حمله به نمايندگی ايران در اربيل آغاز اقدامات شديدتر آمريکا؟
بیبیسی:ايران اعلام کرده است که با تدبير و درايت به موضوع حمله روز پنجشنبه گذشته آمريکا به دفتر نمايندگی جمهوری اسلامی در شهر اربيل کردستان عراق برخورد خواهد کرد تا سياست واشنگتن برای تندتر شدن فضای منطقه ناکام شود.
محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران تاکيد کرد اين دفتر از شانزده سال پيش با موافقت مسئولان عراقی فعاليت داشته و پنج نفر بازداشت شده همه ديپلمات اند و نه آنطور که مقامات آمريکايی مطرح کرده اند از اعضای سپاه پاسداران.
حمله نيروهای آمريکايی به دفتر نمايندگی ايران در اربيل نشان می دهد که تنش بين تهران و واشنگتن افزايش می يابد.
اين حمله درست يک روز پس از اعلام سياست جديد پرزيدنت بوش در مورد عراق صورت گرفت که او در آن ضمنا اعلام کرده بود که آمريکا مصمم است شبکه های ايرانی را که برای شورشيان عراقی سلاح های پيشرفته تامين می کنند، نابود کند .
کندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، حمله به ساختمان متعلق به دولت ايران در شهر اربيل را اقدامی در راستای اين استراتژی جديد آمريکا در باره ايران توصيف کرد و افزود که اين اقدامات ادامه خواهد يافت.
خانم رايس در توجيه اين حمله افزود که دولت آمريکا تحمل نخواهد کرد که ايران شبکه هايی را در عراق سازماندهی کند که جان سربازان آمريکايی را در معرض خطر قرار دهد.
سربازان آمريکايی در ماه گذشته نيز عده ای از افراد وابسته به دولت ايران را در بغداد بازداشت و پس از بازجويی آنها را آزاد کردند.
مجموعه اين اقدامات و اظهارات جديد مقامات آمريکايی اين برداشت را در محافلی درغرب تقويت کرده که ممکن است دولت بوش در صدد است که به حملاتی عليه هدف هايی در داخل ايران دست بزند.
واکنش نسبتا ملايم مقامات جمهوری اسلامی به قضيه اربيل و تاکيد سخنگوی وزارت امور خارجه ايران به برخورد مدبرانه با اين موضوع نشان می دهد که آنها از استراتژی جديدی که آقای بوش در هفته گذشته در باره ايران اعلام کرد کاملا آگاه اند و نمی خواهند که با واکنش های تند وضع را وخيم تر کنند
موضوع احتمال حمله آمريکا به ايران در روزهای اخير چنان جدی گرفته شد که سخنگوی
کاخ سفيد آن را رد کرد و گفت شايعه ای بيش نيست.
رابرت گيت، وزير دفاع جديد آمريکا، نيز گفت اظهارات آقای بوش در مورد ايران به اين معنی نيست که آمريکا برای مقابله با خطر جمهوری اسلامی به هدف هايی در داخل ايران ضربه بزند.
ولی اين اظهارات نگرانی های برخی از سناتورهای آمريکايی را بر طرف نکرد و آنها به آقای بوش هشدار دادند که از هر گونه اقدام نظامی عليه ايران پرهيز کند.
آمريکا در سال های اخير در جنگی که عليه تروريسم اعلام کرده استدلال می کند که برای دفاع از خود لازم است که به کشورهايی که خطر بالقوه برای منافع آمريکا محسوب می شوند با حمله به آنها از آن خطرات پيشگيری کند.
هم اکنون سياست رسمی آمريکا اين است که حکومت ايران مخالفان آمريکا درعراق را آموزش می دهد و سلاح و امکانات در اختيار آنان قرار می دهد تا سربازان آمريکايی را به قتل برسانند.
رهبران آمريکا می توانند با استناد به همين اظهارات خود حمله به خاک ايران را تحت عنوان اقدامی برای دفاع از خود توجيه کنند.
به نظر می رسد که واکنش نسبتا ملايم مقامات جمهوری اسلامی به قضيه اربيل و تاکيد سخنگوی وزارت امور خارجه ايران به برخورد مدبرانه با اين موضوع نشان می دهد که آنها از استراتژی جديدی که آقای بوش در هفته گذشته در باره ايران اعلام کرد کاملا آگاه اند و نمی خواهند که با واکنش های تند وضع را وخيم تر کنند.
به خصوص که جمهوری اسلامی هم اکنون با جامعه جهانی در باره فعاليت های هسته ای خود مشکل بزرگی دارد و همچنين برخی از سياست های تندروانه محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، باعث شده که افکار عمومی جهان تا حدی درباره خطرات دستيابی ايران به بمب اتمی حساس شود.
ولی اين نگرانی وجود دارد که با افزايش تنش بين دو کشور هر اتفاقی باعث شود که اوضاع از کنترل خارج شود و به برخورد نظامی بين آمريکا و ايران منجر شود
پیام برای این مطلب مسدود شده.