11.03.2007

استقبال کم نظیر از اكران فیلم ضد ایرانی 300 در آمريكا

عصرایران: استقبال از این فیلم ضد ایرانی به حدی زیاد بوده است که برخی سینماها در ساعت 30/2 دقیقه بامداد نیز برای نمایش آن سانس فوق العاده گذاشتند.

با آغاز اكران سراسري فيلم ضدايراني 300 به كارگرداني زاك اسنايدر و استقبال خوبي كه از اين فيلم شده به نظر مي رسد سازندگان اين فيلم و كساني كه در پخش آن دستي داشته اند به اهداف خود نزديك شده اند.

به گزارش عصرايران (asriran.com)، اين فيلم كه محصولي از كمپاني فيلم سازي برادران وارنر است در سالن هاي سينما با اقبال عمومي روبه رو شده است.

كمپاني IMAX كه وظيفه پخش اين فيلم را بر عهده دارد گزارش داده كه در تمام سانس هاي پخش سالن ها مملو از جمعيت بوده و 300 به احتمال بسيار زياد موفقترين فيلم هفته هاي آتي از نظر جلب تماشاگر خواهد بود.

“دان فلمان” مسئول پخش داخلي تايم وارنر نيز با ابراز خرسندي از اين استقبال كم نظير پخش اين كار را يكي از موفقيت هاي دوران كاري خود دانسته است.

در هر حال، فيلم 300 كه اكران آن از 9 مارس (18 اسفند) در سينماهاي آمريكا آغاز شده تا كنون با نظرات مثبت بيشتري همراه بوده به نحوي كه بر اساس اعلام يكي از سايتها 61 درصد آن را مثبت ارزيابي كرده اند.

البته در ميان منتقدان سينمايي نيز مانند هميشه اختلاف نظر وجود دارد؛ “تام چريتي” كارشناس هنري CNN بر اين باور است كه اين فيلم سراسر خشونت و نظامي گري چيزي براي مخاطبان ندارد به ويژه در زمان حاضر كه مردم از جنگ و خونريزي به ستوه آمده اند.

از سوي ديگر افرادي نيز از اين فيلم دفاع كرده اند، مايكل هنمان منتقد برجسته سينمايي در سايت اختصاصي خود با حمايت از فيلم، دست مايه خشن آن را عاملي مثبت در جهت شناسايي دلايل خشونت هاي كنوني و عوامل آن و همچنين يادآوري اين كه چه چيز سبب شده در جهان معاصر مردم جنگ زده شوند، داشته است.

وی معتقد است زنان و مردان شجاع امريكايي در سراسر دنيا به واقع شخصيت هاي حاضر در 300 نيستند اما بايد پذيرفت كه جنگ بالذات چهره اي كريه دارد و جنگ ترموپيل ميان اسپارت ها و ايرانيان شايد نه تنها از اين قاعده مستثني نيست بلكه به مراتب زشت تر و ناپسندتر است.
هنمان در ادامه به تفكر غلط برخي اشاره مي كند كه اين فيلم را با گلادياتور، برنده جايزه اسكار سال 2000 مقايسه مي كنند و بر اين باورند كه 300 بهتر و بزرگتر از اين فيلم ارزنده است.

در مقام قياس بايد گفت نمي توان يكي از اين دو فيلم را از ديگري بهتر دانست زيرا اساسا آنها دو داستان و دو رويكرد متفاوت دارند. صرف حضور فرمانده اي كه فرياد مي زند و نيروهاي خود را براي جنگ تهييج مي كند -هر چند كه نگاهي به بازي درخشان راسل كرو و كارگرداني ريدلي اسكات تعيين كننده تفاوت هاي 2 فيلم است- نمي تواند سبب مقايسه دو اثر شود. 300 فيلمي است كه با صداگذاري سرصحنه و در برابر پردها هاي آبي و سبز ساخته شده كه بعدا محيط مورد نظر به آن افزوده شده است.

در ابتدا به نظر مي رسد اين فيلم يك كار كامپيوتري است كه صرفا براي پوشاندن جامه عمل به آرزوهاي سازندگان جلوه هاي ويژه ساخته شده اما با گذشت 10 دقيقه از آغاز فيلم تمام اين افكار از ذهن مخاطب رخت بر مي بندد.

به نظر اين كارشناس سينمايي، شايد سال ديگر كه هاليوود اسامي فيلم هاي برگزيده خود را اعلام مي كند اثري از اين فيلم نباشد اما نبايد فراموش كرد كه بسياري اوقات بهترين فيلم ها آنهايي هستند كه از ديد هاليوود پنهان مي مانند و مي توان گفت صنعت فيلمسازي از درك آنها عاجز است. 300 فيلمي هيجان انگيز و تماشاگرپسنداست كه ارزش اختصاص زماني از وقت بيننده را دارد.

استقبال از این فیلم ضد ایرانی به حدی زیاد بوده است که برخی سینماها در ساعت 30/2 دقیقه بامداد نیز برای نمایش آن سانس فوق العاده گذاشتند.

در این فیلم که سراسر جعل تاریخ است، از ایرانیان چهره ای خشن، ضد انسانی و بسیار وحشی به نمایش گذاشته شده است.

بسیاری از تحلیل گران معتقدند این فیلم، در راستای زمینه سازی روانی در میان افکار عمومی جهانیان برای حمله به ایران صورت می گیرد و در آن کوشیده شده است جرج بوش، به فرمانده سپاهیان آتنی که شجاعانه در برابر ایرانیان خطرناک و ضد صلح می جنگد، تشبیه شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates