قاهره خطاب به تهران :چه کسی 4 مرتبه با اسراییل جنگیده است؟ایران یا مصر؟
ادوار نیوز: درجنگ غزه جبههای فرعی گشوده شده که تبلیغاتی است. دولت مصر – که وزیرخارجهاش احمد عبدالغیث دو روز قبل از حملهی اسرائیل دست در دست همتای اسرائیلیاش زیپی لیونی جلو دوربین ظاهر شدهبود- به نماد دشمنی تظاهرکنندگان در کشورهای عربی واسلامی تبدیل شدهاست.
به ویژه حزب الله لبنان همگان را به اقدام علیه “همدست” اسرائیل فرا میخواند. قاهره حالا به این حملۀ لفظی پاسخ میدهد و حامی حزب الله یعنی ایران راهم بینصیب نمیگذارد. رهبر حزبالله حسن نصرالله، از مردم مصر خواستهبود تا با تظاهرات دولت خود را وادارند تا مرز این کشور با غزه را باز کند، در غیر این صورت “شریک جنایت” علیه فلسطینیها خواهدبود. عبدالغیث ابتدا در پاسخ گفتهبود که نصرالله “در راه منافع دیگران”- اشار ای به ایران- سعی دارد درمنطقه آشوب به پا کند. (او) در روز سهشنبه کوشید این برداشت را تصحیح کند که گویی ایران تنها وکیل فلسطینیهاست. رهبر مذهبی ایران، علی خامنهای از سران کشورهای عربی به دلیل دست روی دست گذاشتنشان انتقاد کردهبود. عبدالغیث در جواب گفتهبود:” انگار صدها هزار ایرانی در سی سال گذشته خون خود را (برای فلسطینیها) ریختهاند”، بدین ترتیب خواست نقش نظامیان مصر را یادآوری کند که چهار بار بین سالهای 1948 تا 1973 با اسرائیل جنگیدند و دهها هزار کشته دادند. درسال 1979، سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مصر با اسرائیل قرارداد صلح امضا کرد. شاه فراری ایران که دوست اسرائیل بود در قاهره پناه یافت و بعد از کشته شدن رئیس جمهور مصر انورسادات در سال 1981 خیابانی در تهران به یاد ضارباش خالد اسلامبولی نامیدهشد.
اگر در آغاز سال 2008 چنین مینمود که مناسبات بین قاهره و تهران رو به بهبودی دارد، اکنون دوباره دوران سردی فرا رسیدهاست. در نتیجه امید به نرمتر شدن موضع ایران و حمایت کمتر این کشور از نیروهای تندرو از بین رفتهاست. عبدالغیث در حملهی خود به حزبالله به صراحت این سازمان را متهم کرد که “در سال 2006 لبنان را به نابودی” کشاند: شباهتی آشکار با حماس که – مانند حزبالله در جنگ لبنان – اسرائیل را به حمله تحریک کردهاست. در حالت عادی مسئولان و سیاستمداران کشورهای عربی چنین حرفی را با احتیاط و در گوشی میگویند.
منبع: ترجمه از روزنامه استاندارد اطریش/ سایت ایران در جهان
پیام برای این مطلب مسدود شده.