04.03.2009

عربستان خواستار استراتژی مشترک اعراب در قبال ایران

بی‌بی‌سی: وزیر خارجه عربستان سعودی روز سه شنبه خواستار یک استراتژی مشترک از سوی اعراب برای رسیدگی به آنچه “چالش ایران” خواند شده است.

سعود الفیصل که در نشست وزرای خارجه عرب در قاهره پایتخت عربستان صحبت می کرد گفت: “به منظور تقویت آشتی اعراب ما به بینشی مشترک برای مسائلی که به امنیت اعراب مربوط می شود و همچنین برای رسیدگی به چالش ایران نیاز داریم.”

وی از جمله به برنامه اتمی ایران اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس وی گفت که کشورهای غیرعرب نباید در عراق، لبنان و مناطق فلسطینی دخالت کنند؛ کلیه مناطقی که ایران متهم به حمایت از پیکارجویان در آنها شده است.

آقای الفیصل سال گذشته نیز در جریان مجمع عمومی سازمان ملل ایران را ترغیب کرده بود که برای پرهیز از “مناقشه های ویرانگر، رقابت های بی ثمر تسلیحاتی و خطرات جدی زیست محیطی” به تعهدات بین المللی خود در زمینه های اتمی پایبند باشد.

غرب نگران است ایران در پی دستیابی به ظرفیت ساخت سلاح اتمی است اما تهران اصرار دارد که برنامه اتمی اش صرفا صلح آمیز و برای تولید الکتریسیته است.

وزرای خارجه 22 کشور عضو اتحادیه عرب هم اکنون درحال ملاقات در مقر این گروه در قاهره برای بحث درباره چندین موضوع از جمله تحرکات آشتی جویانه جناح های رقیب فلسطینی هستند.

عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب پس از این نشست گفت که اعراب باید در جریان تحولات مربوط به ایران گذاشته شوند.

وی گفت: “من درخواست می کنم که هیچ (قدرت) خارجی بدون آنکه اعراب آگاهی داشته باشند و در این فرآیند نقشی داشته باشند، با ایران گفتگو نکند.”

اظهارات صریح وزیر خارجه عربستان در مورد ایران درحالی بیان می شود که روابط ایران و بحرین اخیراً در پی اظهارات علی اکبر ناطق نوری رئیس سابق مجلس متشنج شد و انتقادات صریح بسیاری از کشورهای عرب از ایران را به دنبال داشت.

بحرین از وزرای خارجه اتحادیه عرب خواسته بود که ایران را در دستور کار نشست قاهره قرار دهند.

تنش در روابط دو کشور پس از آن آغاز شد که در جریان جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران آقای ناطق نوری ضمن اشاره به سابقه تاریخی روابط کشورش با بحرین گفته بود این کشور بخشی از ایران بوده و به عنوان “استان چهاردهم کشور” محسوب می‌شده‌ و در مجلس شورای ملی هم نماینده داشته است.

در واکنش به این اظهارات، دولت بحرین با احضار سفیر ایران در منامه به گفته های آقای ناطق نوری اعتراض کرد و وزیر کشور بحرین این سخنان را غیرمسئولانه خواند و اعلام کرد احتمال دارد در ادامه مذاکرات با ایران برای خرید گاز، تجدید نظر کند.

شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس نیز که بحرین یکی از اعضای آن است در اجلاس اخیر خود خواستار عذرخواهی مقام های ایرانی به علت اظهارات آقای ناطق نوری شدند.

با این حال ایران برای رفع این تنش به سرعت دست به تلاشی دیپلماتیک زد و ضمن تاکید بر به رسمیت شناختن استقلال و حاکمیت ملی بحرین نمایندگانی را به آن کشور اعزام کرد و همچنین چند روز پیش میزبان وزیر خارجه آن کشور بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates