03.02.2009

نخستین ماهواره ساخت ایران در مدار زمین قرار گرفت

بی‌بی‌سی: ایران نخستین ماهواره ساخت این کشور را در مدار زمین قرار داده است.

بامداد سه شنبه، 3 فوریه (15 بهمن)، منابع خبری جمهوری اسلامی گزارش کردند که “ماهواره ملی امید” شامگاه دوشنبه با پیام محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، با موفقیت به فضا پرتاب شده و در مدار زمین قرار گرفته است.

به گزارش این منابع، ماهواره بر سفیر 2، که در داخل ایران طراحی و ساخته شده بود، این ماهواره را به مدار زمین حمل کرده است.

خبرگزاری دولتی ایران – ایرنا – می نویسد که ماهواره ملی امید از نوع ماهواره های سبک است و با ماموریت متقابل برقراری ارتباط با ایستگاه زمینی در مدار قرار گرفته است.

براساس ا ین گزارش، ماهواره امید هر بیست و چهار ساعت پانزده بار به دور زمین می چرخد و در هر دور نیز دوبار توسط ایستگاه های زمینی کنترل و هدایت می شود.

این ماهواره به منظور ارسال و دریافت اطلاعات با پایگاه زمینی ساخته و به فضا پرتاب شده است.

منابع خبری جمهوری اسلامی در مورد موشک حامل این ماهواره گفته اند که تمامی اجزای ماهواره بر سفیر 2 از جمله موتور پیشرفته آن در سازمان صنایع هوافضای ایران طراحی و تولید شده است.

تلویزیون دولتی ایران در خبری در مورد پرتاب ماهواره امید گفت که این ماهواره در شرایط تحریم، توسط دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده است.

در این گزارش آمده است که ماهواره امید حامل ابزار آزمایشی کنترل ماهواره، وسایل ارتباطات و منبع انرژی است.

ظاهرا هدف از پرتاب این ماهواره آزمایش توانایی فنی یاران برای ساخت و پرتاب ماهواره های بعدی برای ارائه خدمات در زمینه های مختلف ارتباطات و مخابرات بوده است.

برنامه فضایی ایران
در ماه فوریه ( بهمن) سال گذشته گزارش شد که محمود احمدی نژاد از نخستین سیستم فضایی ساخت ایران شامل ماهواره تحقیقاتی امید، یک موشک ماهواره بر و تاسیسات و تجهیزات زمینی پرتاب و هدایت ماهواره دیدن کرده است.

در آن زمان، به نقل از منابع دولتی ایران اعلام شد که ماهواره امید در آینده نزدیک به فضا پرتاب خواهد شد و در مدار زمین قرار خواهد گرفت.

در ماه اوت نیز گزارش شد که یک موشک ماهواره بر به نام سفیر امید با حضور آقای احمدی نژاد به فضا پرتاب شده است.

برخی از کشورهای غربی دولت ایران را به پیگیری فعالیت های مخفیانه برای تولید تسلیحات اتمی متهم کرده و همچنین نسبت به برنامه های موشکی این کشور ابراز نگرانی کرده اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز با صدور قطعنامه هایی، صنایع هسته ای و موشکی جمهوری اسلامی را مشمول برخی تحریم های بین المللی قرار داده است.

در نتیجه، ممکن است پرتاب ماهواره امید، به عنوان نشانه پیشرفت جمهوری اسلامی در زمینه فن آوری موشکی و فضایی و احتمال بهره برداری نظامی از این فن آوری، ابراز نگرانی برخی از کشورها را در پی آورد.

در پی انتشار خبر پرتاب ماهواره امید، منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران که برای حضور در اجلاس کشورهای عضو اتحادیه آفریقا به اتیوپی سفر کرده، تاکید ورزیده که فن آوری ماهواره ای جمهوری اسلامی صرفا جنبه غیرنظامی دارد.

به گفته منابع خبری ایران، طرح ساخت و پرتاب ماهواره امید از سه سال پیش آغاز شد و پرتاب موفقیت آمیز آن زمینه ساز پیشرفت های بعدی ایران در این زمینه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، ماهواره امید در نخستین اقدام خود پیام محمود احمدی نژاد را مخابره کرد که در آن ضمن تبریک به سازندگان این ماهواره، آمده است که “ثبت حضور رسمی ایران در فضا نشاندهنده آن است که ملت ایران در حرکت خود، گسترش یکتا پرستی، عدالت و صلح را پیگیری می کند.

با پرتاب ماهواره امید، ایران به جمع معدود کشورهایی می پیوندد که از توانایی فنی لازم برای طراحی و ساخت مستقل ماهواره و پرتاب آن به فضا برخوردارند و منابع مالی لازم را برای اجرای چنین طرح هایی اختصاص داده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates