صدور ویزای احمدی نژاد برای سفر به سازمان ملل
بیبیسی: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرده آقای احمدی نژاد در شورای امنیت از تغییر مواضع کشورش خبر بدهد
آمریکا ویزای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، را صادر کرده تا وی بتواند در جلسه رای گیری شورای امنیت برای صدور قطعنامه تازه علیه برنامه هسته ای این کشور شرکت کند.
مقام های جمهوری اسلامی هفته گذشته از تمایل آقای احمدی نژاد برای سفر به نیویورک خبر داده و گفته بودند رئیس جمهور ایران برای ‘دفاع از حق هسته ای’ مردم کشورش عزم سفر به سازمان ملل متحد کرده است.
روز دوشنبه نوزدهم مارس (بیست و هشتم اسفند ماه) شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفته “درخواست ها [برای ویزا] دریافت شده و کار آنها انجام شده است.” به گزارش رویترز خبرنگاری از آقای مک کورمک پرسیده که آیا این به معنای موافقت با صدور ویزاست که وی در پاسخ گفته “بله.”
پیشتر سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت گفته بود هیچ مخالفتی با حضور رئیس جمهور ایران در جلسه این شورا نشده و مقام های آمریکایی نیز گفته بودند روند صدور ویزا را تسریع می کنند تا آقای احمدی نژاد بتواند در جلسه شرکت کند.
عجیب است که یک رییس جمهور که به نقل از وی گزارش شده که مصوبات شورای امنیت را پاره می کند و برای اقدامات شورای امنیت احترامی قایل نیست، علاقمند باشد که در جلسه شورا سخنرانی کند
الهاندرو وولف، سرپرست موقت هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل
این در حالی است که اعلام آمادگی آقای احمدی نژاد برای شرکت در جلسه شورای امنیت واکنش های متفاوتی را در داخل و خارج این کشور برانگیخت.
الهاندرو وولف، سرپرست موقت هیات نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل، گفت: “عجیب است که یک رییس جمهور که به نقل از وی گزارش شده که مصوبات شورای امنیت را پاره می کند و برای اقدامات شورای امنیت احترامی قایل نیست، علاقمند باشد که در جلسه شورا سخنرانی کند.”
در ایران نیز تصمیم آقای احمدی نژاد با انتقاد یک عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس این کشور همراه شد که مقام رئیس جمهور را متناسب با شرکت در جلسه ای در حد نمایندگان ندانست و گفت این حرکت می تواند به موضع ضعف تعبیر شود.
قرار است در هفته جاری شش کشور موسوم به گروه ۵+۱ (متشکل از آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه همراه با آلمان) پیش نویس قطعنامه تازه علیه ایران را به رای بگذارند که در آن از این کشور خواسته شده که بدون تعلل بیشتر به خواست های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اعتماد سازی در مورد صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای خود عمل کند.
منابع ایرانی در مورد مطالبی که ممکن است آقای احمدی نژاد در شورای امنیت مطرح کند اظهار نظری نکرده اند اما به گفته برخی ناظران، انتظار می رود وی علاوه بر طرح مواضع خود در این سخنرانی، انتقاداتی را نیز متوجه ساختار شورای امنیت از جمله حق وتو اعضای دایم کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.