13.12.2010

جدول میزان تحقق برنامه چهارم در فناوری اطلاعات/ آمار کاربران اینترنت

مهر: گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر با توجه به تدوین برنامه پنجم توسعه و بررسی آن در مجلس به بررسی آخرین وضعیت تحقق برنامه چهارم توسعه در حوزه فناوری اطلاعات و در شاخصهایی چون ضریب نفوذ اینترنت، ضریب نفوذ تلفن ثابت و موبایل و… پرداخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، تنظیم کنندگان برنامه چهارم توسعه به موجب ماده 57 این برنامه دولت را مکلف کردند که برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تحقق اقتصاد مبتنی بردانایی و کسب جایگاه برتر منطقه تا پایان برنامه چهارم توسعه نسبت به برقراری تسهیلات لازم برای دسترسی به ارتباطات گسترده با کیفیت و تمهید و گسترش فرصتهای نوین خدمات و رشد آحاد جامعه و خانوارها، مؤسسات و شرکتها، شبکه‌ای شدن قلمروها، برپایی و تقویت اقتصاد شبکه‌ای، زمینه ارتقاء ارتباطات در کشور را فراهم کند.

اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش ارتباطات کشور

دولت مکلف بود تا پایان این برنامه که از سال 84 آغاز و تا سال 89 ادامه یافت ضریب نفوذ ارتباطات ثابت را به 50 درصد، ارتباطات موبایل را به 35 درصد و ارتباطات اینترنت کشور را حداقل به 30 درصد می رساند و همچنین ارتباط پرظرفیت و چند رسانه‌ای را حداقل در شهرهای بالای 50 هزار نفر و افزایش ظرفیت خدمات پستی به 20 مرسوله بر نفر را فراهم می کرد. تأمین و تضمین ارائه خدمات پایه ارتباطی و فناوری اطلاعات در سراسر کشور نیز از دیگر وظایف دولت در برنامه پنج ساله چهارم توسعه بود.

آخرین آمارهای ارائه شده نشان می دهد که برخی اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت کامل محقق نشده که برای مثال می توان به تحقق ضریب نفوذ 50 درصدی تلفن ثابت در کشور اشاره کرد. اما دولت در برخی موارد در این بخش نیز بیش از اهداف برنامه حرکت کرده است.

جدول شاخصهای برنامه چهارم توسعه و میزان تحقق آنها در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات

شاخص های ارتباطی

اهداف برنامه چهارم توسعه

میزان تحقق اهداف در برنامه چهارم توسعه

وضعیت شاخص ها در ابتدای برنامه چهارم

ضریب نفوذ اینترنت در کشور

30 درصد

34 درصد

10 درصد

ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور

50 درصد

33.86 درصد

28 درصد

ضریب نفوذ موبایل در کشور

35  درصد

71 درصد

12.5 درصد

بهره برداری از دفاترict  روستایی

10 هزار دفتر

10 هزار دفتر

2 هزار دفتر

تعداد روستاهای دارای ارتباط

90 درصد روستاها

97 درصد روستاهای بالای 20 خانوار

47 هزار و 955 روستا


ضریب نفوذ 34 درصدی برای اینترنت

به گزارش مهر، براساس آخرین آمار اعلام شده ایران حدود 5/27 میلیون نفر کاربر اینترنت دارد که تنها یک میلیون نفر از این تعداد مشترک اینترنت پرسرعت از طریق ADSL هستند و سهم اینترنت پرسرعت بی سیم از پروتکل وایمکس نیز در کشور بسیار ناچیز است.

با وجود این تعداد کاربر اینترنت گفته شده است که ضریب نفوذ اینترنت دایل آپ در کشور حدود 34 درصد است و این امر نشان از تحقق اهداف برنامه چهارم در این بخش دارد. اما به اعتقاد کارشناسان از آنجایی که ضریب نفوذ اینترنت در دنیا از شاخص کاربران پرسرعت سنجیده می شود در این مقوله کشور ما جایگاه مناسبی را به خود اختصاص نداده است.

هم اکنون 7 هزار و 650 مدرسه به شبکه ملی اینترنت متصل شده اند و اینترنت نیز به 334 دانشگاه کشور واگذار شده است. گفته می شود که بانکداری الکترونیک نیز در 22 هزار و 400 شعبه بانکی کشور در حال انجام است.

آخرین آمارها از وضعیت تلفن ثابت و موبایل در ایران

به گزارش مهر، هم اکنون تعداد مشترکان تلفن ثابت کل کشور معادل 25 میلیون و 296 هزار و 778 مشترک است و ضریب نفوذ این نوع تلفن 86/33 درصد اعلام شده به این معنی که به ازای هر 100 نفر ایرانی 33 خط تلفن ثابت در کشور وجود دارد که این تعداد تلفن منصوبه از سوی شرکت مخابرات ایران ارائه شده و تعداد مشترکان تلفن ثابت بخش خصوصی رقم قابل توجهی نیست.

در حال حاضر دو اپراتور اول و دوم موبایل در کشور بیش از 52 میلیون مشترک دارند به نحوی که شرکت ارتباطات سیار – همراه اول – شمار مشترکان سیمکارتهای دائمی و اعتباری خود را 37 میلیون و 601 هزار و 222 مشترک اعلام کرده که ضریب نفوذ این تعداد مشترک نیز معادل 31/50 درصد است. همچنین شمار مشترکان اپراتور ایرانسل نیز در کشور حدود 15 میلیون نفر تخمین زده می شود که با احتساب این تعداد مشترک، ضریب نفوذ کلی موبایل در کشور به حدود 71 درصد می رسد که این رقم تحقق دو برابری اهداف برنامه چهارم را در این حوزه نشان می دهد.

هم اکنون شهرها و جاده های تحت پوشش موبایل همراه اول به ترتیب معادل یکهزار و 104 شهر و 48 هزار کیلومتر از جاده ها است و 1660 شهر و دهستان بزرگ نیز تحت پوشش شبکه ایرانسل قرار دارد و این شبکه در بیش از 17 هزار روستا، 77 درصد جمعیت کشور و 16 هزار و 500 کیلومتر از جاده‌های کشور پوشش دارد.

همراه اول تاکنون با بیش از 110 کشور و 264 اپراتور ارتباط رومینگ بین الملل دارد. در همین حال تعداد کشورهایی که سیم کارت‌های اعتباری ایرانسل در آنها آنتن می دهد 31 کشور و 44 اپراتور و تعداد کشورهایی که سیم‌کارت‌های دائمی این اپراتور در آنها آنتن می دهد 188 اپراتور و 108 کشور جهان است. همچنین این اپراتور امکان استفاده از اینترنت روی تلفن همراه (GPRS) را نیز در 49 اپراتور و 36 کشور جهان برای مشترکان خود ممکن کرده است.

شرکت مخابرات ایران و به تبع آن همراه اول تاکنون موفق به نصب 19 هزار و 300 آنتن BTS در سراسر کشور شده و تعداد BTS های نصب شده اپراتور ایرانسل نیز با رشد متوسط سالانه 60 درصدی در سه سال گذشته به 13 هزار سایت رسیده است.

دایری 45 هزار تلفن خانگی در روستاهای کشور

هم اکنون تعداد روستاهای دارای ارتباط مخابراتی کشور 52 هزار و 348 روستا اعلام شده و علاوه بر این بیش از 45 هزار تلفن خانگی در روستاها دایر است.

بهره برداری از تعداد 10 هزار دفتر ICT روستایی و نصب حدود 244 هزار و 388 کیوسک تلفن همگانی شهری و راه دور در کشور از دیگر اقدامات انجام شده در بخش مخابرات است. هچنین تاکنون 155 هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور شمال فیبربین استانی و داخلی کشیده شده است.

تعداد پورتهای دسترسی دیتای مخابرات نیز 176 هزار و 251 پورت است و افزایش پهنای باند بین الملل به میزان 26 هزار و 700 مگابیت بر ثانیه و ایجاد شبکه انتقال اطلاعات در یکهزار و 223 شهر از دیگر شاخص های مخابراتی کشور است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates