07.12.2010

ابراز نگرانی کانادا از صدور حکم اعدام برای طراح وبسایت در ایران

بی‌بی‌سی: آقای ملک پور که شهروند کاناداست در سال 2008 در ایران بازداشت شد

کانادا می گوید که “عمیقا نگران” گزارش هایی حاکی از صدور حکم اعدام برای سعید ملک پور، یک ایرانی دارای اقامت کانادا، به جرم طراحی وبسایت های پورنوگرافی است.

گزارش ها حاکیست که سعید ملک پور، 35 ساله، به جرم طراحی و گرداندن سایت هایی که دولت ایران “مستهجن” می خواند بازداشت و روز شنبه به اعدام محکوم شد.

او از سال 2008 (مهر 1387) در ایران تحت بازداشت بوده است.

یک سخنگوی لارنس کانون وزیر خارجه کانادا گفت: “کانادا عمیقا نگران بی اعتنایی فاحش مقام های ایرانی به حقوق مردم ایران است.”

او افزود: “به نظر می رسد که این یک مورد دیگر از صدور حکم اعدام برای کسی در ایران در پی یک فرآیند شدیدا سوال برانگیز باشد. ما همچنان از ایران می خواهیم به تعهدات داخلی و بین المللی اش احترام بگذارد و از عادلانه و صحیح بودن رویه قضایی برای همه شهروندان و دیگران اطمینان حاصل کند.”

تبلیغ علیه نظام از طریق مدیریت سایت های مستهجن، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، ارتباط با گروه های معاند نظام، و فساد فی الارض از جمله اتهاماتی است که به سعید ملک پور وارد شده است.

گروهی از هواداران آقای ملک پور که کمپینی برای آزادی او به راه انداخته اند می گویند که او به عنوان یک طراح وبسایت کار می کرد و یک برنامه نرم افزاری برای آپلود کردن عکس در وبسایت ها نوشته بود.

به گفته آنها این نرم افزار بدون آگاهی آقای ملک پور برای ایجاد یک وبسایت پرونوگرافی به کار گرفته شد.

فاطمه افتخاری همسر آقای ملک پور این اتهامات را رد کرده و گفته است که تنها مستندات ارائه شده به دادگاه اعترافاتی است که همسر او “تحت شکنجه و فشار و تهدید علیه خود و خانواده اش انجام داده است” و اینکه همسرش را در زندان اوین ملاقات کرده و آثار شکنجه بر بدن او کاملا واضح بوده است.

خانم افتخاری اخیرا در نامه ای به رئیس قوه قضاییه ایران نسبت به صدور حکم اعدام برای او ابراز نگرانی کرده بود.

او گفت که شوهرش 12 ماه از حبس را در سلول انفرادی گذرانده و افزود که حتی اجازه نداشته است پرونده اش را بخواند تا بتواند از خود دفاع کند، یا حتی اجازه ملاقات مستمر با وکیل را نداشته است.

خانم افتخاری نوشت که اتهامات همسرش که در جریان یک دادگاه 15 دقیقه ای مطرح شده بود “خلاف واقع” است و نادرستی آن را به راحتی می توان با حضور یک متخصص علوم کامپیوتر در دادگاه ثابت کرد.

سعید ملک پور در سال 2004 به کانادا مهاجرت کرد اما در سال 2008 در جریان سفری به ایران برای دیدن پدرش بازداشت شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates