18.02.2009

رئیس‏جمهور در مصاحبه زنده تلویزیونی: حتی یک دلار هم مفقود نشده است

خُسن آقا: خوب راست می گوید همگی پولها سرازیر شده به جیب سران حکومت.
بازتاب: كساني كه اين سخنان را مي‌گويند بر پایه كدام مبنا اين سخنان را بيان مي‌كنند و اظهار مي‌دارند كه آمار و اعداد نادرست است؟ ما متأسفانه اين مسائل را در برخي از رسانه‌ها مي‌بينيم و اگر بخواهيم اين مسائل را بپذيريم، همه گذشته زير سؤال مي‌رود، چرا كه دولت‌هاي گذشته نيز آمار و ارقام خود را توسط اين نهادها و دستگاه‌ها بيان مي‌كردند.
كد خبر: ۳۷۳۲۰ تاريخ انتشار: ۲۲:۵۱ – ۲۹ بهمن ۱۳۸۷ تعداد بازديد: ۹۰۴۶

دكتر محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور كشورمان، سه‌شنبه شب در گفت‌وگوی مستقیم خود با مردم اظهار داشت: «‌بالای ‌٨٠ الی ‌٨٥ درصد برنامه چهارم توسعه محقق می‌شود، هرچند ممكن است در برخی از بخش‌ها ما از برنامه عقب‌تر باشیم و در برخی از بخش‌ها از برنامه جلوتر.»

به گزارش خبرنگار «تابناک» به نقل از خبرگزاری‏ها، رئیس‌جمهور در آغاز سخنانش با تشكر از مردم به خاطر حضور با شكوهشان در راهپیمایی ‌٢٢ بهمن اظهار داشت: «شاید نخستین بار پس از انقلاب بود كه این حضور بدون تبلیغات قابل توجه صورت گرفت؛ یعنی در مقایسه با تبلیغات سال‌های گذشته، چندان تبلیغاتی صورت نگرفت.»

وی با بیان این‌كه برخی برآورد کردند كه حضور مردم در راهپیمایی ‌٢٢ بهمن امسال ‌٧/١ برابر سال گذشته بوده است، اظهار داشت: «‌مهم آن است كه همه آمده بودند و با نشاط، امید و اراده‌های مستحكم در این مراسم حضور داشتند و ما شاهد وحدت بی‌نظیر مردم بودیم.»

وی با اشاره به تأثیرات انقلاب بر تحولات جهانی گفت: «دشمنان انقلاب، محور اصلی معادلات سیاسی و دیپلماسی‌شان را بر پایه ضدیت با ایران و انقلاب شكل داده بودند، ولی ملت ایران در این سی سال با روش بی‌نظیر خود و با استحكام تا به امروز در برابر این دشمنی‌ها مقابله كرد و ایستاد و گام به گام دشمنان مجبور به عقب‌نشینی شدند.»

وی گفت: «من چندی پیش با یكی از سران خارجی دیداری داشتم، او در این دیدار گفت: ملت ما از پیشرفت ملت شما خوشحال می‌شود و ما پیشرفت شما را پیشرفت خودمان می‌دانیم.»

وی با بیان این‌كه سیاست‌های دشمنان در برابر انقلاب اسلامی به نتیجه نرسید و انقلاب با رشد و بالندگی حركت خود را ادامه می‌دهد، گفت: «انقلاب از نقطه بلوغ خود عبور كرده و ملت ایران با اتكا به اراده خود و توانمندی‌های خود در حال طی كردن مسیر به سمت پیشرفت و تعالی است.»

احمدی‌نژاد با اشاره به این گفته خود، مبنی‌ بر این‌كه «قدرت‌های زورگو در حال نابودی هستند»، ‌گفت: «این یك واقعیتی است كه در حال وقوع است و پایه‌های نظری محكم و نمونه‌های عینی دارد.»

وی با بیان این‌كه دوران زورگویی به پایان رسیده است،‌ گفت: «خداوند متعال وعده داده است كه قدرت‌های بزرگ و زورگو را نابود می‌كند و آنها دوام نمی‌آورند.»

رئیس‌جمهور كشورمان با بیان اینكه هم‌اکنون شعارهای جبهه‌ استكبار با بی‌رغبتی یا واکنش تند از سوی ملت‌ها روبه‌رو می‌شود، گفت: «در واقع آن‌ها رو به جلو نیستند و ملت‌ها تلاش می‌كنند كه از آن‌ها اعلام برائت كنند.»

وی گفت: «‌بیست سال است كه هیچ زایش نظری در آنها شكل نگرفته است و در ما شاهد حركت رو به جلویی نبودیم و آنها هم‌اکنون نمی‌توانند به نیازهای بشر پاسخ دهند و هر تمدن و امپراتوری زمانی كه این نقطه می‌رسد، می‌خواهد ایده‌های خود را به زور به دنیا تحمیل كند كه این آغاز فروپاشی است، چرا كه جامعه‌ بشری زور را نمی‌پذیرد. آنها از لحاظ سیاسی در بن‌بست هستند و نمی‌توانند مسائلی چون عراق، لبنان،‌ فلسطین و افغانستان و … را حل كنند و اگر این مسائل حل شود، در برابر خواسته‌های آن‌ها حل می‌شود.»

وی گفت: «‌به لحاظ اقتصادی نیز موج برگشته است و كارهایی كه هم‌اکنون آنها می‌كنند، مسأله را حل نمی‌كند، چرا كه عمق مشكل پیچیده‌تر از آن است كه فكرش را می‌كنند.»

رئیس‌جمهور كشورمان با بیان اینكه دوران تك‌ صدایی در جهان به پایان رسیده است،‌ گفت: «‌آن‌ها نمی‌توانند دیگر یك صدا را به جهان تحمیل كنند و فریاد ملت‌ها در برابر آن‌ها بلند شده است.»
وی گفت: «‌آنها از نظر نظامی نیز در بن‌بست هستند و در واقع، پایه نظری و عملی این جریانات از دست رفته و نمی‌توانند ادامه بدهند.»
احمدی‌نژاد گفت: «‌نظام حاكم بر دنیا بر پایه یكسری تئوری‌ها و رفتارها شكل گرفته كه این تئوری‌ها و رفتارها در حال تغییر است و باید به دنبال مبانی جدیدی برای برقراری نظم جدید در عرصه بین‌المللی بود.»

وی همچنین در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود در پاسخ به این پرسش كه اهداف برنامه چهارم توسعه به چه میزان محقق شده است، گفت: «‌البته هنوز زمان اجرای برنامه تمام نشده است و نتایج امسال و همچنین سال آینده باید استخراج بشود. سه برنامه گذشته نیز به صورت صد در صد اجرا نشده و ‌٦٠ الی ‌٦٥ درصد اجرا شده است، ولی مطمئن باشید كه برنامه چهارم بالای ‌٨٠ الی ‌٨٥ درصد محقق می‌شود.»

احمدی‌نژاد همچنین اظهار داشت: «‌البته ممكن است در اجرای برنامه در برخی از بخش‌ها، ما جلوتر از برنامه باشیم و در برخی از بخش‌ها عقبتر، به خاطر شرایط و مشكلاتی كه وجود داشته است.»

رئیس‌جمهور كشورمان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه گفته می‌شود آمار و ارقامی كه در مورد پیشرفت كشور و اجرای برنامه ارایه می‌شود، آمار درستی نیست، گفت: «‌این سخنان بی‌انصافی است و این آمار و ارقام را همان دستگاه‌هایی می‌دهند كه در دولت‌های گذشته نیز آمار ارایه می‌كردند و بسیاری از افرادی كه در این دستگاه‌ها كار می‌كنند، همان افراد پیش هستند.»

وی با بیان این‌كه «این كار درستی نیست كه بگوییم آمار ارایه شده نادرست است»، ‌گفت: «‌كسانی كه این سخنان را می‌گویند، بر پایه كدام مبنا این سخنان را بیان می‌كنند و اظهار می‌دارند كه آمار و اعداد غلط است؟ ما متأسفانه این مسائل را در برخی از رسانه‌ها می‌بینیم و ما اگر بخواهیم این مسائل را بپذیریم، همه گذشته زیر سؤال می‌رود، چرا كه دولت‌های گذشته نیز توسط این نهادها و دستگاه‌ها آمار و ارقام خود را بیان می‌كردند.»

رئیس‌جمهور همچنان خبر داد كه دولت در حال طراحی نظام جامع آماری است و كار آن را آغاز كرده تا پراكندگی در زمینه‌ ارایه آمار از بین برود و یك مرجع این آمار را بدهد.

احمدی‌نژاد یك بار دیگر از كار كسانی كه آمار را زیر سؤال می‌برند و می‌گویند آمار ارایه شده از سوی دولتمردان نادرست است، به عنوان بی‌انصافی یاد كرد.

رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‏های خود گفت: تمام کارها و مبادلات اقتصادی دولت دارای حساب و نطارت دقیق است و نه تنها یک میلیارد دلار ناپدید نشده، بلکه حتی یک دلار هم کسر نشده است.

رئیس‌جمهور با اشاره به برخی اظهار نظرها درباره واردات بدون مجوز بنزین گفت: وزارت نفت موظف است نیازهای داخلی سوخت را تأمین کند و همواره باید یک حد استراتژیکی از ذخیره داشته باشد.
آقای احمدی نژاد افزود: وزارت نفت لحظه‌ای و به طور مستمر خرید می‌کند و بنا بر قانون بودجه 87 نیز این خرید باید از محل سه هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده برای این منظور باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت میزان مصرف کشور را می‌داند و میزان واردات را نیز محاسبه می‌کند، گفت: گازوئیل و بنزین خریداری شده با متوسط قیمت سال حدود سه هزار میلیارد تومان می‌شود، اما وزارت نفت می‌گوید که بیش از این هزینه کرده است.
آقای احمدی نژاد افزود: دولت به وزارت نفت اعلام کرده است اسناد لازم درباره خرید بیش از سه هزار میلیارد تومان را ارایه کند و در صورتی که نیاز باشد لایحه به مجلس می‌فرستیم.

وی افزود: احساس می‌کنم که بعضی جوسازی ها البته نه در مجلس به خاطر این است که بیان کنند دولت قانون را اجرا نمی کند که این بی انصافی است و باید بگذارند تا دولت مدیریت کند.
رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش دیوان محاسبات تصریح کرد: در همین گزارش اگر اسناد دیده شود می‌بینند که تخلفی اتفاق نیفتاده است.

آقای احمدی نژاد اضافه کرد: سالانه ده ها میلیون عملیات مالی در کشور انجام می‌شود و در گزارش دیوان محاسبات آمده که حدود 2000 عملیات مالی سندش نیامده است که می‌آید.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: هر سال هم چنین مسائلی در بودجه بوده است، ولی قرائت نمی‌کردند. حال تصمیم گرفته‌اند که بخوانند، این حق مجلس است.

آقای احمدی نژاد گفت: برخی می‌خواهند فضایی درست کنند که دولت پاک نیست و این بی انصافی است، این دولت قانونگراترین دولت است.

وی ادامه داد: «‌البته ممكن است برخی از درآمدها محقق نشود كه سازوكار آن در بودجه پیش‌بینی شده و در بودجه‌های سال‌های گذشته نیز چنین چیزی بوده است. در بودجه امسال، تكالیفی از سوی مجلس به دولت در بودجه اضافه شد كه هزینه‌هایی نیز داشت و دولت با تدبیر و اصلاحیه‌ها آن را حل كرد و بدون اینكه متمم بودجه بدهد با جابجا كردن هزینه‌ها كارها را انجام داد.»

احمدی‌نژاد گفت: «‌من از رسانه‌ها درخواست می‌كنم كه عین بودجه را چاپ كنند. رقم 44 هزار میلیارد كسری بودجه از كجا آمده است؟ مركز پژوهش‌ها اگر فكر می‌كند چنین كسری بودجه‌ای هست، راهکار آن را نشان دهد.»

رئیس‌جمهور گفت: «‌البته كاهش قیمت جهانی نفت، شاید در بودجه ما اثر بگذارد، اما این تأثیر زیاد نیست. ذخایر ارزی ما همان گونه كه پیشتر گفتم، آنقدر هست كه اگر دو تا چهار سال دیگر هم قیمت نفت در همین حد بماند، بتوانیم با همین شتابی كه هم‌اكنون هست به سازندگی ادامه دهیم و اگر بخواهیم كمی از این شتاب بكاهیم، می‌توانیم پنج تا شش سال دیگر با همین بودجه نفت كار خود را انجام دهیم. ما در این زمینه تدابیری اندیشیده‌ایم و برخی هزینه‌ها را كنار گذاشته‌ایم كه تأثیر زیادی در هزینه‌های مردم نداشته است و منابع آن را به سمت سرمایه‌گذاری‌ها برده‌ایم.»

احمدی نژاد گفت: «‌ما مطلقا كسری بودجه نداشته‌ایم و با مجلس صحبت كرده‌ایم كه اگر در جایی احساس می‌كند درآمدی محقق نخواهد شد، به ما بگوید ما به جای آن منابع دیگری را معرفی كنیم.»

وی درباره افزایش منابع حاصل از درآمدهای مالیاتی گفت: «‌مقداری از این درآمدها طلب‌های پیشین ماست. حدود 3 هزار میلیارد تومان بدهی بانك مركزی به دولت است كه باید به دولت بپردازد و دو هزار و پانصد میلیارد تومان مالیات‌های حاصل از درآمد نفت است كه اینها باعث شده رقم درآمدهای مالیاتی افزایش پیدا كند. همان گونه كه می‌دانید، پیش‌بینی‌های دولت در درآمدهای نفتی امسال محقق شده است و حتی بیشتر از آن هم داشته‌ایم.»

وی در پاسخ به این پرسش كه بانك مركزی با توجه به این كه یك نهاد دولتی است آیا نباید معاف از پرداخت مالیات باشد، گفت: «‌شركت‌های دولتی همه مالیات می‌دهند. بانك مركزی هم مانند آنهاست. البته پیش از این بین بانك مركزی و وزارت اقتصاد درباره رقم این مالیات اختلاف نظر بود كه در جلساتی كه با هم داشتند، این اختلافات كنار رفته و به تفاهم رسیدند.»

احمدی نژاد درباره شاخص‌های مثبت بودجه گفت: «‌در بودجه سال آینده همچون بودجه سه سال گذشته در راستای كاهش وابستگی به بودجه نفت حركت كرده‌ایم. به عبارتی، نسبت درآمدهای نفت به نسبت دیگر درآمدها كاهش یافته است. دولت از كاهش قیمت جهانی نفت در این بودجه به عنوان یك فرصت استفاده كرده است؛ در عین حالی كه فعالیت‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری‌های خود را همچنان توسعه داده است. یكی دیگر از شاخص‌های مثبت بودجه، اجرای قانون مدیریت خدمات كشوری به طور كامل البته در حدی كه بودجه اجازه بدهد، است. این لایحه در مورد بازنشستگان اجرا شده و احكام آن از فروردین سال بعد برای كارمندان صادر خواهد شد. پیش از این گفته می‌شد كه بودجه جاری كشور، ظرفیت چنین جهشی را در پرداخت به كارمندان ندارد، اما دولت به خود فشار آورده و تدابیری اندیشیده كه این مهم ارخ دهد و البته مجلس نیز كمك زیادی كرد و این كار بزرگی است.»

احمدی نژاد تأكید كرد: «‌یكی دیگر از شاخص‌های بودجه گام بلند در راستای شفاف سازی است كه این به نفع همه است. دولت در این بودجه سقف یارانه كالاهای اساسی را كاهش نداده است.»

احمدی نژاد درباره لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها نیز گفت: «‌طرح هدفمند كردن یارانه‌ها، یك تكلیف برای دولت بود كه رد پای آن در برنامه دوم توسعه دیده می‌شد. در برنامه سوم و چهارم نیز به صورت روشن و قطعی، تكلیف آن به عهده دولت گذاشته شده بود و برخی لوایح مانند نظام جامع خدمات كشوری نیز بر پایه آن شكل گرفت. دولت قوانین و مبانی لازم را برای اجرای طرح هدفمند كردن یارانه‌ها داشته است و سه سال است كه روی آن كار می‌كند، اما دوستان مجلس می‌خواستند كه لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس در این باره داده شود و دولت نیز پس از تلاش‌های فراوان لایحه‌ای تنظیم كرد و به مجلس داد كه مجلس نیز كلیات آن را تصویب كرد و یك كمیسیون ویژه هم برای بررسی آن تشكیل داد و جلسات زیادی نیز در این كمیسیون برگزار شده است. این لایحه بسیار مهم است، چرا كه ریل اقتصادی كشور را در راه درست خود قرار می‌دهد.»

وی گفت: «‌دولت در این لایحه، اصلاحات ساختاری را مد نظر دارد؛ اصلاحاتی كه دولت روی آن كار كارشناسی بسیاری انجام داده و تجربیات دیگر كشورها را نیز مد نظر داشته است. اگر این لایحه و اهداف آن كنار برود، آثار آن در بودجه سال آینده نیز كنار خواهد رفت كه دولت در نظر گرفته بود.»

احمدی نژاد گفت: «‌این لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها را دنبال می‌كند، نه حذف یارانه‌ها. زمانی برخی بر این باور بودند كه باید به مرور یارانه‌ها را حذف كرد، در حالی كه دولت چنین اعتقادی ندارد، بلكه به دنبال هدفمند كردن یارانه‌ها با اهداف معین است. لایحه چند بخش روشن دارد، یكی قیمت‌گذاری و اصلاح قیمت‌ها و تخصیص منابع حاصل از آن، به گونه‌ای كه هفت دهك از جامعه از یارانه‌های دولت به صورت مشخص استفاده می‌كنند و 60 درصد این منابع برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. 25 درصد نیز برای دولت و اجرای فعالیت‌های عمرانی و اصلاح پایه‌های تورم اختصاص می‌یابد. 15 درصد باقی مانده نیز برای كمك به تولید در نظر گرفته شده است.»

رئیس جمهور گفت: «‌با توجه به همراهی مجلس، امیدوارم این لایحه به زودی از مجلس بیرون بیاید تا ما بتوانیم آثار آن را نیز در بودجه ببینیم.»

احمدی‌نژاد درباره آثار لایحه هدفمند كردن یارانه‌ها بر قیمت‌ها گفت: «‌هر نوع هدفمند كردن یارانه‌ها بدون اصلاح قیمت‌ها ممكن نیست، البته دولت پیش‌بینی كرده است كه پیش از اجرای طرح، یارانه‌ها را در حساب مردم داشته باشد و اینها پیش‌بینی شده است و امیدوارم مجلس با شتاب خود این لایحه را تصویب كند. ما با اجرای این لایحه، شاهد تورم نخواهیم بود بلكه شاهد یك جهش خواهیم بود كه بلافاصله مستهلك می‌شود و بین دوازده تا هجده ماه این جهش به صفر خواهد رسید. همه اینها را محاسبه كرده‌ایم و آثار آن را در دهك‌های گوناگون دیده‌ایم و از علم روز تا جایی كه امكان داشت، استفاده كردیم و حتی در بعضی جاها از امروز جلوتر هم رفته‌ایم.»

احمدی نژاد گفت: «‌برخی درباره پرداخت نقدی ایراد می‌گیرند. من از این كار دفاع می‌كنم، ما باید اجازه دهیم كه مردم انتخاب كنند. وقتی غیر نقدی بشود، ساختارهای عریض و طویل می‌خواهد و اتلاف منابع ایجاد می‌شود و حتی ممكن است روابط ناسالم ایجاد شود و این خود یك ماجرا دارد. چرا ما می‌خواهیم نقش مردم را از مدیریت منابع حذف كنیم؟ با نقدی كردن یارانه‌ها حتی ممكن است سبد هزینه خانوار نیز تغییر كند. مثلا ما در حوزه اتلاف انرژی وضعیت خوبی نداریم و می‌توان این را به نوعی حل كرد.»

احمدی نژاد گفت: «‌برخی در این باره تعابیری به كار می‌برند كه من نمی‌خواهم آن را به كار ببرم. این غیر منصفانه است؛ اینها كسانی هستند كه خودشان زمانی برای پرداخت به مردم رقم می‌دادند. این پول‌ها مال خود مردم است و ما می‌خواهیم آنها را به خود مردم بدهیم.»

احمدی نژاد در پاسخ به این پرسش كه برخی می‌گویند میزان یارانه‌ای كه شما می‌خواهید نقدی به مردم بدهید، با میزان هزینه‌ای كه ناشی از اصلاح قیمت‌هاست، تناسب ندارد، گفت: «‌اگر دولت این یارانه‌ها را به طور یكنواخت در بین مردم توزیع می‌كرد، این حرف درست بود، اما هم‌اكنون 70 درصد یارانه‌ها توسط سه دهك برخوردار مصرف می‌شود. ما در این لایحه منحنی توزیع هزینه‌ها را تا هفت دهك با شیب ملایم داریم كه در سدهك بعد این شیب تند می‌شود چهار دهك حداقل با اجرای این لایحه قدرت خریدش بالا می‌رود. برای سه دهك نیز هزینه‌های اضافی را جبران می‌كنیم و 3 دهك باقیمانده از میزان پس‌انداز آنها كم می‌شود البته در آینده برای آنها نیز فكرهایی كرده‌ایم.»

احمدی نژاد با انتقاد از وضعیت کنونی اختصاص یارانه‌ها گفت: «‌ما هم‌اكنون به نان چهار هزار میلیارد تومان یارانه می‌دهیم كه هزار و دویست میلیارد تومان آن هدر می‌رود و از دو هزار و هفتصد میلیارد تومان دیگر نیز مقداری به هدف نمی‌خورد به عبارتی نصف این یارانه هدر می‌رود كسانی كه به لایحه انتقاد می‌كنند بگویند چه پیشنهادی دارند؟ آیا یارانه را حذف كنیم یا هدفمند كنیم؟ اگر به عهده مردم بگذاریم كه خودشان انتخاب كنند كه نان بخرند یا چیز دیگر یخچال بخرند و یا تلویزیون یا سرمایه‌گذاری كنند بد است؟»

وی افزود: «‌كسانی بودند كه در انتخابات شعارهایی می‌دادند یا كسانی هستند كه همینها را برای ما نوشتند و ما را مكلف به اجرا كردند و اكنون این حرف‌ها را می‌زنند.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates