06.03.2009

آیا جمهوری اسلامی در نسل کشی دارفور سهیم است ؟

پریسان حال: ارتباطات نظامی ایران و سودان در زمان نسل کشی دارفور

موسسه تحقیقات و پژوهش‌های علمی-سیاسی ندا

با اوج‌گیری بحران دارفور در سودان و حمایت دولت عمر البشیر رئیس جمهوری سودان از شورشیان چاد سرانجام تأمین کنندگان سنتی تسلیحات ارتش ۱۲۰ هزار نفری خارطوم یعنی روسیه، چین و لیبی تصمیم توقف فروشهای نظامی خود به این کشور گرفتند. ولی ایران با استفاده از این فرصت به ملاقات با عمر البیشر شنافت تا با وی قرار دادی نظامی شامل فروش سلاح و آموزش نظامی منعقد سازد.
قراردادهای نظامی ایران و سودان در ۸ مارس توسط ژنرال مصطفی محمد نجار وزیر دفاع ایران و همتای سودانی وی ژنرال عبدالرحیم محمد حسین که تا یک ماه قبل خلبان هواپیمای جنگی بود، امضا رسید. سالها است تهران در حال بهبود روابط نظامی خود با خارطوم با نگاهی به منابع ژئوپلوتیکی سودان است این منابع عبارتند از: ساحل طولانی در دریای سرخ، وجود خطوط دریایی اصلی، سمت خلیج فارس، استقرار ملتی مسلمان در سودان در مقابل عربستان و به عنوان دروازه‌ای دیگر به سوی مصر، در اختیار داشتن ذخائر نفت و رود نیل سفید که منبع اصلی آب منطقه‌ای بزرگ در قاره آفریقا است. این جواهر استراتژیک یعنی سودان سرانجام به تله بنیادگرایی ایران افتاد.
منابع ایرانی دبکا مفاد قرارداد نظامی تهران خارطوم را این چنین فاش ساختند:
۱- تغییر تدریجی تسلیحات ارتش سودان از سلاحهای روسی و چینی به سلاحهای ساخت ایران
۲- تخفیف ۵۰ درصدی در فروش سلاحهای ایرانی به سودان
۳- ساخت صنعت نظامی سودان توسط ایران برای تولید تسلیحات ایرانی.
۴- تأسیس کمیسیون مشترک نظامی توسط ۲ کشور برای به صحنه عمل درآوردن هماهنگی دفاعی دوطرف به معنای حساب کردن هر طرف بر روی کمک طرف مقابل در صورت مواجهه با تهاجم خارجی.
۵- تبادل هیئت‌های نظامی بین نیروهای هوایی، دریایی و زرهی دو طرف.
۶- کمک ایران به سودان در طراحی و ساخت سیستمهای دفاعی برای محافظت از مناطق استراتژیک سودان نظیر میادین نفتی، بنادر و سدهای ساخته شده بر روی رود نیل.
۷- ارسال افرادی توسط ایران برای آموزش نیروهای سودانی حاضر در دارفور. گفتنی است ایران برای انجام این کار و به منظور به دست آوردن بهانه کافی برای حضور در دارفور چندین تأسیسات رفاهی در این منطقه تأسیس نموده است.

ایسنا:

سردار سرتیپ مصطفی محمد نجار در اولین دور مذاکرات با وزیر دفاع جمهوری عربی سودان روز شنبه از کشور سودان به عنوان دوست قدیمی که از جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی و دفاعی جمهوری اسلامی برخوردار است یاد کرد و افزود: موقعیت استراتژیک ایران در خاورمیانه و خلیج فارس و سودان در آفریقا و دریای سرخ، عامل بسیار تاثیر گذار در تحولات این دو منطقه به شمار می رود.
وزیر دفاع کشورمان با تاکید بر ضرورت گسترش و تعمیق روابط دفاعی ایران و سودان وحدت و همگرایی میان کشورهای اسلامی را زمینه ساز پیشرفت و توسعه جهان اسلام دانست.

ادامه مطلب را در وبلاگ پریشان حال بخوانید

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates