24.03.2007

سينه ستبر تخت جمشيد گواه است: ايران، خاستگاه صلح درجهان

خُسن آقا: یکی نیست به این حرامزادگان بگوید شما چه ربطی به ایران دارید تا امروز که همه چیز در باره اسلام عربی بوده حالا که خفت شما را گرفته‌اند خودتان را به ایران و ایرانی می‌بندید!؟
ایرنا: نام ايران و ايرانيان همواره از ابتداي تاريخ بشريت با عنوان پيام آور صلح، رحمت و قانون‌مداري بر تارك زمين درخشيده است، گواه آن را با گذري در لابلاي ستون‌هاي تودرتوي تاريخ تخت جمشيد مي‌توان ديد.

سينه ستبر تاريخ در مهد تمدن كه با ديوار ديوار و نقش نقش تخت‌جمشيد پيش روي ما قراردارد، تاييد مي‌كند كه نام‌ايران از ابتدا با صلح و قانون، رحمت و مروت گره خورده است.

گوشه‌هايي از تاريخ ايران كه اكنون در قالب الواح و ستون‌هاي تخت جمشيد، خاستگاه تمدن پارسي نمايان است، صلح، قانون، محبت وخيرخواهي براي جهانيان را برابر چشم جهانيان قرار داده است، نشانه‌هايي كه كسي را ياراي انكارش نيست.

خيرخواهي براي مردم و ملل، دعوت به صلح و قانون مداري و توجه به حقوق شهروندي از جمله مواردي است كه از سنگ نوشته‌هاي تخت جمشيد استنتاج مي‌شود.

در اين كتيبه‌ها بوضوح مشخص است كه مردم به رعايت قانون و پرستش اهورا مزدا دعوت شده‌اند.

تخت جمشيد را همگان بدرستي خاستگاه تاريخ و تمدن كهن پارسي و ياد آور عظمت و غرور ملي ايرانيان مي‌دانند.

اكنون در بهاري ديگر، زماني كه تاريخ، جامه‌اي نو با سالي جديد شمسي بر تن كرده است، تخت جمشيد بيش از پيش پذيراي مسافران و گردشگران داخلي و خارجي است.

هزاران نفر گردشگر وقت مي‌گذارند، اينجا مي‌آيند تا تاريخ را از نزديك بينند و توجه‌كنند كه ايران، درتاريخش، عظمت، پاكي، خلوص، مروت، خيرخواهي، صلح، قانون مداري و بهترين‌ها را براي ديگران به ارمغان آورده است.

در بخش‌هايي از وصيتنامه داريوش بزرگ وقتي مرور مي‌شود، وقتي به قانون، محبت و انسان مداري مي‌رسيم، پايه‌هاي صلابت ايران و ايرانيان بيشتر پيش چشمان نمايان مي‌شود.

تخت جمشيد كه در فهرست آثار و ميراث فرهنگي بين‌المللي به ثبت رسيده و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و همچنين يونسكو بر آن نظارت دارند، هر سال پذيراي هزاران نفر از دوستداران ميراث كهن ايراني ، ميهمانان نوروزي و علاقه مندان به تاريخ و تمدن پارسي است.

براساس آمارهاي موجود تخت جمشيد هم رديف آرامگاه حافظ در شيراز از جمله مكان‌هايي است كه بيشترين آمار بازديدكننده را دارد.

مجموعه تاريخي تخت جمشيد مشتمل بر كاخ‌هايي‌است كه دردوره پادشاهان ايران باستان بنا نهاده شده است و گرچه سرانجام اين‌بارگاه با عظمت به‌دست اسكندر مقدوني به آتش كشيده شد و از بين رفت، اما عظمت و شكوه آن همچنان ماندگار است.

تاريخ بناي تخت جمشيد به ‪ ۵۱۲‬سال قبل از ميلاد مسيح باز مي‌گردد و براساس آنچه درمتون تاريخي آمده است ساخت اين مجموعه تاريخي كهن ‪ ۱۵۰‬سال به طول انجاميده است.

داريوش اول در سال ‪ ۵۱۸‬قبل از ميلاد بناي تخت جمشيد را آغاز كرد و تالار آپادانا و كاخ تچر را بنيان نهاد، اين دو كاخ كه هنوز قسمت‌هايي از آن بر جامانده است، زيباترين بخش سنگي مجموعه تخت جمشيد است كه بيننده را مسحور عظمت و شكوه خود مي‌كند.

پس از داريوش خشايارشاه پسرش تالار هديش را در مجموعه كهن تخت جمشيد بنا نهاد و طرح تالار بزرگ صد ستون نيز در زمان همين شاه ايراني بنيان گذاشته شد.

اردشير اول ديگر شاه ايراني تالار صد ستون را تكميل ساخت كه از آن براي پذيرايي ازميهمانان و اقوام و ملل مختلف كه به تخت جمشيد مي‌آمدند استفاده مي‌شده است.

مجموعه تاريخي تخت جمشيد كه وسعت آن ‪ ۱۲۵‬هزار متر مربع است، هزاران سال در زيرخاك مدفون بوده و در سال‌هاي بعد قسمت‌هاي مهم آن از زير خاك بيرون مي‌آيد.

عظمت نهفته در سنگ سنگ بناي تخت جمشيد، چشم هر انساني را ايراني يا غير ايراني درخودمي‌گيرد و او را به‌اوج نقطه تاريخ مي‌برد، جايي كه‌تنها گزينه‌اي كه وجود دارد، بشريت است، نژاد و رنگ و سليقه‌ها آنجا جايي ندارد.

يكي از اقدامات جالبي كه در تخت جمشيد براي عينيت بخشيدن بيشتر به عظمت و تاريخ و تمدن پارسي به اجرا گذاشته شده است، احياي برنامه نور و صدا در تخت جمشيد و روايت تاريخ ساخت اين بناي كهن با نورپردازي و پخش صدا در دل تاريك شب خاطره شكوه تاريخ و تمدن پارسي است كه تاريخ را در چشم هر بيننده‌اي نمايان مي‌سازد.

اين برنامه كه در شبهاي مختلف در محل تخت جمشيد اجرا مي‌شود، به برنامه نور وصدا موسوم است و نظر مسافران و گردشگران را به خود جلب كرده است.

اكنون نيز، تخت جمشيد مانند هميشه همگان را به ويژه در ايام نوروز به سوي خود فرا مي‌خواند.

تخت جمشيد در شهرستان مرودشت در ‪ ۴۰‬كيلومتري شمال شيراز واقع شده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates