14.03.2007

پس از مذاکرات اولیه در بغداد اعلام شد: آمادگی سوریه برای مذاکره با آمریکا

خُسن آقا: این خبر بسیار مهم است زیرا اگر سوریه با آمریکا وارد مذاکره شود ایران دیگر هیچ همپیمانی نخواهد داشت و تمام ولخرجی‌هایی که رژیم در سوریه کرده به باد خواهد رفت.
آفتاب: نشست بغداد که با هدف کمک همسایگان عراق در جهت تامین امنیت این کشور بحران زده برگزار شده بود، فضایی را برای رایزنی مقامات سوری و آمریکایی حاضر ایجاد کرد تا پس از چند مذاکره طولانی به این باور برسند که اختلافات طرفین بر سر میز مذاکره و به دور از جار و جنجال‌های تبلیغاتی قابل حل است. در چنین بستری است که اظهارات روز گذشته یک مقام وزارت خارجه آمریکا که به گفته خود برای انجام «برخی دیدار‌ها» در دمشق به سر می‌برد، مبنی بر اینکه دمشق برای انجام مذاکرات جدی با واشنگتن در مورد «تمامی مسائل خاورمیانه» ابراز آمادگی کرده است، چندان حیرت‌آور نبود.

الن سائوربری، مشاور وزیر خارجه‌ آمریكا در امور آوارگان عالی‌رتبه ترین مقام آمریكایی است كه از زمان فراخوانی سفیر آمریكا در پی ترور رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان در ‌١٤ فوریه سال ‌٢٠٠٥ از این كشور دیدن كرده است.

دیدار این مقام آمریکایی در ظاهر به بهانه مذاکره درباره‌ سرنوشت ‌٥/١ میلیون آواره‌ جنگ عراق كه به سوریه پناه برده‌اند با دمشق گفت‌وگو كند.

تاکید بر گفت‌و‌گو با آمریکا
فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه‌ سوریه پس از نشستی یك ساعته با سائوربری به خبرنگاران گفت: هیچ یك از مشكلات منطقه بدون گفت‌وگو و همكاری حل نمی‌شود. وی افزود: تمام مسائل در جهان عرب به یكدیگر مربوط است و این امر ضروری است كه گفت‌وگویی جامع درباره تمام مسائل داشته باشیم.

همکاری میان دمشق و واشنگتن
تام كیسی، سخنگوی معاون وزیر خارجه آمریكا در واشنگتن اعلام كرد: وی از سوریه خواسته تا با دولت عراق و هم چنین كمیسیونر عالی سازمان ملل در امور آوارگان به منظور حفاظت و كمك به آواره‌های عراقی همكاری‌كند. سوریه نیز در پاسخ به ادامه میزبانی از آوارگان عراقی‌ ابراز تمایل كرد اما هم‌چنین چالش‌هایی را كه آن‌ها برای دولت سوریه ایجاد می‌كنند، یادآور شد.

پایان خصومت؟
دیدار این مقام آمریکایی از سوریه و ابراز تمایل سران دمشق به مذاکره در مورد تمامی مسائل می‌تواند نشانگر پایان دوران تخاصم و آغاز روند نزدیکی میان دو کشور باشد. اما آیا سوری‌ها و آمریکایی‌ها خواهند توانست اختلافات خود را بر سر میز مذاکره حل کنند؟ بیل کلینتون رییس جمهوری ایالات متحده زمانی حافظ اسد را زیرک‌ترین سیاستمدار عرب خوانده بود، در گذر زمان و ورود نیروهای جدید به صحنه سیاست آیا بوش و بشار خواهند توانست سال‌ها خصومت میان طرفین را که در این اواخر آن‌ها را به مرز رویارویی هم کشانده بود، پایان دهند؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates