23.11.2010

مهدی هاشمی روانه زندان خواهد شد

دویچه‌وله: معاون قوه‌قضاییه در واکنش به نامه اخیر مهدی هاشمی به غلامحسین محسنی‌اژه‌ای‌، دادستان کل کشور از برخورد قاطع با وی خبر داد. در واکنشی جداگانه محسنی‌اژه‌ای نسبت به صحت نامه مهدی هاشمی اظهار تردید کرد.

مهدی هاشمی در نامه‌ای به دادستان کل کشور که سایت آفتاب (وابسته به مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام) آن را منتشر کرد، از محسنی‌اژه‌ای خواسته بود «دادگاهی مستقل و مصون از تحمیل‌های نیروهای امنیتی» و با در نظر گرفتن «همه حقوق دادگاه و متهم» تشکیل شود.

در این نامه که روز شنبه ۲۹ آبان منتشر شد، مهدی هاشمی از دستگاه قضایی خواسته است «احضاریه‌ای در فرم قانونی» به وکلای وی ابلاغ شود تا «در وقت قانونی» در دادگاه حضور پیدا کند.

مهدی هاشمی در بخش دیگری از نامه خود با اشاره به این‌که همزمان با احتمال بازگشت وی به کشور «شانتاژها اوج» می‌گیرد، مدعی‌شده است: «این جریان دستش خالی است و مایل به برقراری این محکمه نیست و بی‌شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است و خودشان می‌دانند که آسیب این ظلم‌ها دامن انقلاب را هم می‌گیرد.»

مهدی هاشمی فرزند چهارم اکبرهاشمی رفسنجانی است. وی عضو هیئت‌امنا و رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد است و در گذشته مسئولیت‌هایی را در وزارت نفت از جمله ریاست سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت بر عهده داشته است.

وی تحصیلات خود را در رشته مخابرات در دانشگاه تهران به پایان رسانده و کارشناسی ارشد مهندسی انرژی را از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای مهندسی منابع انرژی را از دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کرده ‌است.

نامه‌ی «مشکوک» و تهدید به بازداشت

محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور روز دوشنبه (اول آذر) در نشست هفتگی با رسانه‌های خبری با اشاره انتشار نامه‌ای «منسوب به این متهم» گفت: «به نظر می‌رسد نامه‌ای که به صورت تایپی از طرف این متهم منتشر شده و به دفتر من نیز رسیده و فاقد امضاء است، دارای وجاهت قانونی نیست. خصوصا اینکه مسایل مطرح شده در آن، تماما تکذیب می‌شود و کلیه اقدامات قوه قضاییه برای احضار وی، قانونی بوده است.»

یک روز پس از اظهارات دادستان کل کشور، معاون اول قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز در مورد پرونده مهدی هاشمی گفت: «ایشان تفاوتی با دیگر متهمان از نظر دستگاه قضایی ندارد و چون ایشان از نظر دستگاه قضایی در معرض اتهام قرار دارند، اتهام ایشان مانند تمامی افراد در معرض اتهام رسیدگی خواهد شد.»

ابراهیم رئیسی با اشاره به صدور حكم جلب مهدی هاشمی افزود که «وی دستگیر و روانه زندان خواهد شد». معاون قوه قضاییه تصریح کرد که محاکمه‌ی هاشمی «توسط قضات عادل» و به صورت«کاملا بی‌طرفانه» برگزار خواهد شد.

حمایت از موسوی تا «برنامه‌ریزی اعتراضات»

پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و افزایش روز افزون اعتراضات مردمی، نیروها و رسانه‌های هوادار دولت و رهبر جمهوری اسلامی، فرزندان هاشمی را به پشتیبانی و حمایت از معترضان متهم کردند.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دولت محمود احمدی نژاد در سخنانی گفت که برنامه‌ای برای برخورد با فرزندان اکبر هاشمی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد. وی درباره تاخیر وزارت اطلاعات در بازداشت مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: «اقداماتی در این زمینه در دست اقدام است ولی می‌خواهیم در این موارد معاندین نتوانند دست به اسطوره‌سازی بزنند.»

گرچه فعالیت‌ها و حمایت‌های فرزندان هاشمی رفسنجانی و خصوصا مهدی و فائزه هاشمی از مخالفان و معترضان به نتایج انتخابات، نارضایتی هواداران دولت و رهبری ایران را در پی داشته است اما به نظر می‌رسد هدف از این اقدامات تنگ کردن حلقه فشار بر اکبر هاشمی رفسنجانی است. وی ریاست توام مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری را بر عهده دارد.

اکبر هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سعی کرد موضع معتدلی اتخاذ کند. وی در تنها نماز جمعه‌ای که پس از انتخابات در آن حضور یافت، راه حل‌هایی را برای «خروج از بحران» طرح کرد که با واکنش تند هواداران دولت روبرو شد.

همچنین برخی اظهارنظرهای رییس مجمع تشخیص مصلحت در مورد جایگاه ولایت فقیه و انتقاد از رفتار دولت در قبال مخالفان و معترضان، واکنش رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشت. آیت‌الله خامنه‌ای بارها با استفاده از عنوان «خواص» سعی کرد هاشمی رفسنجانی را مورد انتقاد قرار دهد، انتقاداتی که توسط حامیان محمود احمدی‌نژاد نیز تکرار شد.

مهدی محسنی
تحریریه: داود خدابخش

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates