11.04.2009

هشدار سپاه: فضای اینترنتی ایران بدون نظارت نیست

بی‌بی‌سی: یک مقام مسئول در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفته است که این نیرو با هرگونه فعالیت اینترنتی “ضد دین، ضد فرهنگ و براندازانه” به شدت برخورد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، “یک مسئول مرکز جرایم سازمان یافته سایبری سپاه پاسداران” روز جمعه ۲۱ فروردین (۱۰ آوریل) در یک گفتگوی اختصاصی گفته است: “هر شخص حقیقی یا حقوقی به هر طریق نرم و در فضای مجازی اقدام به گسترش عملیات ضد دین، ضد فرهنگ و براندازانه کند، این نیرو لحظه ای از او غافل نخواهد بود و به شدت در هم کوبیده خواهد شد”.

این مقام مسئول که در گزارش ایرنا به نام “سلوکی” معرفی شده، گفته است که “اشخاص، گروه ها و کشورهای مختلف” نباید تصور کنند که نظارتی بر فضای اینترنتی ایران اعمال نمی شود.

سپاه پاسداران روز ۲۸ اسفند سال گذشته با صدور اطلاعیه ای از “انهدام تعدادی از شبکه های سازمان یافته ضد دین، امنیت، فرهنگ و عفت عمومی” خبر داده بود که “به زبان فارسی در اینترنت” فعالیت می کردند.

مرکز جرایم سازمان یافته سایبری سپاه پاسداران پس از آن با پخش بخش هایی از اعترافات بازداشت شدگان این پرونده در تلویزیون ایران و همچنین انتشار اطلاعیه هایی، به تدریج به معرفی محدود این بازداشت شدگان پرداخت.

نام بازداشت شدگان و تصویر کامل آنها تاکنون منتشر نشده، اما اعلام شده است که عده ای از آنها ساکن کشورهای کانادا، آمریکا، هند و امارات متحده عربی و عده ای دیگر ساکن شهرهای تهران، شیراز، مشهد، گرگان، کرج، شاهرود و یزد در داخل ایران بوده اند.

به گزارش سپاه پاسداران، این بازداشت شدگانی بین ۲۰ تا ۵۴ سال سن دارند و عده ای از آنها دانش آموز یا دانشجو معرفی شده اند.

نام کوچک و تصویر غیر قابل شناسایی شش زن و دختر نیز در میان معرفی شدگان دیده می شود.

“سلوکی” به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته که دستگیری این افراد و “انهدام” سایت های اینترنتی مربوط به آنها نتیجه یک “کار شبانه روزی ده ماهه” بوده است.

یکی از بازداشت شدگان در بخشی از اعترافاتش که از تلویزیون ایران پخش شد، گفت: “اگر احتمال می دادم که شناسایی شده ام، هرگز از دوبی به کشور وارد نمی شدم”.

مقامات ایران در سال های اخیر همواره نسبت به روند رو به رشد انتشار مطالب و تصاویر “غیر اخلاقی”، “ضد دینی” و “ضد امنیتی” به زبان فارسی در اینترنت هشدار داده اند و کوشیده اند با مسدود کردن تعداد زیادی از سایت های اینترنتی، دسترسی کاربران را به این گونه مطالب محدود کنند.

منتقدان سیاست “فیلترینگ” در ایران می گویند که مقامات در کنار برخورد با سایت های “غیر اخلاقی” یا “ضد دینی”، جلوی انتشار انتقادات سیاسی و اجتماعی منتقدان خود را هم می گیرند.

سعید مرتضوی، دادستان عمومی و انقلاب تهران آذرماه سال ۱۳۷۸ از تشکیل دادسرای ویژه جرایم اینترنتی در تهران خبر داده و گفته بود این اقدام “فضای اینترنت را برای فعالیت سایت های ضد دینی و غیر اخلاقی ناامن خواهد کرد”.

در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز بخشی به نام “اداره کل مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای” فعالیت می کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates