طرحهای جدید مایکل لدین درباره ایران!
آفتاب: رویارویی ایران و آمریکا در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مراحل حساسی رسیده است. به ویژه بحران عراق و فعالیتهای هستهای تهران باعث طرح گزینههایی از جمله «حمله نظامی آمریکا به ایران» یا «تغییر نظام» شده است. اما مایکل لدین از نومحافظهکاران آمریکا به گونهای دیگر میاندیشد. وی معتقد است آمریکا در مقابل ایران باید از سیاستهای سنتیاش استفاده کند.
به گزارش خبرنگار آفتاب، مایکل لدین تحلیلگر تندرو مؤسسه «آمریکن اینترپرایز» که یکی از حامیان تغییر رژیم محسوب میشود در تحلیلی مینویسد: روزنامهها و تلویزیون پر است از گمانهزنیها در مورد حمله آمریکا به ایران. برخی مدعیاند ما به تاسیسات هستهای ایران حمله میکنیم و گروهی دیگر میگویند واشنگتن طرحهایی برای سرنگونی دولت این کشور دارد. اما آنچه که به واقع از سوی این تحلیلها مطرح میشود و از سوی دولت جرج بوش هم رد نمیشود این است که اکنون ما بیش از گذشته به ایران توجه نشان میدهیم و البته این چیز خوبی است.
لدین با اشاره به اشتباهات استراتژیک آمریکا در عراق میگوید واشنگتن در عراق و افغانستان نتوانسته متناسب با استحکامات دفاعی خود امنیت را برقرار کند و این به خاطر آن است که آمریکا هر موقع میخواهد به دشمنانش حمله کند قادر نیست به حملات پیش دستانه آنها پاسخ دهد و البته این دلیل دیگری هم دارد و آن این است که مقر فرماندهی آنها (شورشیان) خارج از عراق و افغانستان قرار دارد.
بنا به گفته لدین دشمنان اولیه آمریکا دولتهایی هستند که از شبهنظامیان به طرق مختلف از جمله تامین اطلاعات، تسلیحات و سایر تکنولوژی (نظیر آنچه ایران در اختیار تروریستهای عراق قرار میدهد) و تامین مالی و آموزش حمایت میکنند.
لدین در ادامه تعداد کشورهای حمایت کننده از تروریسم پس از سقوط صدام را سه کشور عنوان کرده و میگوید اکنون ایران، سوریه و عربستان دولتهای حامی تروریستها محسوب میشوند. وی مدعی است ایران بیش از سایر کشورها در این زمینه نقش آفرینی میکند تا جایی که هم اکنون از حدود سی گره تروریستی حمایت میکند.
این نومحافظهکار آمریکایی مدعی است بدون حمایت این سه کشور مقابله با تروریستها در میدان جنگ آسانتر خواهد بود و گروههایی مثل حزبالله، جهاد اسلامی و القاعده قدرت فعلی را نخواهند داشت.
لدین که در تحلیل خود بر مساله ایران تاکید دارد معتقد است در چنین شرایطی آمریکا با استفاده از دیپلماسی سنتی خود یعنی حمایت از انقلاب دموکراتیک و نه حمله نظامی قادر به مقابله با ایران است.
این آمریکایی تندرو که از گذشته یکی از سرشناسترین چهرههای حامی تغییر رژیم ایران و مداخله در امور سایر کشورها بوده است، در ادامه مینویسد: در ایران باید انتخابات آزاد برگزار شود نه اینکه در همه انتخابات یک روحانی انتخاب شود و البته دلائل خوبی هم وجود دارد که نشان دهنده بلوغ جامعه ایران برای برگزاری یک انقلاب دمکراتیک طرفدار غرب است. از جمله اینکه دولت این کشور با مشکلاتی آشکاری روبروست.
لدین در ادامه تحلیل خود، حملات تروریستی اخیر علیه پاسداران را (که توسط یک گروهک تروریستی مطرود صورت گرفته) نشانه نارضایتی اقلیتها در ایران دانسته و انتقادات گروههای مختلف در مورد عملکرد دولت محمود احمدینژاد (که نشانهای از پویایی سیاسی در جمهوری اسلامی و نقیض اظهارات لدین است) را از دلایل دیگر آماده بودن زمینه وقوع انقلاب دمکراتیک در ایران معرفی میکند! وی در ادامه میگوید سازمانهای طرفدار دموکراسی در ایران معتقدند اگر بتوانند از حمایتهای آمریکا آنگونه که طرفداران دموکراسی در لهستان، لبنان، اوکراین و بسیاری دیگر از کشورها برخوردار شوند قادر به براندازی نظام خواهند بود.
لدین بر همین اساس پیشنهادهایی را مطرح میکند از جمله اینکه اتحادیههای کارگری غرب اعتصاباتی را به خاطر کارگران ایرانی که ماهها و حتی سالهاست حقوقی دریافت نکردهاند به راه بیندازند و از طریق وسائل مختلف از جمله تلفن، ماهواره و کامپیوتر همدردی خود را با آنها اعلام کنند.
به همین دلیل تحلیلگر ارشد موسسه نومحافظهکار «انترپرایز» معتقد است تغییر نظام در ایران به حمله نظامی یا آنگونه که برخی میگویند بمباران سایتهای هستهای آنها نیازی ندارد.
چرا که مساله خود نظام است و نه ابزارهایی که استفاده میکند. از اینرو لدین از تحریمهای شورای امنیت علیه ایران استقبال میکند.
البته لدین میگوید این یک استراتژی جاهطلبانه است اما باید دانست که آمریکاییها نیز مردمان جاهطلبی هستند. وی میگوید ما در یک جنگ جهانی وارد شدهایم و در حالیکه در بسیاری از جنبهها بسیار خوب عمل کردهایم اما نتوانستهایم ماهیت مبارزه را درک کنیم.
پیام برای این مطلب مسدود شده.