18.12.2010

مولن: برای مقابله با ایران کاملا آماده‌ایم

دویچه‌وله: مایک مولن، رئيس ستاد مشترک آمریکا در دیدار از بحرین گفت، ایران در تلاش است به بمب اتمی دست یابد و آمریکا در صورت نیاز برای مقابله با اقدام احتمالی ایران «بسیار آماده» است.

رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا در دیدار خود از بحرین اتمی شدن ایران را «تهدید»ی برای همسایگان این کشور خواند. مایک مولن گفت، کشورهای همسایه‌ی ایران نگران آن هستند که نظامی شدن فزاینده‌ی دولت این کشور باعث شود که جمهوری اسلامی جنگی را آغاز کند.

مولن در دیدار با پادشاه بحرین در منامه تصریح کرد که آمریکا تعهدات امنیتی خود به کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس را «بسیار جدی» تلقی می‌کند.

نیروی دریایی آمریکا در بحرین پایگاه وسیعی دارد. این پایگاه مقر کشتی‌ها و هواپیماهایی است که فعالیت‌های ایران را تحت نظر دارند و در صورت حمله‌ی احتمالی از سوی ایران می‌توانند برای پیش‌گیری از حمله یا دفاع در برابر آن مورد استفاده قرار گیرند.

مایک مولن با بیان اینکه آمریکا «بسیار آماده» است تا در صورت هر گونه اقدامی از سوی ایران با این کشور مقابله کند به طور تلویحی تصدیق کرد که ایالات متحده طرح‌هایی را برای مقابله‌ی‌احتمالی با ایران در دست دارد.

«اتمی شدن ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند»

رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: «تهدیدهای واقعی برای صلح و ثبات منطقه وجود دارد و ما نگرانی خود در مورد ایران را پنهان نمی‌کنیم».

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد، ایران همواره رد کرده است که هدف این کشور از دست‌یابی به بمب هسته‌ای نظامی است. این کشور با بسیاری از همسایگان خود روابط محتاطانه‌ای دارد و همسایگان ایران در عین اینکه نفت این کشور آنها را به روابط تجاری ترغیب می‌کند به دولت ایران که تحت سلطه‌ی روحانیون است بدبین هستند.

به گفته‌ی آسوشیتدپرس، آدام ارلی، سفیر آمریکا در بحرین نیز نگرانی در مورد ایران را «بسیار واقعی» خواند و گفت، آمریکا بیم آن دارد که ایران بر امور فنی ساخت بمب اتمی تسلط یابد و نگران آن است که این مسئله به آغاز مسابقه‌ی تسلیحاتی در منطقه بیانجامد.

آدام ارلی می‌گوید، معتقد است که ایران به تلا‌ش خود برای ساخت تسلیحات هسته‌ای ادامه خواهد داد و تأکید می‌کند که عملی شدن هدف ایران منطقه را «بسیار بی‌ثبات» خواهد کرد.

مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، از تحریم‌های بین‌المللی که بر ایران اعمال شده است حمایت کرد و گفت، در عین حال باید به مذاکره با این کشور ادامه داد.

مولن: همه‌ی گزینه‌ها بر روی میز قرار دارد

مولن ضمن تأکید بر اینکه حمله‌ی پیش‌گیرانه به تأسیسات اتمی ایران «انتخاب بدی» است و می‌تواند به «نتایج ناخواسته» منجر شود افزود که با وجود این، حمله به ایران همچنان یکی از گزینه‌های آمریکا است.

دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، بارها تصریح کرده است که اجازه نخواهد داد ایران به قدرتی هسته‌ای تبدیل شود. اما هرگز روشن نکرده است که گام‌های این کشور برای بازداشتن ایران دقیقا چیست.

ایران در حال حاضر تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد قرار دارد. افزون بر این آمریکا، اروپا و برخی کشورهای دیگر به طور جداگانه این کشور را تحریم کرده‌اند.

اوباما و متحدان اروپایی او قصد دارند تحریم‌های بیشتری را بر ایران تحمیل کنند. گری سامور، هماهنگ‌کننده‌ی کاخ سفید در کنترل تسلیحاتی، در گفت‌وگو با یکی از مؤسسات تحقیقاتی آمریکا گفته است که ایالات متحده و متحدانش بر فشار بر ایران برای توقف فعالیت‌های اتمی این کشور ادامه خواهند داد.

همچنین رهبران شش کشور عرب متحد آمریکا در ماه جاری تصریح کردند که از فعالیت‌های هسته‌ای ایران «بی‌اندازه نگرانند» و از غرب خواسته‌اند تا در مذاکره با تهران صدای خود را «رساتر» از پیش کند.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ی پایانی نشست ماه دسامبر از ایران خواستند، به دخالت در امور کشورهای منطقه پایان دهد. در این بیانیه همچنین ازایران خواسته شده تا از «فشار و تهدید» بپرهیزد.

ایران به طور مرتب در خلیج فارس دست به رزمایش یا تمرین نظامی می‌زند تا نشان دهد که برای دفاع در برابر هر گونه‌حمله‌ی احتمالی آمریکا یا اسراییل آمادگی دارد. اما این اقدام‌ها همچنین می‌توانند پیامی برای همسایگان عرب ایران در جنوب این کشور نیز تلقی شوند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates