سردار مفقود، سوژه شايعهسازي غرب در سكوت مرگبار ايران
بازتاب: در حالي كه بيش از دو ماه از ناپديد شدن رازآلود عليرضا عسگري، سردار بازنشسته سپاه و معاون پيشين وزارت دفاع ميگذرد، سكوت منابع داخلي كشورمان، اين موضوع را به سوژه انواع شايعهسازيها و دروغپردازيهاي غرب براي تضعيف روحيه در كشور تبديل كرده است.
اين در حالي است كه بخش اعظم اين پروژه امنيتي ـ اطلاعاتي از طريق ابزار رسانه به پيش ميرود.
به گزارش سرويس بينالملل «بازتاب» «فاكسنيوز» نوشت، ژنرال عليرضا عسگري، سردار بازنشسته سپاه پاسداران، حدود يك ماه پيش در تركيه مفقود و بنا بر گزارشهاي موجود، به آمريكا پناهنده شده است.
روزنامه «الشرقالاوسط» كه در لندن منتشر ميشود، با انتشار اين مطلب به نقل از منابع ايراني گفت: عسگري با يك سري مدارك سري به آمريكا رفته است.
يكي از مقامات ارشد آمريكا به «فاكسنيوز» گفت: عسگري در اختيار «سيا» نيست، ولي گم شدن او را رازآلود دانست و اعلام كرد كه جامعه اطلاعاتي آمريكا به دنبال وضوح و شفافيت بيشتري در اين باره است.
«فاكسنيوز» ادامه داد: عسگري حدود يك ماه پيش قرار بوده پس از اقامتي در دمشق، به هتلي در استانبول برود، اما گزارشهاي موجود ميگويد كه او هرگز به هتل نرسيده است.
رئيس پليس ايران از احتمال ربوده شدن وي توسط سازمانهاي اطلاعاتي غربي گزارش داده و گفته بود كه با همكاري پليس تركيه پيگير ماجرا هستند.
گزارشهايي نيز در رسانههاي عربي منتشر شده كه «موساد» در پشت پرده اين ماجرا قرار دارد. اسرائيل دخالت در اين كار را تكذيب كرده، اما روزنامه «ديليتلگراف» احتمال داد كه عسگري توسط اسرائيليها ربوده شده كه البته در ارتباط با گم شدن «ران آراد»، خلبان ارتش اسرائيل باشد!
گفته ميشود ربودن عسگري، براي معامله با حزبالله بر سر انتقال آراد به ايران در ازاي مبلغ زيادي پول بوده است.
روزنامه تركيهاي «حريت» گزارش داد: در 6 فوريه روز قبل از رسيدن وي دو بيگانه به هتل محل استقرار ژنرال عسگري در استانبول رفته و هزينه اتاق را او نقدي پرداخت كردهاند. مقامات ايراني ميگويند، او پيش از ناپديد شدن، سه روز را در آنجا بوده است.
البته روزنامه تركيهاي «مليت» نيز به نقل از مقاماتي گمنام نوشت: پليس و بازرسان اطلاعاتي كشف كردهاند كه ژنرال بازنشسته ايراني، مخالف دولت احمدينژاد بوده و اطلاعاتي در مورد برنامه هستهاي ايران دارد كه قصد انتقال آنها را داشته است.
«رام ايگرا»، از مقامات سابق «موساد» ادعا كرد: پيش از اينكه عسگري به معاونت وزارت دفاع برسد، نقش حياتي را در حمايت سپاه پاسداران ايران از حزبالله داشته و ادامه داد: «در سالهاي دهه 1980 و 1990 عسگري مسئول سپاه پاسداران ايران در لبنان و از بنيانگذاران مهم حزبالله بوده است و در لبنان زندگي ميكرد؛ بنابراين، اگر چيزي براي دادن به غرب داشته باشد، بايد در مورد تروريسم و شبكه حزبالله در لبنان باشد».
«مناشه امير» از كارشناسان امور ايران در اسرائيل ميگويد: اطلاعات موجود، نشان ميدهد خانواده ژنرال عسگري در زمان ناپديد شدن با او بودهاند.
رسول نفيسي، كارشناس سياسي ايران در دانشگاه «استرير» ويرجينيا احتمال داد كه ناپديد شدن او، مربوط به گروه مجاهدين خلق است كه به گفته او، سالهاست فعاليت زيادي در تركيه دارند.
«ديليتلگراف» نوشت: ژنرال عسگري با پروازي از دمشق عازم استانبول شده بود و پس از ثبت و كارهاي مربوطه در هتل و انتقال وسايلش به اتاق بيرون رفته و ديگر بازنگشته است.
اين مسئله همزمان با بحران برنامه اتمي ايران و اتهاماتي مبني بر تجهيز شورشيان عراق است كه آمريكا به شدت از نبود اطلاعات مناسب در اين زمينه رنج ميبرد. هر اطلاعاتي كه به اسرائيل يا غرب كمك كند اين جاي خاليها را پر كند، تأثيري مستقيم بر حمله نظامي به ايران دارد.
«تايمزآنلاين» هم مدعي شد: ژنرال ايراني كه ماه گذشته به غرب پناهنده شده، از سال 2003 به جاسوسي در ايران مشغول بوده و گفته ميشود، اين ژنرال 63 ساله، اواخر هفته گذشته، در يكي از پايگاههاي ناتو در آلمان جلسهاي توجيهي داشته است.
اين روزنامه انگليسي از قول منابع ايراني مدعي شد: برنامهريزي فرار وي ماهها طول كشيده و دستكم ده عضو نزديك به خانواده وي از كشور خارج شدهاند. عسگري داراي دو پسر، يك دختر و چندين نوه بوده كه گفته ميشود همه آنان از جمله عروسهاي وي نيز در خارج از ايران هستند و مقصد نهاييشان مشخص نيست.
بيشتر احتمالات در مورد اطلاعاتي است كه وي درباره رابطه ايران با تروريستهاي خاورميانه دارد و نه برنامه اتمي ايران.
روزنامه اسرائيلي «يديعوت آحارنوت» ادعا كرد: «موساد» پناهندگي او را هماهنگ كرده است. يكي از منابع دفاعي اسرائيل گفت: «او احتمالا براي موساد كار ميكرده است، اما احتمال همكاري با سازمانهاي اطلاعاتي اروپا نيز وجود دارد. وي در 7 فوريه، چهار روز پس از اقامت در دمشق و تضمين امنيت خانواده خود با پروازي به استانبول رفته و سپس با پاسپورت جديد، تركيه را با خودرو ترك كرده است.
«اكونوميست» نوشت: يك روزنامه تركي از تماس همسر وي و ابراز نگراني او خبر داده، اما مقامات ايراني اين امر را رد كردهاند.
همان روزنامه نوشت: ايران از سه تماس تلفن همراه او اطلاع دارد كه پس از رسيدن به تركيه، دو بار با ايران و يك بار با مصر تماس گرفته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.