16.10.2010

عوامفریبی: گپ‌وگفت باشگاه طلبگی با یکی از شاگردان فرزند رهبر فرزانه انقلاب

برنانیوز:
مردم ظاهر بعضی طلبه‌ها را نمی‌پسندند
پسر رهبر معظم انقلاب برای طلبه‌ها الگوی کامل هستند
آقا سیّد میثم خامنه ای از نظر ظاهری نسبت به دیگر پسرهای رهبر انقلاب شبیه‌تر به ایشان هستند و حرکت دست‌هایشان خیلی شبیه پدرشان است. ایشان استاد خوبی هستند و در درس‌های حضرت آقا نیز شرکت می‌کنند و در کلاس‌ها بیشتر تمرکزشان روی درس است.

محمدرضا خرقانی طلبه پایه چهارم حوزه آیت الله مجتهدی درباره دوران طلبگی و سختی و شیرینی های این دوره برایمان می‌گوید. طلبه ای که بر سر درس حجت الاسلام سید میثم خامنه ای حاضر می‌شود.

محمدرضا در دوران بچگی در حوزه علمیه آیت الله مجتهدی رفت و آمد داشت. سوم ابتدایی درس می‌خواند که آیت الله مجتهدی به او گفت: “تو به درد طلبگی می خوری بزرگ شدی، بیا طلبه شو. به قول خودش جزء گول خورده هاست!”

شاگرد طلبه به نقل از استادش می گوید: “طلبه باید چند ویژگی خاص داشته باشد و با عموم مردم تفاوت داشته باشد. باید ظاهرش به مسلک طلبگی بخورد. ظاهر بعضی طلبه ها را عموم مردم نمی‌پسندند و اینها چون نمی‌توانند مردم را جذب کنند، برای طلبه و روحانی شدن مناسب نیستند. حاج آقا شوخی متعارفی داشتند و به بعضی ها می‌گفتند شما به درد آخوندی می‌خورید!”

طلبه جوان، طلبگی را با قداست می‌داند و از اخلاق استادش می گوید: ایشان تربیت فردی داشت و اگر طلبه ای را می‌دید و نمی‌شناخت به او می‌گفت: تو کجا هستی؟ من نمی‌بینمت و از حالت خبر ندارم؟ اخلاق شیخ مجتهدی این بود که باید تمام طلبه ها را می‌شناختند. این به معنای تربیت فردی است. یک استاد و پیرمرد 70 ساله که جوان را تحویل می‌گرفت، جوان را جذب می‌کرد. شخصیت ایشان جدای از رابطه استاد و شاگردی یک رابطه محبت آمیز بود. نبودن ایشان برای‌مان محسوس است، به خصوص برای آنهایی که ایشان را دیده بودند.

دوست طلبه‌مان درباره ارادت شیخ مجتهدی به اهل عصمت و طهارت(ع) گفت: آیت الله مجتهدی می‌فرمودند اگر طلبه ها روز درس نیایند، یک غیبت می خورند و اگر روز شهادت نیایند آن روزشان معادل 10 روز غیبت محسوب می‌شود.

خرقانی درباره دوران طلبگی‌اش سخن گفت: وقتی می‌خواستم طلبه شوم، پدر و مادرم هر 2 خوشحال شدند. شهریه‌مان تقریبا 60 هزار تومان در ماه است؛ طلبه ها باید توکل داشته باشند و اگر این توکل باشد، همین مقدار هم کافی است و لنگ نمی‌ماند. خیلی ها درآمدشان بالا است، اما مهم این است که در زندگی لنگ نمانی و مطمئناً خدا و اهل بیت(ع) نمی‌گذارند کسی که برای دین زحمت می کشد، محتاج دیگران باشد.

مرجع تقلید خرقانی رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای است و امسال در یکی از درس های حوزه شاگرد پسر ایشان است و می‌گوید: آقا سیّد میثم خامنه ای از نظر ظاهری نسبت به دیگر پسرهای رهبر معظم انقلاب، شبیه تر به ایشان هستند و حرکت دست‌هایشان خیلی شبیه پدرشان است. ایشان استاد خوبی هستند و در درس های حضرت آقا نیز شرکت می‌کنند و بیشتر تمرکز ایشان روی درس است.

خرقانی در ادامه درباره مرحوم آیت الله بهجت می‌گوید: یکی-دو مرتبه به دیدار ایشان رفتم، دوست داشتم شاگرد ایشان باشم، اما نه توفیق‌اش بود و نه لیاقت‌اش را داشتم. اندازه ما نیست تا بخواهیم درباره ایشان نظر دهیم. هیچ چیز مانند بندگی واقعی و تقوا انسان را برجسته نمی‌کند و این شاخصه اصلی ایشان است.

وقتی از او پرسیدم تا به حال نماز صبح‌اش قضا شده است و اگر اتفاق بیفتد چگونه خود را تنبیه می‌کند، جواب داد: برایم پیش آمده که از وقت نماز صبحم بگذرد و قضای آن را بخوانم. بهترین تنبیه نیز این است که مرتبه بعدی که در این موقعیت قرار گرفتی، بهترین کار را انجام دهی.

محمدرضا درباره تفریح طلبه ها گفت: علاقه ای به سینما رفتن ندارم اما پارک، کوه و بعضی وقت ها استخر می‌روم. تفریح و نشاط لازمه هر جوانی است و طلبه اگر نشاط نداشته باشد، نمی‌تواند خوب درس بخواند. زندگی طلبگی حد و مرزهایی نیز دارد و این به معنی دور شدن از جامعه نیست و در برخی مواقع جدا شدن از عموم مردم نیز درست نیست. طلبه نباید از جامعه دور باشد. طلبه ها از اینترنت هم استفاده می‌کنند و حوزه ها نیز امکاناتی برای استفاده طلبه ها از کامپیوتر در نظر گرفته‌اند.

درباره آقازادگی پسر رهبر فرزانه انقلاب سؤال پرسیدم و در جواب گفت: در بین رجال سیاسی به هیچ‌کس آقا نمی گوییم، تنها به رهبر فرزانه انقلاب آقا می‌گوییم. به همین دلیل از این نگاه فقط ایشان آقازاده هستند. پسر رهبر انقلاب بسیار ساده هستند و اگر در بیرون کسی ایشان را ببیند، متوجه نمی‌شود که ایشان پسر رهبر معظم انقلاب هستند. لباس و انگشتر در دست ایشان ساده است و برای طلبه ها الگوی کامل هستند.

درد دل آخرش نیز این گونه است: فکر می‌کنم در چند سال اخیر به روحانیت ظلم می شود. جلوه های خاصی که به روحانیت نسبت می‌دهند و چون کسی نیست تا از آنها حمایت کند، موجب مظلومیت روحانیت شده و این دِینی است بر گردن خبرگزاری هایی مانند شما. باید حقیقت روحانیت را به مردم و جامعه معرفی کرد. روحانیت از قشر مظلوم، فقیر و محقق جامعه است. روحانیت جایگاه مادی در جامعه ندارد و درآمدی به آن اختصاص ندارد، درحالی که با تبلیغات منفی می‌خواهند در ذهن مردم خلاف این را ثابت کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates