پاسخ جنتي به نامه کروبي: مراقب گفتار خود باشيد
انتخاب :” رجوع به متن سخنان دبير محترم شوراي نگهبان ـ كه متاسفانه از سوي برخي نشريات به صورت ناقص مورد استفاده قرارگرفته ـ بيان خدمات دولتهاي پس از انقلاب كه همه در راستاي تحقق اهداف انقلاب اسلامي تلاش كردهاند را نميتوان به منزله جانبداري از «فرد خاص» يا «نامزدي خاص» تلقي كرد.”
خبرگزاری انتخاب: در پي آنچه “فضاسازيهاي رسانهاي پيرامون انتخابات” خوانده شده و در واكنش به نامه حجت الاسلام مهدي كروبي خطاب به شوراي نگهبان، ادارهكل روابطعمومي شوراي نگهبان اطلاعيهاي منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري انتخاب: در اين نامه بدون اشاره به نام مهدي كروبي آمده است: از همه نامزدهاي انتخاباتي و احزاب، گروهها و رسانههاي هوادار آنان انتظار ميرود مراقب گفتار و نوشتار خود باشند تا خداي ناكرده موضعگيري آنان موجب سوءاستفاده دشمنان انقلاب در جهت تخريب نهاد مقدس شوراي نگهبان و شخصيتهاي انقلابي قرار نگيرد
متن اين اطلاعيه به شرح زير است:
«بسمه تعالي
با توجه به نزديك شدن به ايام انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، برخي از گروههاي سياسي، رسانهها، كانديداهاي احتمالي و هواداران آنها از روي ناآگاهي و يا با هدف تلاش براي جلب توجه افكار عمومي، مواضعي را له يا عليه برخي نهادها و اركان نظام اتخاذ ميكنند كه نتيجهاي جز به طمع انداختن دشمنان و بدخواهان انقلاب و مردم را به دنبال نخواهد داشت.
متاسفانه در روزهاي اخير به بهانه سخنان اخير آيتالله جنتي، دبير محترم شوراي نگهبان در جمع مردم در حوزه علميه بوشهر، مجددا مطالبي پيرامون انتخابات از سوي برخي افراد مطرح شده است كه ذكر توضيحات زير ضروري بهنظر ميرسد:
الف) با توجه به نزديك شدن به ايام انتخابات، سخن گفتن با هدف تلاش براي جلب توجه افكار عمومي نبايد موجبات تخريب برخي نهادها و اركان نظام را فراهم كند و دشمنان و بدخواهان انقلاب و مردم مسلمان كشورمان را به طمع وادارد.
ب) همانگونه كه رهبري در سخنان نوروزي خويش در اجتماع بزرگ زائران و مجاوران حضرت عليبنموسيالرضا (ع) فرمودند، حمايت از خدمتگذاران در كشور وظيفهاي همگاني بوده و مربوط به اعلام موضع انتخاباتي نيست.
ايشان ميفرمايند: «من ميگويم بايد منصف باشيم. رفتارها را نگاه كنيم؛ اين ربطي به انتخابات ندارد، بحث انصاف و بيانصافي است. حمايت كردن از خدمتگزاران در كشور، وظيفهاي است كه هم من دارم، هم همه دارند؛ اين مربوط به اعلام موضع انتخاباتي نيست. بنده از هر حركت خوبي، از هر اقدام خوبي، از هر پيشرفتي، از هر خدمتي به مردم، از هر دلجويياي از محرومين، از هر ايستادگياي در مقابل ظلم و استكبار استقبال ميكنم و از آن كسي كه اين كار را كرده است، تشكر و سپاسگزاري ميكنم.»
ج) با رجوع به متن سخنان آيتالله جنتي، دبير محترم شوراي نگهبان ـ كه متاسفانه از سوي برخي نشريات به صورت ناقص مورد استفاده قرارگرفته ـ بيان خدمات دولتهاي پس از انقلاب كه همه در راستاي تحقق اهداف انقلاب اسلامي تلاش كردهاند را نميتوان به منزله جانبداري از «فرد خاص» يا «نامزدي خاص» تلقي كرد.
وي بيان كرده است: « … دو سه سال اخير يك وضع جديدي پيش آمد كه سابقه نداشت و آن، رسيدگي فوقالعاده و بيش از پيش به مردم؛ سرزدن به شهرستانها و احترام قائل شدن براي مردم محروم و قشر مستضعف؛ و همانهايي كه انقلاب را آنها با رهبري امام (ره) به وجود آوردند و حمايت كردند و دفاع كردند؛ همان قشر فراموش شده تاريخ، و همانهايي كه امام بزرگوار ميفرمودند؛ اين انقلاب مال مستضعفين است. انقلاب پابرهنههاست. در اين دو سه سال اخير به اينها بهاي بيشتري داده شد و اينها فهميدند كه مورد عنايت مسوولان نظام هستند و نظام براي اينها ارزش قائل است و به مشكلات اينها ميپردازد و تا جايي كه ميتواند مشكلاتشان را حل ميكند. و يك دولت پركار و پرتلاشي كه ما سابقه اينجوري نداشتهايم به وجود آمد كه زبانزد خاص و عام شد. تلاش و كوشش در حد اعلا…، مبارزه با فساد در حد توان و در حد قدرت. مساله اجراي عدالت، هم در شعار و هم در عمل، تحقق پيدا كرد در حد امكانات و اجمالا يك وضع جديدي به وجود آمده. اين حالت اگر تداوم پيدا بكند ميتواند واقعاً نظام را به آن هدف اصلي خودش نزديك بكند.»
د) آيتالله جنتي بلافاصله پس از اين جملات تصريح كرده است كه «در اين سي سال» دولتها زحمت زيادي كشيدهاند و بايد در آينده بيش از گذشته تلاش شود: «در عين اين كه در اين سي سال، كار خيلي شده و اجر همه با خدا، و بايد واقعا ما تقدير كنيم از همه كساني كه در اين راه زحمت كشيدهاند و كار كردهاند ولي تا مقصد نهايي، فاصله بسيار زيادي هست. خب اين فاصله بايد كم شود، به تدريج كم بشود…»
ه) دبير محترم شوراي نگهبان همانند گذشته در اين سخنراني هم تاكيد كرده است كه بر اساس وظيفهاي كه قانون اساسي بر عهده شوراي نگهبان نهاده است، اين شورا تمام تلاش خود را براي تضمين سلامت انتخابات به كار خواهد بست و به مردم كشورمان اطمينان ميدهد از تك تك آراي آنان صيانت خواهد كرد.
وي در اين باره ميگويد: «…ما تاكيد ميكنيم كه ناظران ما بايد واقعا پايبند به مسائل دينيشان باشند، تعهد جدي داشته باشند، وجاهت مردمي داشته باشند. همين قدر كه مردم بدانند اينها نظارتياند خيالشان راحت باشد. ديگر وسوسههاي شياطين در مردم اثر نكند. همين شياطيني كه دارند مرتب از مدتها شروع كردند به انتقاد كردن. مقام معظم رهبري هم در سخنراني مشهدشان اشاره كردند كه چون تا حدود زيادي ميدانند كه آن خواستههاي آنها عملي نميشود، مردم آنها را قبول ندارند و خودبهخود جريان آنها به طرف ديگر ميرود، وسوسه ميكنند در سلامت انتخابات، مناقشه. جلوجلو از مدتها قبل، از شايد بيش از شش ماه قبل، اين كار شروع شده و آن هم از زبان بعضي كساني كه ازشان انتظار نيست. قبلا هم اين حرفها بوده ولي الان يك مقداري بيشتر شده. بايد شوراي نگهبان كاري بكند و تا حالا هم به حمدالله اين موفقيت را داشته، كه مردم اعتمادشان به شوراي نگهبان باشد.»
و) بديهي است كه همه افراد نسبت به مسائل سياسي و نامزدهاي انتخاباتي نظري خاص دارند، اما چنان كه آيتالله جنتي در اين سخنراني هم تاكيد كرده است، مسوولان برگزاري انتخابات و ناظران نبايد نظر خود را در روند اجرا و نظارت، دخالت دهند.
دبير شوراي نگهبان در اينباره يادآور ميشود: « امكان ندارد كسي نظري نداشته باشد… ولي نبايد نظر خودش را در اجرا اعمال نكند….بي طرف به معني اين كه در انجام وظيفه خودش طرفداري از كسي نكند.»
ز) آيتالله جنتي بر خلاف برداشت نادرست برخي از افراد، تصريح ميكند كه ناظران بايد با دقت براي حفظ آراي مردم تلاش كنند و از آنجايي كه مجري انتخابات، بخشي از دولت است بايد ناظران اهتمام جدي براي انجام وظيفه قانوني خود داشته باشند.
وي تصريح ميكند: «مجري انتخابات، دولت است و وزارت كشور است. ولي اين ناظر است كه بايد بر كار وزارت كشور هم نظارت كند. هم بر كار رأيدهندگان سر صندوق نظارت بكند و هم بر كار وزارت كشور نظارت بكند. اصلا هنري كه قانون اساسي كرد همين بود كه در عين اين كه اجراي انتخابات را به عهده وزارت كشور گذاشت ولي چون وزارت كشور يك عضوي از دولت است، اگر بنا باشد تمام اين اختيارات دست وزارت كشور باشد، ممكن است دولت به وسيله وزارت كشور، آراء را به نفع خودش تمام كند و آنها دخالت بكنند در آراء. قانون اساسي، شوراينگهبان را گذاشته تا وابستگي به هيچ ركني از اركان جمهوري اسلامي نداشته باشد و تحت نفوذ جايي نباشد…. اين استقلالي كه شوراينگهبان دارد، اين براي همين است كه هيچ كسي درش نفوذ نكند كه آراء را اين جوري بكن يا اونجوري بكن، اينجا را باطل بكن، آنجا را تاييد بكن.»
ح) متاسفانه موضعگيري اين افراد بر مبناي برداشتي ناقص از سخنان دبير محترم شوراي نگهبان اتخاذ شده و دشمنان انقلاب اسلامي و مردم كشورمان را به تلاش براي تضعيف اين نهاد مقدس تشويق كرده است. در حالي كه اين موضعگيري برخلاف نص صريح بيانات راهبردي رهبر انقلاب در نوروز امسال است كه فرمودند:
«مبادا نامزدها در اثناي فعاليتهاي انتخاباتي خودشان جوري رفتار كنند و حرفي بزنند كه دشمن را به طمع بيندازند. رقابتها را منصفانه كنند، حرفها را منصفانه كنند، از جاده انصاف خارج نشوند … انتخابات به فضل الهي و به حول و قوه الهي انتخابات سالمي است. من ميبينم بعضيها در انتخاباتي كه دو سه ماه ديگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع كردهاند به خدشه كردن. اين چه منطقي است؟ اين چه فكري است؟ اين چه انصافي است؟»
ط) يكي از اهداف دشمنان انقلاب تخريب شخصيتهاي خدوم نظام اسلامي است كه همواره مورد تاييد حضرت امام (ره) و رهبري بودهاند. با توجه به نزديك شدن انتخابات رياستجمهوري و گرم شدن بازار تبليغاتي كانديداهاي احتمالي انتخاباتي، از همه فعالان سياسي، نامزدهاي انتخاباتي و احزاب، گروهها و رسانههاي هوادار آنان انتظار ميرود مراقب گفتار و نوشتار خود باشند تا خداي ناكرده موضعگيري آنان موجب سوءاستفاده دشمنان انقلاب در جهت تخريب نهاد مقدس شوراي نگهبان و شخصيتهاي انقلابي قرار نگيرد.
از خداوند متعال براي همه آحاد جامعه اسلامي، توفيق روزافزون در انجام وظايف قانوني مسالت داريم.
والسلام عليكم و رحمهالله»
پیام برای این مطلب مسدود شده.