه سال جاری با نظارت نماینده هیئت نظارت برگزار شده است و اقدام کنونی هیئت نظارت در برگزاری انتخابات، کاملا غیر قانونی است.

دانشجویان، هم چنین به بیان بندهای متعدد قانونی که هیئت نظارت از آن تخطی نموده است پرداختند. دانشجویان اعلام کردند که دانشگاه به غیرقانونی ترین اقدامات نیز دست می زند تا به هر طریقی که شده این تشکل منتقد را از دانشگاه حذف کند. آنان هم چنین به فشارهایی که طی سه سال گذشته به انجمن اسلامی دانشجویان وارد شده، پرداختند و عدم صدور مجوز برای سخنرانی ها و مراسمات این تشکل، مسدود کردن بودجه ها، جلوگیری از جلسه شورای عمومی انجمن و ضرب و شتم اعضای آن، پرونده سازی برای اعضای انجمن و ارسال گزارشات خلاف واقع به نهاد های خارج از دانشگاه توسط ریاست و حراست دانشگاه، احضارهای مکرر اعضا به کمیته انضباطی، برخوردهای قهرآمیز با نشریات انجمن و… را از مصادیق این فشارها برشمردند.

در ادامه یکی از دانشجویان دختر قصد داشت پلاکاردی اعتراضی را به میز برگزاری انتخابات نصب کند که در این هنگام معاون امور دانشجویان حراست با یورش به سمت وی، او را مورد ضرب و شتم و فحاشی قرار داد و پلاکارد را پاره نمود. به گزارش خبرنامه امیرکبیر در واکنش به این اقدام دانشجویان که به شدت خشمگین شده بودند، با صدای بلند به سر دادن شعار علیه حراست پرداختند که باعث شد جمعت زیادی از عابرین در پشت نرده های دانشکده جمع شوند. در این هنگام نیروهای حراست که به شدت سراسیمه شده بودند، به سمت دانشجویان یورش برده و چند تن از آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. با افزایش تنش ها نیروهای حراست سراسیمه صندوق را برداشته و از دانشکده خارج شدند.

گفتنی است تا لحظات پایانی درگیریها تنها حدود بیست دانشجو در انتخابات شرکت کرده بودند. به دنبال افشاگری های صورت گرفته در تریبون آزاد، پنج تن از کاندیداها با پی بردن به ماهیت اقدامات دانشگاه، به تدریج از کاندیداتوری انصراف داده و با رسیدن کاندیداها به شش نفر انتخابات غیرقانونی از رسمیت افتاد، اما با این وجود انتخابات متوقف نشد و این در حالی بود که بر روی هر تعرفه رای نام هفت کاندیدا نوشته می شد!!!

پس از خروج از دانشکده، حراست صندوق را برای رای گیری به بیمارستان نمازی منتقل نمود که چند تن از دانشجویان نیز به آن جا مراجعه نموده و به افشاگری پرداختند. بدین ترتیب در بیمارستان نیز استقبال بسیار سردی از انتخابات فرمایشی صورت گرفت. نیروهای حراست که به شدت عصبانی شده بودند، دوباره یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان پزشکی را با مشت و لگد از پله ها به پایین پرتاب کردند که به شدت مصدوم شد. دانشجویان با اطلاع از این قضیه از دانشکده پزشکی به بیمارستان نمازی مراجعه کردند، اما متوجه شدند برگزارکنندگان با صندوق رای از بیمارستان خارج شده اند.

شایان ذکر است از اولین لحظات آغاز تجمع، تعدادی خودروی نیروی انتظامی در اطراف دانشکده پزشکی مستقر شده بودند و حضور نیروهای امنیتی در اطراف دانشکده نیز مشهود بود که برخی از آنان اقدام به فیلم برداری از دانشجویان تجمع کننده می پرداختند.

پیش از این شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در تاریخ ۱۰/۱۰/۸۷ طی نامه ای سرگشاده به هیئت نظارت دانشگاه و نیز نامه ای سرگشاده به دکتر لنکرانی وزیر بهداشت، دلایل غیرقانونی بودن این انتخابات را متذکر شده و خواستار توقف این روند شده بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates