اظهارات قاضيالقضات و يك پرسش مهم
شفاف: بيان اين نكته كه در رسيدگي به پرونده كوي دانشگاه نبايد تعجيل كرد بعد از گذشت بيش از يك سال، براي افكار عمومي قابل قبول نيست. شايسته تر آن است كه دستگاه قضايي پيش از آنكه رهبر انقلاب يك بار ديگر ضرورت برگزاري سريع دادگاه كوي دانشگاه را يادآوري كنند، انتظارات افكار عمومي و جامعه علمي كشور را برآورده كند و نشان دهد كه برخي تبليغات سوء و خبرهاي رسانههاي بيگانه مبني بر اعمال فشار برخي محافل خاص بر دستگاه قضايي شايعاتي بيش نيست.
ابراهیم بهشتی : اگر در برابر اصطلاح «اطلاعرساني ذرهاي يا قطره چكاني» بتوان اصطلاحي همچون برخورد « قطره چكاني يا ذرهاي» را بهكار برد، بيراه نيست كه نحوه رسيدگي به پرونده حادثه كوي دانشگاه را مصداق عيني براي اين اصطلاح فرض كرد.
در اولين ساعات بامداد روز 25 خرداد سال گذشته و دو روز بعد از انتخابات رياستجمهوري دهم، عدهاي موسوم به لباس شخصي به كوي دانشگاه تهران حمله كرده و بر اساس گزارشها و خبرهاي منتشر شده در اين خصوص، اقدام به ضرب و شتم دانشجويان كردند. در خصوص قبح اين عمل همان بس كه رهبر انقلاب هم در بيانات خود، از اين حادثه به عنوان جنايت ياد كردند و چندين بار در طول يك سال گذشته بر رسيدگي سريع و دقيق آن تاكيد كردند.
رهبر معظم انقلاب در آخرين روز مرداد ماه سال جاري يعني 14 ماه پس از وقوع اين حادثه در جمع دانشجويان دانشگاههاي مختلف كشور با اشاره به سخنان یكی از دانشجویان درباره ضرورت پیگیری حمله به كوی دانشگاه افزودند: روند این پیگیری كند بوده و آنچنان كه باید پیش نرفته است اما این مسئله فراموش نشده و انشاءالله به پیش خواهد رفت. ایشان نبود انگیزه لازم در برخی دستگاهها را برای همكاری در این مسئله از جمله عوامل كندی این پرونده دانستند و بار دیگر بر ضرورت رسیدگی به این موضوع تاكید كردند.
گذشته از تاكيدات رهبر معظم انقلاب، مقامات مسئول قضايي و نمايندگان مجلس هم بارها بر رسيدگي سريع و برگزاري دادگاه متهمان و اعلام نتيجه آن تصريح داشته اند. انتظارات افكار عمومي براي روشن شدن فرجام چنين پروندههايي هم لزوم برخورد قاطعانه و سريع را دو چندان ميكند.
در طول سالهاي گذشته برخي اتفاقات و حوادث سياسي، اجتماعي يا اقتصادي حادث شده است كه به نوعي با حيثيت نظام يا بخشي از آن گره خورده است. چه به لحاظ تبعات سياسي و اجتماعي آن و چه از نظر بازتاب آن در رسانههاي ضد انقلاب و تصويري كه از نظام در خارج از مرزها نشان داده ميشود. حوادثي مثل كهريزك، قتل ميدان كاج در سعادت آباد، برخي پروندههاي بزرگ اختلاس و مفاسد اقتصادي و كوي دانشگاه و… از جمله اين اتفاقات است كه از همين زاويه رسيدگي عاجلانه و دقيق و بهخصوص تشريح روند پيگيري و برگزاري دادگاه و در نهايت اعلام نتيجه آن ضرورتي انكارناپذير است.
جديدترين خبر مربوط به كوي دانشگاه را روز گذشته رئيس قوهقضائيه در همايشي اعلام كرد و گفت كه در رابطه با اين پرونده بيش از 30 نفر احضار شدند و براي برخي از آنها كيفرخواست قطعي صادر كرديم. آيت الله لاريجاني افزوده است كه متاسفانه در پرونده كوي دانشگاه، نيروهاي امنيتي هيچ كمكي به ما نكردند و اين اشاره كه هيچ كمكي ارائه نشد، به ما نبود، بلكه به نيروهاي امنيتي بود و در جلسهاي اين موضوع را خدمت مقام معظم رهبري مطرح كردم.
لاريجاني 17 ماه بعد از اين اتفاق تاكيد كرده كه اين پرونده بايد به صورت دقيق رسيدگي شود از ما انتظار تعجيل نداشته باشيد؛ زيرا ما براساس قانون فعاليت ميكنيم و نميتوانيم براساس اتهام كار كنيم. اميدواريم اين پرونده به خوبي به انتها برسد.
با وجود كارنامه موفق آيت الله لاريجاني در برخورد و رسيدگي به برخي پروندههاي مهم سياسي، اقتصادي و اجتماعي ( به اذعان كارشناسان) اظهارات روز گذشته ايشان در خصوص پرونده كوي دانشگاه به نظر نميرسد انتظارات افكار عمومي را برآورده كرده باشد. برگزاري سريع دادگاه حادثه قتل سعادت آباد تهران و اعلام حكم آن از جمله همين پروندهايي است كه امتيازات مثبت كارنامه قوهقضائيه را افزون ميكند چرا كه مسئولان قضايي با اين اقدام نگرانيها و تاثيرات منفي اين حادثه را تا حدودي رفع كرده و حتي تعلل و قصور برخي نهادهاي ديگر را نيز جبران كرده اند.
شكي در اين نيست كه پرونده كوي دانشگاه هم همچون حادثه كهريزك و سعادت آباد از همين پروندههايي است كه تبعات امنيتي و رواني آن براي جامعه بخصوص جامعه دانشگاهي كشور قابل تامل است. بخصوص كه تعلل در رسيدگي به آن بهانه برخي مخالفان و رسانههاي مخالف بيگانه براي دامن زدن به آن را بيش از پيش ميكند. محسني اژهاي دادستان كل كشور در 17 آذر سال گذشته در همين باره گفته بود كه در ارتباط با اين پروندهها (كوي دانشگاه و مجتمع سبحان) برخي افراد احضار و برخي بازداشت شدند.
سخنان و به تعبيري اطلاعات رئيس قوهقضائيه درباره پرونده كوي دانشگاه، در حقيقت چيز جديد و متفاوتي نسبت به اظهارات دادستان كل كشور در يك سال گذشته ندارد و اين يعني روزمرگي در رسيدگي به پروندهاي كه افكار عمومي منتظر فرجام آن هستند. آيت الله لاريجاني به واسطه سوابق متعدد خود در سالهاي گذشته بيش از هر كس اطلاع دارد كه اهميت پروندههايي همچون كوي دانشگاه يا كهريزك و سعادت آباد قابل مقايسه با ساير پروندههاي قضايي نيست.
بيان اين نكته كه در رسيدگي به پرونده كوي دانشگاه نبايد تعجيل كرد بعد از گذشت بيش از يك سال، براي افكار عمومي قابل قبول نيست. شايسته تر آن است كه دستگاه قضايي پيش از آنكه رهبر انقلاب يك بار ديگر ضرورت برگزاري سريع دادگاه كوي دانشگاه را يادآوري كنند، انتظارات افكار عمومي و جامعه علمي كشور را برآورده كند و نشان دهد كه برخي تبليغات سوء و خبرهاي رسانههاي بيگانه مبني بر اعمال فشار برخي محافل خاص بر دستگاه قضايي شايعاتي بيش نيست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.