11.03.2009

اعلام نامزدي ميرحسين موسوي ، شوك انتخاباتي بود، سران هر دو جناح در نشست اضطراری

خبرآنلاین: احزاب و تشکل ها – اعلام کاندیداتوری میرحسین موسوی پیش از آنکه در میان اصولگرایان موج ایجاد کند اصلاح طلبها را به به جلسات اضطراری برد.

دستورکار جلسه عصر سه شنبه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی موضوع کاندیداتوری موسوی بود تا اینگونه اعضای شورای مرکزی این حزب هامی خاتمی با توجیه جلسه هیچ اظهارنظری نکنند.

روز گذشته و پیش از اعلام رسمی کاندیداتوری میرحسین موسوی واکنش اغلب چهره های اصلاح طلب حاکی از امیدی بود که به نیامدن موسوی بسته بودند. محمدعلی ابطحی با بیان اینکه هنوز آمدن موسوی مشخص نیست و باید اظهار نظر در این مورد پس از اعلام رسمی باشد پس از اعلام کاندیداتوری موسوی نیز پاسحگو نبود.

پاسخهای اعضای شورای مرکزی حزب مشارکت نیز حاکی سردرگمی است که اصلاح طلبان به آن دچار شده اند و باید چاره ای برای آن در روزهای آینده بجویند. تاکتیکی که گروههای اصلاح طلب باید در قبال آمدن موسوی اندیشیده شود اجماع تمامی گروههای و احزاب جبهه دوم خرداد که حمایت از خاتمی را در دستور کار دارند می طلبد؛ موضوعی احتمالا امکان ایجاد کدورتهایی را در میان گروههای اصلاح طلب فراهم خواهد کرد

کناره گیری خاتمی

نگرانی سران اصلاح طلب از جلسه دوشنبه شب سید محمد خاتمی در جمع مشاورانش آغاز شده بود. خاتمی دوشنبه شب در حلقه مشاوران خود مرکب از اعضای بنیاد باران، اعضای ستاد انتخاباتی اش، وزرا و برخی استانداران دولت خود، به بررسی فضای انتخاباتی کشور و وضعیت کاندیداهای اصلاح طلب پرداخت و اعلام کرد که در صورت آمدن موسوی کناره گیری خواهد کرد. در این جلسه احتمال کاندیداتوری میرحسین موسوی و اینکه تکلیف حضور خاتمی در این عرصه چه خواهد شد، یکی از موضوعات مطرح در این زمینه بود. یکی از مشاوران خاتمی در این باره به خبرآنلاین گفت: بر این اساس به بررسی پیامدهای حضور و یا انصراف هر یک از آقایان خاتمی و کروبی در صورت اعلام کاندیداتوری موسوی پرداختیم.

مشاوران خاتمی یک شب قبل از اعلام رسمی کاندیداتوری موسوی ضرورت آمدن یا نیامدن موسوی را بررسی کرده اند و اینکه با توجه به پایگاه اجتماعی و سطح آرای هر یک از این آقایان، آمدن یا نیامدن موسوی چه ضرورتی دارد. در این جلسه بررسی شد که اگر هر یک از کاندیداهای اصلاح طلب کناره گیری کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و چه تاثیری در فضای سیاسی کشور و اردوگاه اصلاح طلبان و اصولگرایان خواهد گذاشت؟

در این جلسه کناره گیری خاتمی به نفع موسوی، یکی از پیشنهادات مطرح شده بود اما ظاهرا به هیچ نتیجه ای نرسید. چون وقت جلسه به پایان رسید و تصمیم گیری راجع به مجموعه مطالب مطرح شده به جلسه دیگری که اواخر این هفته و در روز پنجشنبه برگزار می شود، موکول شد.

با اعلام رسمی کاندیداتوری موسوی شریعتی عضو شورای مرکزی حزب مشارکت درباره آمدن موسوی و اینکه خاتمی به نفع او کناره گیری می کند گفت: ما خودمان آقای خاتمی را آوردیم وخودمان هم ایشان را تا آخر در صحنه نگه می‌داریم. بنابراین اگر آقای میرحسین موسوی هم بیاید آقای خاتمی تا آخر خواهد ماند.

باید نسبت موسوی با دوم خرداد مشخص شود

لطف الله فروزنده قائم مقام جمعیت ایثارگران و از گروههای اصلی جبه اصولگرایان که طرحی برای انسجام این جبهه پیشنهاد کرده است نیز در گغت و گو با خبرآنلاین درباره اعلام کاندیداتوری میرحسین موسوی گفت:‌ اکنون ایشان باید به چند سوال به صورت روشن پاسخ دهند. اینکه به صورت مستقل خواهند بود یا در قالب جریان دوم خرداد می‌آید.

لطف‌الله فروزنده با طرح این پرسش که جریان دوم خرداد باید پاسخ دهد که با وجود آقای موسوی وضعیت آقای کروبی و خاتمی چه می‌شود ابراز داشت:‌ تا این دو مطلب مشخص نشود نمی‌توان تحلیل روشنی داشت که صحنه انتخابات به چه شکل خواهد شد. بنابراین فعلا بحث بیان اعلام آمادگی و سنجش فضای عمومی است تا جریان اصلاحات به وضعیت روشنی نرسند و نسبت آقای موسوی با آنها روشن نشود نمی‌توان پاسخ روشنی داد.

وی درباره چگونگی وضعیت اصلاح‌طلبان با اعلام کاندیداتوری میرحسین موسوی گفت: استباط بنده آن است که جریان افراطی دوم خرداد اصرار بر بودن آقای خاتمی دارند و به این سادگی نیست که بگوییم آنها کنار می‌آیند و کنار می‌روند طبیعتا نسبت آنها با آقای موسوی باید روشن شود.

وی گفت:‌ آمدن آقای میرحسین موسوی را تعبیر به چالش جدی در ارودگاه دوم خرداد می‌دانم و باید دید مدیریت آنها چه خروجی خواهد داشت و بعد آن را تحلیل کرد.

وی حمایت اصولگرایان از میرحسین موسوی را منوط به روشن شدن حامیان وی دانست و گفت:‌ باید دید آقای میرحسین موسوی کاندیدای جریان دوم خرداد است یا به صورت مستقل آمده است و آن زمان موضوع قابل بررسی است.

موسوی برنامه های خود برای اداره کشور را بیان کند

عضو فراکسیون اقلیت مجلس نیز در واکنش به علام رسمی کاندیداتوری میرحسین موسوی در انتخابات گفت: مشکل کار سیاسی و همچنین کار انتخاباتی در کشور ما این است که احزاب با اصول مشخص وجود ندارد و هر نامزد انتخاباتی که می خواهد وارد این عرصه شود با توجه به شناختی که مردم از او دارند و شناخت چهره و اصالت حضورش در عرصه های مختلف انقلاب وارد عرصه می شود و هیچ برنامه ای از قبل برای راائه به مردم وجود ندارد .

مسعود پزشکیان در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: در هر انتخابات و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری این شخصیت ها هستند که وارد عرصه انتخابات می شوند و جمعیتی را با خود همراه می کنند و اگر شخصیت ها نیایند، ‌گروهها نیز وجود ندارند در صورتیکه در تمام انتخاباتها این احزاب هستند که با ارائه برنامه کاری نامزد مورد نظر خود به جمع آوری اراء برای او می پردازند.

وی تصریح کرد: اگر احزاب بودند و با برنامه پیش می رفتند دیگر نیازی نبود که شخصیت ها خود وارد عرصه انتخابات شوند و تعدد کاندیداها در هر جناح را به وجود بیاورند.

پزشکیان خاطر نشان کرد :در هر صورت باید دید پشتوانه فکری و کاری آقای میر حسین موسوی چه نیروهایی هستند و چگونه برای اداره کشور بر نامه ریزی می کنند.

وی افزود: آقای موسوی باید برای پا گذاشتن به میدان رقابت های انتخاباتی ضمن بیان اعلام آمادگی خود به بیان اقداماتی که قرار است انجام دهد نیز می پرداخت زیرا هیچ کدام از نیروهای دو جناح نمی دانند که برنامه آقای موسوی برای ادراه کشور چه بوده و اصلا تیم کاری ایشان را چه کسانی تشکیل می دهند .

نماینده مردم تبریز در خانه ملت با بیان اینکه تصور نیم کنم آقای خاتمی و موسوی با هم وارد عرصه انتخابات شوند ،‌گفت : نمی دانم چه میزان از اظهار نظرها در مورد حضور آقای خاتمی و موسوی با هم در انتخابات جدی است و چه میزان مربوط به شایعات است اما با اعلام آمادگی که هر دوی این عزیزان به طور رسمی کرده اند ،‌به نظر می رسد که هر دو نفر تا آخرین روزها در این صحنه باقی خواهند ماند مگر اینکه یکی بتواند دیگری را قانع کند که وارد این عرصه نشود .

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates