28.01.2009

ابراز نگرانی گیتس از فعالیت های ایران در آمریکای لاتین

رادیوفردا: رابرت گیتس از آنچه فعالیت های خرابکارانه ایران در آمریکا لاتین خواند، ابراز نگرانی کرد.
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، روز سه شنبه در یک کمیته سنای این کشور نسبت به فعالیت های ایران در آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرد.

این در حالی بود که آقای گیتس به نمایندگان سنا گفت که از گسترش فعالیت نظامی روسیه در آمریکا لاتین نگرانی ندارد.

با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد، ایران سیاست نزدیک شدن به کشورهای چپ گرای آمریکای لاتین را در پیش گرفت که ظاهرا انگیزه اصلی آن، خصومت رهبران این کشورها نسبت به سیاست های ایالات متحده بوده است.

آقای گیتس روز سه شنبه گفت: «من صراحتا از میزان فعالیت های خرابکارانه ایران که در برخی از نقاط آمریکای لاتین، به ویژه در آمریکای مرکزی و جنوبی، انجام می شود،نگرانم».

وزیر دفاع آمریکا افزود: ایرانی ها دفاتر زیادی را باز کرده اند که می تواند بر آنچه در این کشورها می گذرد تاثیر بگذارد.

وزیر دفاع آمریکا درباره اهداف فعالیت های ایران در آمریکا لاتین اظهار نظر نکرد اما حضور ایران را در این منطقه یک تهدید خواند.

با این حال آقای گیتس به رغم حضور ناوگان نظامی روسیه در ونزوئلا این رویداد را تهدید ارزیابی نکرد.

وزیر دفاع آمریکا در این زمینه گفت: اگر روسیه سال گذشته با تجاوز به گرجستان زنگ های خطر را به صدا در نیاورده بود، او از ناوگان نظامی روسیه دعوت می کرد تا در جریان سفر خود از «میامی» دیدار کنند.

رابرت گیتس افزود: در چنین صورتی ، به سربازان روسیه بیشتر خوش می گذشت تا در کاراکاس.

در دوران جرج بوش، رییس جمهوری سابق آمریکا، برخی مقامات این کشور نسبت به حضور ایران در آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرده بودند.

به گزارش رويترز، نگرانی اصلی آمريکا در مورد کشورهايی مانند ونزوئلا، نيکاراگوئه، کوبا و بوليوی است که دارای حکومت های چپ گرا هستند و در سال های اخير روابط نزديکی با دولت ايران بر قرار کرده اند.

مقامات آمريکايی پيشتر اعلام کرده بودند حزب الله لبنان که از سوی ايران پشتيبانی می شود و ديگر گروه های اسلامی در ميان جامعه عرب ساکن برزيل فعال هستند، به ويژه در منطقه ای که برزيل، پاراگوئه و برزيل با يکديگر مرز مشترک دارند.

برزيل، حزب الله لبنان را يک گروه تروريستی نمی شناسد و اعلام کرده است هيچ اطلاعی در مورد حضور سلول های تروريستی در منطقه در دست نيست.

شرکت نفتی «پتروبراس» که تحت کنترل برزيل است، مدتی است که در ايران مشغول فعاليت هايی برای اکتشاف نفت است.

وزارت امور خارجه برزيل سال گذشته نیز گزارش های رسانه ها مبنی بر فروش محصولات کمپانی های برزيلی به ايران خارج از چارچوب تحريم های سازمان ملل را تکذيب کرده بود.

«افغانستان بزرگترین چالش»

رابرت گيتس همچنين در بخش ديگری از اظهارات خود در برابر کميسيون امور تسليحاتی سنا تاکيد کرد افغانستان بزرگترين چالش نظامی پيش روی آمريکا است و هشدار داد که اگر کشورهای غربی مسئله تلفات غير نظامی ها را حل نکنند، در جنگ شکست خواهند خورد.

آقای گيتس گفت: «ترديدی وجود ندارد که افغانستان بزرگترين چالش نظامی ما است و همان طور (باراک) اوباما، رييس جمهوری، به صراحت مشخص کرد افغانستان الويت نظامی اول است.»

رابرت گيتس همچنين گفت: آمريکا بايد مطمئن شود که افغانها ببيند که با طالبان و ديگر گروه های ستيزه جو مبارزه می شود.

به گفته وی، کشته شدن غير نظامی ها در جريان عمليات نيروهای امريکايی و پيمان آتلانتيک شمالی، ناتو، به منافع آمريکا در افغانستان ضربه زده است.

وزير دفاع آمريکا گفت:«نگرانی من اين است که افغان ها به ما به ديده بخشی از مشکل خود نگاه کنند نه راه حل، آن گاه ما خواهيم باخت.»

هفته گذشته هزاران افغان به تلفات غيرنظامی عمليات نيروهای غربی اعتراض کردند. نيروهای غربی می گويند در اين عمليات ۱۵ ستيزه جو را کشته اند اين در حالی است که افراد محلی می گويند ۱۰ نفر از کشته شدگان غير نظامی بودند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates