مهندس موسوی : یک لیست به مجلس وملت داده شودکه حدود270میلیارددلار پول نفت کجا هزینه شده است؟
پیک ایران: قلم : مهندس موسوی با تبریک به مناسبت سال نو و عرض خیر مقدم در جمع مسوولان استانی ستادهای انتخاباتیاش گفت:
اگر ما در کشور عادت و رویهای ایجاد کنیم که ارکان نظام و آنچه که طراحی کردیم، نفی شود و عادت کنیم قوانین و مقرراتی برای ما مصوب شود و ما آنها را دور بزنیم و چون با سلیقه ما سازگار نیست، رعایت نکنیم و این کار 5 یا 10 سال ادامه پیدا کند، معلوم نیست که در این مدت چه چیزی برای نظام باقی میماند. در شرایطی که قانون، مجلس و مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام بیاعتبار میشود و این رویه و عادت شود، همه چیز برای چنین کشوری امکانپذیر است و هر نوع اتفاقی را میتوان پیشبینی کرد.
نخستوزیر دوران دفاع مقدس افزود: در ارائه بودجه، در مورد پاسخگویی به گزارشات دیوان محاسبات، مصوبات مجمع تشخیص مصلت نظام و در رابطه با نوع برخورد ما با اسناد فرا دستی مثل سند چشم انداز 20 ساله یا برنامه 4 ساله و… مواردی را مییابیم که در آنها به طور روشن از الزامات این نوع اسناد و قوانین سرباز زدیم.
موسوی ادامه داد: دیوان محاسبات به عنوان مهمترین دستگاه ناظر به بودجه کشور گزارش میدهد و بحث چند هزار تخلف که در بخشی از آنها فراتر رفتن از قوانین و عدم واریزی یک میلیارد و 150 میلیون دلار به خزانه کشور وجود دارد، مطرح میشود. اگر دقت کنیم میبینیم که مهمترین وظایف مجلس تصویب بودجه و نظارت بر نحوه اجراست. مجلس از طریق بودجه، دولت را کنترل میکند و سیاستهایش را اعمال میکند. برای درست اجرا شدن این بودجه دستگاه عریض و طویلی مطابق قانون داریم که در مجلس عمل میکند که شاید مهمترین دستگاه نظارتی کشور باشد. گزارشی میدهد که رسمی هم هست، در این موارد اگر ما موضوع را هم قبول نداشته باشیم، باید دلایل و اسناد و مدارک روشنی را ارائه دهیم که به طور مشخص در کدام مورد دیوان محاسبات اشتباه کرده است؛ ولی میبینیم دوباره ادعا میشود چنین چیزی نبوده است و دیوان محاسبات کشور به طور علنی در سطح عموم مطرح میکند که دولت این میزان تخلف را داشته است و حتی حاضریم در صدا و سیما هم مناظره کنیم.
موسوی گفت: نمیخواهم در مورد این که این پول کجا هزینه شده است، بگویم که خدای نکرده در جیب کسی رفته است. گرچه این مساله را برای عموم مردم نمیشود، توضیح داد و بنده فکر نمیکنم خدای نکرده سوءاستفادهای شده باشد اما بالاخره تخلفی در این جا اتفاق افتاده است. خود این مساله در سطح عموم مطرح میشود و غیر از مضمون این مساله که اشاره کردم، ظاهر قضیه این است که بالاخره مجلس الزامی کرده است که اجرا نمیشود و پاسخ درست داده نمیشود. فرض کنید این مساله 10، 20 یا 30 مرتبه تکرار شود و تخلف از قانون یک رویه شود. فکر نمیکنید در آن شرایط همه چیز امکانپذیر است که رخ دهد؟
یک لیست به مجلس وملت داده شودکه حدود270میلیارددلار پول نفت کجا هزینه شده است؟
موسوی همچنین به مساله سیاستها نیز اشاره کرد و افزود: راجع به این مساله بحث و گفتوگوی زیاد وجود دارد که قابل تامل هم هست. بعد از این که ستادها در استانها فعال میشوند با این مساله رو به رو خواهند شد و باید پاسخی برای مردم داشته باشیم. از جمله آنها این است که ظرف این 4 – 3 سال اخیر ما به اندازه یک سوم کل درآمد نفتی کشور در عرض 30 سال درآمد داشتیم و این سوال هنوز برای ما باقی مانده است که این پول کجا خرج شده است؟ نمیخواهم وارد این بحث شوم که پول خوب یا بد خرج شده است. فقط میخواهیم یک لیست و سندی به مجلس و ملت داده شود که ما حدود 270 میلیارد دلار پول نفت را کجا هزینه کردیم و صرف چه کردیم؟
پنهانکاری در مقابل مردم یکی از مشکلاتمان است
صرف گفتن اینکه برای دولتهای بعدی هم ذخیره ارزی داریم،قانعکننده نیست
اطلاع از نحوه صرف ذخایر ارزی حق مردم است
وی گفت: میخواهم اشاره دیگری کنم؛ یکی از مشکلات دیگرمان، این است که بر خلاف عهدی که با مردم داشتیم که همه چیزمان در مقابل مردم شفاف و روشن باشد، دائم به سمت پنهان کاری بیشتر در مقابل مردم پیش میرویم. نمونهاش هم همین مسایل است که عرض کردم. آنها که فرنگ نشستهاند و محاسبات دقیقی دارند، یقینا میتوانند محاسبه کنند که ما چقدر ذخیره ارزی داریم یا نداریم ولی کارشناسان مسوول و دلسوز کشور و نمایندگان کشور و مردم ما به دلیل اینکه اطلاعات پنهانی و سری است، اطلاعی از آن ندارند. فقط صرف گفتن این که برای چند دوره دولتهای بعدی هم ذخیره ارزی داریم که نمیتواند قانعکننده باشد زیرا بر اساس آگاهی و واقعبینی، ملت میتواند راه خود را انتخاب کند. به فرض که ما اشتباه کرده و ذخایر ارزی را جای خوبی هم صرف نکرده باشیم و ریخت و پاش هم کرده باشیم و از بین رفته باشد، حق مردم این است که از آن اطلاع داشته باشند. باید بدانیم مردم با حکومت و نظام دشمن نیستند ولی طالب صداقت و شفافیت هستند.
مهندس موسوی ادامه داد: وقتی اطلاعات غیرشفاف یا غلط میدهیم و به طور اجمالی میگوییم که برای چند دوره دیگر ذخایر ارزی داریم نه ملت می تواند جهتگیری درستی در مورد رویدادهای آتی داشته باشد و نه کارشناسان میتوانند در این زمینه کار کنند. شبیه این مسایل را زیاد داریم. رهبر گرامی انقلاب اعلام کردند که امسال سال اصلاح الگوی مصرف است؛ در این رابطه بحث و گفتوگوهای زیادی صورت خواهد گرفت و یکی از مهمترین شعارهایی است که در سالهای اخیر داده شده و واقعا دقت در آن میتواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.