نابودي جنگل به اسم نجات کشاورزي ره آورد هفته منابع طبيعي
خُسن آقا: آخوندها تا سنگهای ایران را هم نفروشند و بالا نشکند دست از سر ایران برنخواهند داشت، جنگل که جای خود دارد. مال پرستی آخوند جماعت معروف خواص و عام است
روز: سهيل آصفي
So.asefi@gmail.com
در هفته اي که در ايران هفته “منابع طبيعي” نام گرفته است،نمايندگان مجلس طرحي پيشنهاد دادهاند که در صورت تصويب، واگذاري اراضي ملي و جنگلهاي شمال مجاز شمرده ميشود. بسياري از کارشناسان زيست محيطي اين اقدام را “حراج جنگل هاي کشور” خوانده و معتقدند که اين نوع واگذاريها جز نابودي منابع طبيعي ايران حاصلي در بر ندارد.
حفظ محيط زيست انساني
در حالي که درست ۵ سال پيش برنامهي جامع “صيانت از جنگلهاي شمال” به تصويب رسيد هم اکنون اين جنگلها طبق پيشنهاد برخي از نمايندگان مجلس اسلامي در معرض حراج قرار گرفتهاند. انتشار اخباري پيرامون حراج جنگلهاي ايران در رسانه هاي فارسي بار ديگر نگراني بيش از پيش فعاليت محيط زيست کشور را به همراه داشته است. آنها هشدار مي دهند که حراج جنگلها حيات گونههاي جانوري و گياهي ايران را با خطري جدي مواجه مي سازد.
همه ي اين اخبار در حالي منتشر مي شوند که بنا بر آمار موجود در سال هاي اخير، ايران در زمره کشورهاي تخريب کننده محيط زيست قرار گرفته و شاخص هاي زيست محيطي کشور نزول يافته است.در روزهاي گذشته و همزمان با روز درختکاري (15 اسفند) معصومه ابتکار رئيس کميته محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران به خبرگزاري دولتي ايسنا گفت موضوع محيط زيست از دستورکار بخش هاي اجرايي خارج شده و اين امر موجب تخريب بي رويه و آلودگي هاي زيست محيطي شده است که سرمايه هاي کشور را از بين مي برد.
در حالي که 12 ميليون هکتار جنگل در البرز مرکزي و چهار ميليون هکتار در زاگرس وجود دارند کارشناسان زيست محيطي در ايران از به نصف رسيدن مساحت جنگل هاي ايران در سي سال گذشته خبر مي دهند.
برخي کارشناسان يکي از دلايل اصلي تخريب جنگل ها را،چراي چهار ميليون دام در کشور و دفن زباله در جنگل ها مي دانند و مي گويند برخي جنگل نشين ها هنوز براي سوخت و انرژي از چوب استفاده مي کنند. شمار ديگري از کارشناسان هم داستان دنباله دار قاچاق چوب از جنگل هاي کشور را يکي از عوامل اصلي تخريب محيط زيست در ايران مي دانند. داستان قاچاق چوب از ايران که تا بحال بطور جسته گريخته در مطبوعات داخل کشور منعکس شده است که به گفته ي کارشناسان برخورد مراجع ذي ربط با اين معضل به دليل حضور برخي عوامل متنفذ شرکت کننده در اين قاچاق هنوز به جايي نرسيده است.
قانون صيانتاز جنگلها، واگذاري اراضي جنگلي ملي را ممنوع اعلام کرده است، اما در صورت تصويب طرح جديد مجلس اسلامي، صراحتا واگذاري جنگلهاي شمال تا يک هکتار و اراضي با ارتفاع ۲ هزار متر از سطح دريا حداکثر تا ۲ هکتار مجاز شمرده است؛ بسياري از کارشناسان اين طرح را مغاير قانون صيانت از جنگلها و اصل 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي که بر حفظ محيط زيست انساني تاکيد کرده است عنوان مي کنند.
در ماده ي 8 طرح پيشنهادي نمايندگان مجلس اسلامي که طرح “افزايش بهرهوري بخش کشاورزي” نام گرفته، واگذاري اراضي ملي و جنگلي و حتي ساخت ويلاي حداکثر ۲۵۰ متري نيز مجاز شمرده ميشود.اين روند که از سوي رسانه هاي مختلف “حراج اراضي جنگلي و ملي ايران” نام گرفته است به گفته ي کارشناسان زيست محيطي ضربه اي جدي بر پيکر کشاورزي ايران و تحقق اهداف چشمانداز ۲۰ سالهي کشور است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.