تصویب قطعنامه تا شنبه: تلاش جهانسوم در شورایامنیت ناکام ماند
آفتاب: از نیویورک خبر میرسد که دیپلماتهای کشورهای گروه 1+5 تلاش گستردهای را آغاز کردهاند تا با جلب موافقت اعضای غیر دائم شورای امنیت نسبت به پیش نویس پیشنهادیشان، راه را برای صدور قطعنامه دیگری هموار کنند که فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک بر تهران را به خاطر ادامه غنیسازی اورانیوم افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس «ژان مارک دلاسابیه» نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل ظهر پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «اکثریت قاطع کشورهای عضو شورا حمایت خود را از پیش نویس پیشنهادی 1+ 5 ابراز داشته و من فکر میکنم اکنون در موقعیتی قرار داریم که میتوانیم با جلب نظر سایر اعضاء و تغییر برخی جزئیات، قطعنامه دیگری را بدون حتی یک مخالف درباره برنامه هستهای ایران به تصویب برسانیم».
این اظهارنظر یک روز پس از آن بیان شد که منابع خبری اعلام کردند برخی اعضای غیردائم شورای امنیت در اقدامی کم سابقه خواهان ایجاد تغییراتی در پیش نویس ارائه شده از سوی گروه 1+5 برای اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه تهران شدهاند. جلب نظر هر 15 عضو شورا برای دادن رای مثبت به قطعنامه از نظر آمریکا و متجدان اروپایی اش یسیار مهم است زیرا به گمان آنان اعتبار قطعنامه و ضمانت اجرائی آن را افزایش می دهد.
چانهزنی جهان سوم به نفع ایران [کلیک کنید]
تحرک جدید سوئیس در بحران اتمی ایران [کلیک کنید]
قطعنامه جدید از ایران چه میخواهد؟ [کلیک کنید]
در ادامه گزارش AP آمده است که هیاتهای نمایندگی ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا تلاش زیادی به خرج میدهند که رای گیری درباره قطعنامه حداکثر تا روز شنبه انجام شود ولی با توجه به موضع مخالف آفریقای جنوبی (رئیس دوره ای شورا) نسبت به پیش نویس پیشنهادی آنان احتمالا رای گیری به اواسط هفته آینده موکول خواهد شد.
سفیر آفریقای جنوبی در سازمان ملل روز سهشنبه به خبرنگاران گفته بود که کشورش خواستار تغییرات اساسی در پیش نویس پیشنهادی 1+5 است، از جمله اینکه ممنوعیت صادرات و واردات اسلحه از سوی ایران لغو شده و ضرب الاجل قطعنامه نیز به 90 روز افزایش یابد.
در همین ارتباط قطر و انذونزی دیگر اعضای غیردائم شورا نیز خواستار گنجاندن یک بند جدید در پیش نویس پیشنهادی اعضای دائم هستند که به طور غیرالزام آور خواستار عاری سازی منطقه خاورمیانه از تسلیحات هسته ای میشود. به گفته منابع خبری، اندونزی و قطر خواستار افزایش ضرب الاجل قطعنامه از 60 روز به 90 روز و نیز حاکم ساختن فرمول «تایم اوت» بر این ضرب الاجل شده اند تا هرزمان که تهران اقدام به تعلیق غنی سازی اورانیوم نمود اجرای تحریم ها متوقف شود.
آلخاندرو ولف نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل مخالفت کشورش را با این موضوع ابراز داشته است ولی ویتالی چورکین نماینده روسیه گفته است که کشورش به منظور افزایش تعداد آرای موافق قطعنامه با این پیشنهاد برخوردی مثبت خواهد داشت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.