مخالفت ترکیه با نامزدی نخستوزیر دانمارک برای دبیرکلی ناتو
خُسن آقا: چگونه اسلام به صورت خزنده در اروپا نفوذ میکند. هشدارهای من از این جهت بوده. اسلام دارد بصورت مخفیانه و موزیانه در اروپا رخنه و نفوذ می کند.
دویچه وله: نخستوزیر دانمارکچه کسی به عنوان دبیرکل ناتو جانشین پاپ دی هوپ سخفر خواهد شد؟ نامزد مطلوب اروپا و ایالات متحده آمریکا برای این پست “آندرس فوگ راسموسن” نخستوزیر دانمارک است، اما ترکیه به عنوان عضو ناتو با نامزدی راسموسن مخالف است.
عبدالله گل رئیسجمهور ترکیه دو روز پیش در بروکسل این نگرانی را که ترکیه با نامزدی راسموسن برای دبیرکلی ناتو مخالفت خواهد کرد، بیمورد دانست، اما اظهارات روز شنبه ۲۸ مارس رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه نشان داد که نگرانیها چندان بیجا نبوده است. اردوغان در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت، کشورش در مورد گزینش نخستوزیر سابق دانمارک به دبیرکلی ناتو مشکل دارد.
اردوغان افزود، راسموسن، نخستوزیر دانمارک به وی تلفن کرده و او در این گفتوگوی تلفنی نگرانی ترکیه را به اطلاع راسموسن رسانده است. مسئلهی اصلی در این درباره به گفتهی اردوغان، رفتار راسموسن در جریان انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در پائیز ۲۰۰۵ در یک روزنامهی دانمارکی است. در آن هنگام راسموسن، نخستوزیر وقت دانمارک از انتشار این کاریکاتورها به نام آزادی بیان دفاع کرد. در حالی که این کاریکاتورها در میان بخش عمدهی مسلمانان جهان، از جمله در ترکیه، به عنوان توهین علیه اسلام تلقی شد.
اردوغان در گفتوگوی تلویزیونی خود گفت: «ما تنها کشور مسلمان عضو پیمان ناتو هستیم. رفتار راسموسن در مناقشهی انتشار کاریکاتورها کاملا روشن است. حال تقریبا همهی کشورهای اسلامی از ما خواستهاند که به کاندیداتوری راسموسن نه بگوییم.»
مشکل تلویزیون روژ
علاوه براین نخستوزیر ترکیه یادآور شد که دولت دانمارک این درخواست ترکیه را نیز نادیده گرفته که از کپنهاک خواسته بود تلویزیون روژ را تعطیل کند. اردوغان افزود، ترکیه چهار سال است که چنین درخواستی از دانمارک دارد اما آنها در این باره اقدامی نکردهاند.
کانال تلویزیونی روژ به حزب کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک) نزدیک است که از دانمارک و از طریق ماهواره پخش میشود. پ.ک.ک از سوی بسیاری از کشورهای اروپایی به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.
بنا به گزارش روزنامههای ترکیه، برای پست دبیرکلی ناتو آنکارا از نامزدی رادک سیکورسکی، وزیر خارجهی سابق لهستان پشتیبانی میکند. علی باباجان، وزیر خارجهی ترکیه این تمایل آنکارا را به اطلاع اعضای ناتو رسانده است.
با وجود مخالفت ترکیه، راسموسن ۵۶ ساله پرشانسترین نامزد دبیرکلی ناتو به شمار میرود. ایالات متحدهی آمریکا و سه کشور بزرگ اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه از نامزدی وی حمایت میکنند. رادک سیکورسکی، وزیر خارجهی سابق لهستان از حمایت چندانی در میان اعضای ناتو برخوردار نیست.
انتخاب دبیرکل جدید ناتو برای اجلاس این سازمان به مناسبت شستمین سال بنیانگذاری سازمان پیمان آنتلانتیک شمالی (ناتو) پیشبینی شده است. این نشست در اوایل آوریل در بادن بادن و اشتراسبورگ برگزار خواهد شد. مدت دبیرکلی پاپ دی هوپ شیفر اواخر بهار پایان مییابد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.